Back on track

Finland var bra. Hälsade på släkten - farmor, mormor, kusinerna och lite gamla vänner. Min kusin ska få ytterligare ett barn, hennes första är två år och så himla söt. Har mest åkt runt och fikat och chillat. Åbo arrangerade Tall Ships' Race i helgen - det kommer många gamla segelbåtar till stan, vi var och kikade på dem lite grann för pappas skull mest.

När pappa skulle ta ut pengar på söndagsmorgonen visar det sig att hans nya finska bankkort blivit spärrat pga de hade skickat kortet till en ickefullständig adress. Säkerhetsskäl. Kortet hade spärrats en månad tidigare, men ändå inte fått något nytt - fortfarande kvar på banken i Björneborg. Banken har inte öppet på söndagar, Björneborg 2,5 h bort - massa massa krångel, ingen tillmötesgående personal på banken heller direkt men imorrn ska de få hämta ut korten på banken i Åbo. Gaah. Hade lätt kunnat förstöra en hel semester. Typiskt.

En dag kom Niina till Åbo från Björneborg. Blev lunch, shopping och fika. Jätteroligt att ses :) Fan, t o m andra gången i år haha!

Kameran och jag glömde bort att uppmärksamma varandra, men några bilder blev det i alla fall.



Kom hem igår kväll (efter 2h i buss med massa 40-åriga fulla, pinsamma föräldrar), började med att betala hyran och Teliaräkningen och nu är det kl 8 som gäller tors, fre, lör, sön. Mumma, vad härligt det är att vara tillbaka. Var iaf ute på en promenad med Jonas på kvällen, alltid nåt!

Next stop: Finland

Nu åker vi vår årliga sommartur till Finland. Jag och Krisspiss/Stinky kommer hem på onsdag kväll, mamma pappa och Moussee/MuchMuch/Pinky stannar ett tag längre. Laupau/Laura lahopää stannar hemma då hon bara jobbar och jobbar... Ska träffa Niina där också, ska bli ruuligt.

Hasta luego, baby.

Lunch med vännerna

Idag var stod lunch på schemat med MMS. Då kameran glömdes bort får det bli en gammal, tagen förrförra hösten.



Det var trevlans! Nu ska jag se på the Hills innan jobbet.

Maxat fräscha skor

Det här är mina jobbarskor.



Något säger mig att jag borde köpa ett par nya. Men först måste jag bestämma om jag ska fortsätta extrajobba på Max i höst. Hmm.

Förresten, en gång glömde jag att ta med strumpor till jobbet. Det var mindre härligt. 

Mat, food, comida, ruokaa!

Så här startar man tydligen grillen hos Jutterströms:



Det var inte särskilt kallt. Men myggorna trivs väldigt bra på deras tomt.

Resultatet blev dock riktigt bra:



Och idag åt vi tacopaj till brunch. Mums!


All by myself in Sunnersta

Ensam i Jutterströms hus nu, herrn är på jobbet och M&M är uppe i Norrlands skogar, jävligt långt upp. Tog mig nyss en promenad, det är så himla fint här! De bor precis vid vattnet, helt underbart så här på sommaren! 



Från balkongen, Lyssnaängens badplats



Småbåtshamnen och Skarholmens restaurang



Mysig strandpromenad precis intill strandkanten, som går hela vägen till campingen




Nu ska jag sola en stund och sedan åka till Konsum och köpa lite kött! Som att jag är värsta expert på det. Blir grillat ikväll iaf :)

Och ja, förresten. På lördag åker jag till Finland. Efter massa om och men lyckades mamma pappa få ihop det. Haha.


Let's party

I lördags var det festligheter på g! Vi var bjudna hos Victoria som fyllt år en vecka tidigare ungefär. På samma dag fyllde även A-L år, så det blev lite dubbelt firande! Efter kladdkaka och lekar(?) åkte vi till bmb, där det blev smockat med folk senare! Bland krogvimlet träffade jag även Ahlin och Sandra! Trevligt kväll helt enkelt :) Dagen efter på jobbet gick okej, trots Ahlins misstankar om bakfylla. haha! Lite pics:



Bio!

Ikväll var jag och Roosa på bio (och mamma pappa efter lite krångel). Vi såg... surprise, surprise - denna film! Jag har läst dem, men det är en genre som Roosa slår mig i. Hon helt galen i böckerna och kan i princip citera dem. En trevlans kväll!


Här hemma försöker päronen klura ut var de vill tillbringa semestern. Den börjar om en vecka, och ännu har ingen resa bokats varken till Suomi eller Medelhavet. Surprise? No shit. Jag håller fortfarande tummarna för det sistnämnda.

På telefon funderas det om Patrik ska komma hit eller jag ska dit. Karln är ensam hemma så låt honom vinna denna gång. Ikväll har M&M åkt och detta firar han med Ica-fest. Jag tycker inte om deras Ica-fester. Det händer alltid något dåligt. En gång vaknar han håret fullt med stearin (och ni vet ju hur hans hår ser ut - aj). En annan gång fick han för sig att gå hem, utan skor, utan jacka i 2 mil. Oj, här var det en ko visst. Petra, jag vet inte var jag är. Mina fötter gör ont. Ren tur att killen kom hem helskinnad. Behöver jag säga mer?

Dock har jag varit seg idag, gårdagens stängning gick segt, mkt mer folk än dagen innan. Så jag råkade visst skippa gymmet imorse och slöa med Laura och Moussee istället. Imorgon jobbar jag kortpass och på kvällen blir det festfestfest! Var väääldigt länge sedan nu så jag är fett pepp! Det är Victoria som fyllt år som ska firas med bål och bmb! 

Nakenbad, kanske?

Fick jag som förfrågning efter stängningen igår. Det hela slutade med att jag, Pillan, Madde och Knölen åkte och nakenbadade! Plats tänker jag inte dela med mig då det kanske blir en repris idag ;P Det var helt vindstilla, månen lös över Mälaren då fyra flickor sprang skrikandes ner. Nerå, det var skönt, inte särskilt kallt alls!

Stängningen igår var rekordtidig, vi stämplade ut 00:23! Skönt. Hoppas det är lika lite folk idag!

De senaste dagarna har jag inte gjort så mkt. Var ute och gick med Mallan en morgon och på kvällen ute med Älin och såg på Step Up 2. Hängt med Roosa och hennes kompis, gymmat. Kom nyss hem från Dr Schüttler (japp, min axeldoktor heter så). Han sa att allt såg bra ut, enda begränsningen nu är sporter i stil med badminton. Och surfa? Kan jag nog glömma. Annars allt finemang! Nu kan jag äntligen skriva mig i Linköping, haha!

Fikadags

Nyss hemkommen från en fika med denna brud. Det var jättetrevligt, även om vi valde kanske stans dyraste fik? Mysigt iaf!



Bruden i fråga var dock något bakfull efter gårdagens äventyr. Gjorde även mig lite festsugen, kanske styra upp något till helgen? 

Sen blev det en sommarkvällspromenad med Molle och nu ska jag kolla på Step Up 2 en stund, herrn i fråga kommer hem om en timme. 

Hasta la vista, baby.

Backa bussen

Igår var det grillkväll hos Jutterströms, det var familjen och mormor, och en familj till. Gott med grillat! Dryck och kubb blev det senare! Som alltid, som mammor gör, delar Monica med sig historier om sina barn när de var små. 

Min favorit är den följande. Monica, Jenny och Patrik är på en full buss en tidig morgon. De ska till dagis. Det var bestämt att barnen fick turas om att plinga, varannan morgon. Jenny hade plingat dagen innan. Men denna morgon  
plingade Jenny igen! Patrik börjar skrika för full hals. Busschaffören är en snäll kvinna, och hon stannar vid en busshållplats och stänger av "stannar"-signalen. 
"Så där, nu kan du få plinga" säger chaffören.
Patrik tystnar för en liten stund, men inser att detta inte är tillräckligt, Jenny har fått plinga två dagar i rad. 
"BACKA BUSSEN!!!" skriker han för full hals.

Det blev ingen bussbackning, men Patrik klängde sig kvar i en av stolparna på bussen för allt han hade. Till slut fick Monica loss honom och in med dagis med ungen. 

Är nu hemma hos Patrik men utan honom, han jobbar. Skickade dock sms till Rebecca och av en slump var hon här i stan också så vi ska ses på fika här om en stund, ska bli trevligt! 

Nu kom hon ner och berättade hur Mikael inte blev Mikael, utan en Patrik.  Nu är det visst middag, jag och svärföräldrarna. Haha.

Mot Uppsala

Mitt 4-timmars pass igår blev visst stängning. Jag som tyckte det skulle vara soft att bara jobba 4 h, men icke (eller igge som Ahlin säger!). Efter kl 21 var det i princip dött på folk så vi kom hem tidigt, stämplade ut strax efter kl 01 - skönt! 

När jag åkte till jobbet insåg jag dock att bensinen var på rött. Paniiik. Sen lyckas jag hamna i en bilkö för de asfalterade. Jag blev lite nervös. Det gick dock bra, kom fram utan soppatorsk. Fast tanka är inte riktigt min grej - när jag precis hade fått körkortet skulle jag tanka. Satte in pengar och skulle börja tanka då jag inser att jag står för långt bort. Fint, flyttar bilen. Men då går det inte att tanka, det kommer inget!! Då hade tydligen tiden gått ut så jag fick snällt lägga in mera pengar. 300:- hejdå! Som tur var kunde man reklamera så jag fick tillbaka mina tre hundringar senare. Men ja, tanka är ej min grej.

Nu ska jag ner på stan med mamma och Roosa, sen blir det mot Uppsala. Ska tydligen bli "familjemiddag", som Monica uttryckte det. Haha. 

See ya later.

Den svenska sommaren

Vissa dagar kan den svenska sommaren vara alldeles underbar. Förra veckan är ett bra exempel. Men dagar som idag... är den inte lika mkt att hurra för. Så här såg det ut när jag vaknade imorse:



Vilket skämt. Pissväder.

Det är såna här dagar man vill bara ligga kvar i sängen. Men vi tog oss upp - Patrik åkte hemåt och jag till sjukgymnasten. Sista gången jag behövde träffa honom - skönt faktiskt! Obs - sjukgymnasten, inte Patrik. Han blir förhoppningsvis inte av med mig än på ett tag ;P

Efter sjukgymnasten gick jag till jobbet från lasarettet. Det var mindre mysigt på en dag som denna. Mitt paraply vek sig ett antal ggr och dygnsur när jag kom fram haha! Mkt folk på jobbet när det är pissväder ute. Självklart stod man in driven där det regnar in ;P

Jag är väldigt trött - under täcket!

Ledig sommardag

Igår var jag faktiskt ledig och Patrik var här. Vi åkte ner på stan med Moussee!

Patrik har sånt flyt, om något går dåligt väntar han bara på att det ska lösa sig av sig självt. Nu var hans plånbok ganska tunn, men då kommer semesterersättning från Ica från förra året på ett par tusen kronor. Sånt skulle aldrig hända mig! Så det blev lite shopping! Ett par välbehövliga nya skor, jeansshorts och en snygg t-shirt köpte han. Roosa inhandlade ett par jeansshorts och jag lyckades hitta två linnen :)

Sen blev det lunch på Spicy Hot!


Och massa glass! :)



På kvällen spelade vi lite kort, köpte godis och myste. Det blev ingen bio, blev lite för sega för det och det spöregnade.

Patrik här!

Glad! Den här killen är här nu :)



Nu ska vi se på Lost och mysa. Imorrn blir det stan och lite shopping. Skönt att vara ledig en dag! Kanske kan urmakaren fixa min klocka som jag slog sönder första dagen? På kvällen blir det bio och middag alt. middag hos Svangren. Får se!

God night, folks!

E, som i Eftermiddagschef

Japp, nästan 50 h fick jag ihop förra veckan. Kroppen inte van vid att jobba så mkt, så man är helt slut. 
Btw, idag och imorrn har jag varit E. För er som inte är maxare - eftermiddagschef! Känn på den du ;) Haha, årets skämt. (Dock har det ingen riktig betydelse men det behöver ni inte veta).

Imorrn kommer Patrik hit och jag är glad glad glad! Vi har inte träffats ordentligt sen Arlanda förra söndagen. Ska bli mysigt! :) 

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite bok. Boktips: Flyga Drake och Tusen Strålande Solar av Khaled Hosseini. Två jättefina böcker! Just nu läser jag dock en deckare. En regnig sommarkväll, täcke och bok (Y)

Det här med Power Meet

Javisst, folkfest! Kan ju vara trevligt att sitta på en filt med ett gäng vänner och se på bilar och kanske träffa folk man känner. Men att köra bil och jobba? Tummen ner.

Helt slut nu efter denna veckas jobb. Skulle åka ner på stan för att träffa Patrik och Jocke då de är för Power Meets skull. Har varit rätt körigt på jobbet och många raggare. Trots detta, inser jag inte misstaget när jag börjar köra bil och väljer kortaste vägen till stan. Svänger in på Cityringen och ser vilken kö det är. Det är jag i vår "fina" Saab och ungefär sjuttioelva amerikanska gamla bilar. Jag kom in på crusingen. Hur kunde jag missa detta, då jag servat burgare till raggare hela helgen?! Jag blir utbuad. Det var pinsamt. Det värsta var att det gick så sakta och jag inte kommer bort därifrån så jag får fortsätta skämmas ett tag till. 

Kör ut på E18 ist, tänkte parka i Arosian. Att jag inte kan tänka längre - det är ju innanför hela skiten. Fin liten U-sväng, parkar på en av högskolans parkeringar och är nära att repa bilen bredvid. Lägger in pengar och inser att jag visst betalade ända tills imorrn bitti. Fint, behövde ju inte betala efter kl 21... Börjar gå till Jennys hus. Ringer till Patrik men han kommer aldrig. Inser att jag är vid fel hus. Går runt och finner dem, men av någon anledning är jag lite trött och vill mest hem...

Liten fundering. Varför händer såna här saker mig jämt?

Telefonförsäljare

Telefonförsäljare som ringer hem till oss.

- (Försäljare) Hej, jag ringer från Ryds glas. Jag undrar om ni har funderingar på att byta fönster, glasa in altanen eller liknande?
- (Jag) Alltså, det är inte jag som bor här. Eller rättare sagt, det är mina föräldrar som bestämmer om såna saker.
- Okej, så du har ingen aning om de har planer på att byta fönster? De har inte pratat om det?
- Nej, det har jag verkligen inte hört talas om.
- Är du säker?
- Ja, isf skulle de ha kommit på det igår natt. De har inte pratat om det.
- Okej, tack för hjälpen. Det låter på dig som att du är tillräckligt gammal för att förstå om de har pratat om sånt. Hejdå!

Frågan lyder: hur gammal låter jag på rösten? Och verkar jag helt borta i huvudet? Tack för det, Ryds Glas, tack.

Lökigast på arbetsplatsen

... är jag. Fy fan för att stå vid grillen såna här dagar!

Jag har inget vettigt att skriva här egentligen. Har jobbat stänging två dagar i rad här nu, sista för veckan idag. Insåg nyss att jag kommer att vara ledig endast två dagar från i måndags tills nästa fredag. Mumma. Men det är lika bra känns det som, behöver pengarna! Denna värme är dock inte nådig på jobbet, om ni träffar mig på jobbet ser ni säkert vilken svettpöl det är som står där. 

Har varit kanonväder sen jag kom hem men ändå har jag inte hunnit njuta av det. Mest avundsjuk på alla som är lediga som åker och badar. Läser lite bloggar "badat för fjärde dagen i rad". Vill också! Skulle väl hinna om jag verkligen ville, men avsaknad av bil och reskamrat så väntar jag till rätt tillfälle. Nu ska jag iaf gå till Emma och sola på baksidan och svettas lite till. I mitt rum går det inte att vara så här på sommaren utan att smälta bort.

I helgen är det Power Meet här i Västerås. Då säljer vi mest på hela året om jag minns rätt. Då kommer det vara lite körigt, är min erfarenhet. Vi är så många som jobbar att vi springer på varandra. Fulla raggare med sina fula brudar som vill ha fyllekäk. Ibland är det komiskt, ibland är de bara jäävligt dryga. Ska dock inte jobba natt så vi får se hur årets upplaga blir. 

Marcus berättade en rolig/tragisk historia som hände honom ett tag sedan som jag tänkte skriva här men insåg att jag och han skulle bli attackerade av djurvänsaktivister om jag skulle lägga upp den här, så jag avstår nog.

RSS 2.0