Tenta imorrn

Har pluggat största delen av dagen, vet dock inte om det gett nåt. Känns som gymnasiet igen där mottot löd tryck in skiten. Trött efter en dags tentaplugg. Suck. Skönt att få det gjort! 

Pauser gjordes för att träna med Bella, vi var på Afro Power Dance och var fulaste i stan som vanligt ;) och för att besöka syon - lite hjälp med val av inriktning och utland. Har nu bestämt att jag ska söka Australien och sen får vi se om jag får en plats eller ej... Just nu känns det otroligt, eftersom jag måste skriva ansökan på en dag utan så mkt betänketid, men whatever :P Däremot hände det något magnifikt ikväll. Mallan ringer och berättar att hon fått plats i Melbourne nästa höst!! Därmed blir Melbourne förstahandsval för mig ;) Att hon fått plats precis när jag bestämt mig för att söka downunder också... :) Tänk dig, Petra och Malin i Australien - Version 2! Det skulle vara kalas!

Nej, nu ska jag kolla igenom anteckningarna en gång till och sen blir det sängen. Måste vara pigg till tentan, fikat med A-L och Mickis och sist men inte minst till spanjackernas generationsfest (SPÅRA)!!!

Okej, håll tummarna för mig imorrn. Både kl 8 och kl 00. Det lär behövas.

FUDGE! Nu är jag stressad

Stressad med STORA BOKSTÄVER. 

Tenta på fredag, imorrn enda dagen vi har på oss att tentaplugga. Efter det är det den efterlängtade Spanska generationsfesten! Det kommer bli spårat! På lördag kväll ska vi gå på Holgerspexet med ev utgång efteråt. På söndag är det Vannes (lite sena) födelsedagsfirande! 

Visst låter det som en bra helg? :) Det enda är att jag har andra viktiga saker att göra också - ansökan om jag ska åka till engelskspråkigt land nästa år ska vara inlämnat på söndag, om jag tror att jag har möjlighet till VG i mafö ska jag lämna in en reflektionsrapport måndag midnatt. Plus att spanskan börjar kl 13 på måndag - men vi ska ha läst ut ett helt kompendium och svarat på frågor innan dess. Plus att jag egentligen har andra saker på en lista som måste tas itu med. Fudge. Hur fan ska jag hinna allt?

C4!!

Dagen började sådär. Hade klätt mig i Flammans färger och nya skor med hög klack, osäker på skovalet. Lite sen. Går hemifrån men det jag inte ser är att golvet i korridoren har precis blivit tvättat - och som från en film där huvudpersonen går på ett bananskal och faller - ramlar jag i slowmotion. Jag faller bambi på hal is. Dunkar ner i golvet. Inser att jag ligger ner på golvet, LIGGER. Snabbt som fan upp på fötter, tar upp alla grejer. Såg nån? Pheew, nej. Börjar asgarva och garvar hela vägen till skolan. Kan se det fortfarande i slowmotion.

Sen övade vi in det sista på presentationen. På lunchen var det kaos i studentköken, tokmkt folk, så en tjej springer in i mig och jag tappar min matlåda på golvet, uppochner. Fan. Som tur var hamnade bara lite utanför och jag lyckades rädda situationen lite fint. 

På lunchen sprang jag och Patrik in på LiU Store och utnyttjade våra rabattkuponger! Sen var det dags för presentationerna - det gick helt okej! Lyckades slippa Staffan också höhöh :) Omröstning. Vilken grupp kicks ass?!!? C4! Vi vann! Så vi fick varsitt presentkort på LiU Store, värsta bra :) Hade ju precis handlat, men kan använda den sen vid biljettsläpp!

Så nu är jag glad! Känns som att kursen är över, men igge. Har tenta i övermorrn, kul. Så nu ska jag börja tentaplugga, har ikväll och imorrn på mig. Patrik ska ut och käka hamburgare. Vart då? Flamman såklart!

P.S. Jag har än så länge hittat ett sår (från klacken) och ett blåmärke från mitt mindre eleganta fall. Heja mig!

Dedikerat till Henry och Hamad

Idag har jag suttit med mina två söta gruppmedlemmar. Den ena är flummig men söt och den andra har humör och coolt hår. Den här fina figuren har vi gjort:



Imorgon ska vi göra det sista på vår ultra-snygga-Power-Point. Sen redovisning på onsdag. Sen är det slut för oss. Jag kommer sakna våra stunder tillsammans, främst de följande:
  • När Henriettas flummighet sätter in och skrattar åt allt
  • När jag skickar mejl till stackars Hamad
  • När Hampus flinar som en gris och man vet att han gjort något dumt
  • När vi inser att vi räknat fel och får göra om budgeten ungefär var femte kvart
  • När vi säger "kön"
  • När vi säger marknadspenetration
  • När vi säger slutsats
  • När jag och Henrietta hittar på nya underbara smeknamn till scHaaampoooO
  • När vi lyssnar på Hampos ringsignaler
.. och sist men inte minst. FIKARASTERNA. Eller kommer ni på nå mer, kardemummaglass och marängswiss?

Västerås

var riktigt bra! I fredags löd ekvationen, som Svangren så fint beskrev det, jag + Malin x 3 + Sandra + vin = toppenkombo! Vi var på Tabazco och det var riktigt mysigt! Det var sista chansen att träffa Åberg också innan den jäveln drar till Canada...


I lördags var jag och mamma på stan en sväng (två par skor, oops.) och sen åkte vi till Sthlm för att se på Roosas SM. Åh, vad sugen jag blev att spela! Saknar verkligen handbollen vid såna här tillfällen :) Skrek som en galning på läktaren haha. Jag har blivit en pinsam förälder! En viktig skillnad dock - jag vet vad jag skriker haha! I söndags var planen att åka hem tidigt men alla sista minuten-biljetter var slutsålda. Så det hela slutade med att jag och Emma åkte till MdH för att plugga! 

Sen åkte jag hem först runt kl 18. Fullbokat tåg med två lag. Jag satt omringad av ett lag med tonårspojkar i målbrottet halva resan, haha. Mysigt att träffa karln, som hade kommit hem från Amsterdam och köpt dessa gulliga och mysiga tofflor till mig:


Att ignorera mafö-paniken en stund till och dra till Vässan över helgen istället

Visst låter det smart? :D

Ursäkta den dåliga uppdateringen här. Har varit i skolan tills 18:30 hela veckan, så jag har inte hunnit med så mycket annat. Grupparbetet är dock snart klart - underbart! I tisdags var jag och Patrik på förhandsvisningen av Zombieland, Patrik tyckte den var jättebra men det var inte riktigt min typ av film, fast rolig emellanåt. Men som sagt, gratis är gott!

Imorse åkte Patrik till Amsterdam för att hälsa på Jenny. Jag känner mig lite bitter för att jag inte bokade förr, ville verkligen följa med! Men när han kom till flygplatsen imorse var det tydligen överbokat, så Patrik fick åka en annan rutt och komma fram nån timme senare men som kompensation fick han €200 att flyga för - dvs han tänker åka till Amsterdam en gång till innan jul och då JÄVLAR ska jag följa med.

Så nu sitter jag här i min ensamhet. Det är rätt skönt att vara själv hemma nån kväll emellanåt faktiskt. Men en hel helg? Nej tack! Johansson är i Västerås nu och insåg att det är sista gången jag hinner träffa Åberg innan hon drar till coola Canada (smått avundsjuk svar ja), så jag följer Johanssons goda exempel! Så planen imorrn kväll är tre Malin + en Sandra + en Petra som dricker vin. Kan inte sluta fel!

Egentligen borde jag plugga hela helgen med tanke på att vi ska ha fetingpresentation på onsdag och tenta på fredag. Men jag väljer att ignorera paniken en stund till och drar hem till mamma&pappa istället. Det är fina grejer.

Not quite according to plan

Tanken ikväll var att läsa på om utlandsstudier, kolla upp platserna i främst Australien, USA, Canada, Sydamerika och Spanien. Lite kurser och terminstider och sånt. Istället hade jag fått mejl mecenat om studentrabatt på Nelly.com. Kilar in där och efter en stund är jag 628 kr fattigare men en klänning och en skjorta rikare. Hm, vet inte riktigt vart det gick snett. Nu måste jag sova och ignorera hålet i plånboken. Godnatt.


Liten måndagsupdate

Kom hem för en stund sen från ett Corebollpass med Hanna. Det blev inte helt lyckat eftersom ledaren aldrig dök upp :P Som tur var fann de snabbt en ersättare, dock yogainstruktör. Så det blev en blandning av coreboll och yoga. Fint! Vingligt som fan på den där bollen vill jag lova. Men behöver verkligen träna magen och ryggen, för min just nu obefintliga hållnings skull. Fortfarande visserligen lite förkyld, men det kändes väldigt skönt att komma igång igen!

Pratade med daddy igår ang utlandsstudierna. Han tyckte att jag borde åka till engelsktalande land en termin och den andra till ett spansktalande. Det var så jag resonerade när jag valde den här linjen. Vet inte om jag tänker likadant idag. Australien i kombination med Chile låter annars nice. Jäävligt nice. Vad tycker ni? Hjälp, tack. Ayuda, por favor!

Vad händer annars? Drömmen kom från tryckeriet idag, så vi hjälptes åt att klistra på alla postlappar, så kära ELIN-medlemmar, på torsdag borde ni få tidningen. Det var roligt att bli lite mer involverad! Marknadsföringskursen är så fett intensiv och just nu känns det ganska stressigt! Vi har satt deadline för grupparbetet på fredag. Vill verkligen hinna klart tills då. På onsdag nästa vecka ska vi ha presentationer och då ska man ha gjort en PP och lärt sig ungefär 15 min tal också. Fint. Nämnde jag att tentan är på fredag morgon förresten? Vi har presentationerna sent på onsdagen har alltså en dag på oss att plugga och repetera tentan. Det är fina grejer det.

Att fira Hanna

var riktigt trevligt igår! Det blev vin, fika och sällskapsspel :) Av oss fick hon massage, och på bilden har hon precis fått shopaholic-piller. Det vore kanske nånting. Det blev dock ingen utgång för att vara lite sega och sen blev klockan så mkt helt plötsligt. Men tur väl det, med tanke på hur mkt plugg jag hade att göra idag. Gjorde det viktigaste, sköt upp resten haha! Tidigare idag tog jag och Patrik en promenad till donken för att bakiskäka. Värsta fint höstväder idag! Nu ska vi se på film, Public Enemies!

Moussee

Jag tjatar alltid om hur söt min yngsta lillasyster, Roosa, Moussee, är. Hon är snart 14 men hon är min ögonsten. Men den som inte tycker att hon är söt här är ju uppenbarligen blind. Bilden är från när de gick på dagis. Muchmuch är flickan med rödlätt hår längst till höger! ♥

Fredagskväll

Thank God it's Friday säger jag! Har varit en ganska intensiv vecka i skolan, och det lär inte bli någon ändring på det de kommande två veckorna heller. Egentligen tycker jag marknadsföring är intressant, men kursen är så otroligt intensiv att jag längtar tills den är över!

Patrik har tenta imorrn. I dataalgoritmer eller liknande. Kul. Så han pluggade en stund ikväll och jag följde hans goda exempel. Nu har han lagt sig för en stund sedan och här sitter jag och Youtubar. Här är två roliga exempel som jag har funnit so far:

På fyllefilmen, spola fram till 8:13. Så hysteriskt roligt att jag skrattar tills jag gråter.

Imorrn hade jag tänkt att invadera stan och slösa bort min lön. Så blir det icke. Max ringde mig, så jag ska jobba istället - jag ska tjäna in pengar istället för att spendera, det är väl bra? Dock hade det varit skönt att vara ledig eftersom jag har en hel del att plugga på söndag... Ser iaf fram emot imorrn kväll! Hanna och Carin fyller år idag, grattis till dem! Imorrn kväll ska vi fira Hanna med vin och mys, efteråt blir det kanske utgång! Det ska jag iaf pusha för - nu är jag pepp till fest igen!! (min kropp har nu äntligen återhämtat sig från de där två grova bakistillfällena tidigare i höstas.)

Vilken härlig dag!

Rubriken är till min vana, ej ironisk! Har haft en grymt bra dag idag: fick VG på makrotentan!! Det var faktiskt något jag själv tycker jag förtjänade, jag kämpade en hel del med den kursen och ville verkligen ha VG :) Brukar inte bli så glad över ett betyg men just den här blev jag extra glad och nöjd över! Sen har jag fått in 2000:- på kontot idag, löning! Brukar aldrig få så mkt från Max, brukar vara betydligt mindre. Så det är dessa dagar jag älskar mitt extrajobb! I övrigt brukar jag mest klaga över det höhöh... Var på stan en sväng senare och lyckades få tag på biljetter till en förhandsvisning av filmen Zombieland på tisdag. Filmen verkar väl så där men Patrik ville se den och framförallt, gratis är gott! Sedan lyckades jag hitta en fetingcool klocka på Ur&Penn (hör och häpna!) för 75 kr. Det tackar studentplånkan för.

Håll till godo nu, för så här positiva inlägg kommer inte alltför ofta. Så för dig som missat det, idag är jag GLAD!

The Big Bang Theory

Jag är helt nerkärad i den här serien. Om du skulle ha råkat missat denna härliga serie, tycker jag ska börja följa det nu! Seså, starta tvn, stremern eller nedladdningen genast!

Damernas värld, here I come!

Fick mejl från mecenat. Fyra nr av Damernas värld + tre läppglans, mascara och necessär, allt från Face, för 79 kr plus porto. Har aldrig öppnat tidningen men är desperat behov av en ny mascara. Och läppglans och necessär har man ju aldrig för många av. Så jag ser det från det omvända hållet, som smink för 79 kr plus fyra tidningar gratis. Så vips, som tack till mig själv att jag varit så duktig att skriva case hela dagen och varit på intervju trots att jag varit halvsjuk och tjock som en boll i huvudet, klickade jag hem det. Så nu säger vi, hej Damernas värld!
Tacksam för en information om detta är tantvarning. Eller för mkt student-varning som tycker om "gratisprylar".

Liten fundering ang vintern bara

Jag cyklade hem från en intervju för marknadsplanen för en två timmar sedan. Jag hade på mig mina nya vinterskor, stickad halsduk och mössa, skinnvantar och min kappa. JAG FRÖS SÖNDER! Jag var seriöst en istappe. När jag kom hem var det +2C ute. Fine, jag kan sätta på mig tjockare vantar men i övrigt var jag i princip vinterklädd.

Frågan lyder hur fan jag ska klara mig i vinter när det blir minusgrader?!

Patrik lagar köttfärs


Vi köpte 1 kg köttfärs för att vi behövde matlådor. Problemet blev att vi inte hade tillräckligt med matlådor. Det blev 15 st + att vi åt oss mätta!! Så nu har vi tallrikar med plast på i frysen haha!

PS. Jag mår bättre nu, men det är fortfarande väldigt synd om mig.

Jag är ingen bra sjukling

För ett par veckor sedan hostade jag som en gris. Men det gick över. I torsdags fick den för sig att komma tillbaka. Sen blev jag förkyld. Igår var det sådär på jobbet. Idag är jag sjuk. Minns inte riktigt när jag feber sist. Fyfan. Det här var inge roligt. Tycker inte om att sjukanmäla mig heller - det känns som att man lämnar alla i sticket. Dock på dessa två och ett halvt år på Max är det endast andra gången jag sjukanmäler mig nu. Första gången var ganska länge sedan, då var jag magsjuk.

Nu har jag tagit allt jag behöver till soffan - papper, huvudvärkstabletter, hostmedicin, nässprej, täcken, vatten, kuddar, böcker, tidningar, dator, sladd till tvn (kopplar datorn till tvn), mobilen. Det enda som saknas är Phileas Fogg, (Jorden runt på 80 dagar) ett barnprogram som gick i Finland när vi var små. Det kollar vi alltid på hemma när vi är sjuka. Någon som vet om det gått i Sverige?

Här skall jag ligga hela dagen. (Ska endast flytta mig härifrån för ev toalettbesök och matpauser.) I vilket fall tills Patrik kommer hem från skolan, då ska han få ta hand om mig. (Hoppas att han vet att jag vill ha choklad när jag är sjuk. Och halstabletter.)

Fredagsmys

Ikväll är det fredagsmys på högsta nivå!
Han är allt bra söt alltså :) ♥ Nu åter till myset!

Intervallen

Igår var det Intervallen, jag hade ingen biljett men gick på förfest iaf :) Vi överraskade Vanne med presenter, sju sorters kakor och ballonger! Hon fyller nämligen 20 imorgon! Riktigt trevlig kväll :)

Vad tycks?

Jag hade funderat på att färga/tona håret ett tag. Idag var vi på stan och då impulsköpte jag hårfärg, så hjälpte Tanja mig med det :) Så här blev resultatet:

Det är toning så det kommer gå ur ganska snart, just nu är det lite mörkt. Vad tycks?!

Lite myskväll så här på en onsdag

Patrik var på D-Pub idag, data/it-sektionens pub som dom har ett par onsdagar i månaden. Så för att slippa ensamheten och få sällskap, bakade jag bröd och bjöd in Bella för lite kvällsfika och Grey's Anatomy. Mys!


Blommor, del två

Minns ni detta inlägg? 31/8 köpte vi alltså dessa blommor. Update:

Så ser dom ut idag. Livstid: lite drygt en månad. Venne, nånting säger mig att jag borde kanske ge upp det här med blommor men tycker ändå det är lite mysigt.

Har gymmat igår och idag, för att kompensera svullohelgen lite grann! Mina armar kommer vara döda imorrn. Idag var det seminarium med praktikfall som gällde och imorgon påbörjar vi med grupparbetena, vi ska göra marknadsplanerna för lite olika företag. Min grupp har valt Flamman. Det känns ganska intressant! Så marknadsföringskursen verkar vara intressant men ganska köttig - vi ska göra ett grupparbete på 15-20sidor + göra pp och redovisning på 20 min + skriftliga praktikfall varje vecka + föreläsningar + läsa boken + tenta. Och allt detta före sista oktober!! Helt galet faktiskt. Så nu vet ni vad jag kommer göra i oktober (emellan alla fester förstås).

Kanelbullensdagsfika

Kanelbullensdag måste firas. Så jag bakade kanelbullar (för typ första gången sen jag var... 10?) idag! De blev inte så vackra, men de är iaf gjorde med kärlek och smakade gott :) Bjöd över Tanja, Bella och Rebecca och hennes vän Karin för fika! Mysigt att träffa Becks som jag inte träffat på ett tag också!
PS. Det blev ingen promenad. Vädret bestämde sig att skifta till solsken till höstrusk. Fy. Så jag får göra av med kalorierna imorrn istället - antingen på gymmet eller som den grymmaste elefanten nånsin på Afro Power dancen.

En helg i sann MMS-anda

MMS som i Malin, Malin och Sandra.
I fredags kväll kom de tre fina flickorna hit! Det bjöds på kryddig kycklinggrätang och vin och till efterrätt Tanjas kickasskladdkaka (mkt uppskattad!) Sen efter lite tjat från mäählin äählins och svangrens sida såg vi Svenska Hollywoodfruar, något jag totaldissat förut. Men shit pommes, jag skrattade t o m. Hur kan man vara så... dum?

Vid lunch lördag åkte Sandra hem och vi andra tre raskade mot stan. Det blev en lyckad vända, trots att Linköpingsvädret verkligen inte visade upp sin finaste sida. Jag köpte en jacka och ett par skor till vintern/hösten! Underbart! Ahlin åkte vid 18 och då åkte vi tillbaka till Ryd för fläskkarré, potatisklyftor och bearnaisesås. Lite grekisk sallad och vin blev det såklart också! Sen blev det myskväll i soffan igen :) Johansson åkte imorse, nu känns lägenheten nästan tom. Haha! Värsta mysigt att träffa er samtidigt! KÄRLEK

Noterade ni godispåsen från Pressbyrån? Det köpte Malin och Sandra på stationen. "vi köpte lite godis för 106 kr" säger Svangren stolt. hahah.

Så för att bränna åtminstone en bråkdel av helgens kalorier ska jag ut och ta en promenad i Rydsskogen (idag minsann passar det att vara fint, när finsällskapen åkt hem) tillsammans med Bella. Hasta luego!

Ikväll

... kommer dessa tre fagra damer till Linköping för att besöka mig!


Det ska bli väldans trevligt! Ikväll blir det myskväll, ska laga nån kycklinggrätang och jag har precis tagit ut Tanjas kickasskladdkaka ur ugnen :) om jag känner dessa tre korrekt kommer de uppskatta sockerbomben haha! Det ska bli härligt att ses anyhow :)

I veckan har det inte hänt så mkt, har kommit igång med träningen efter förkylning och tentaplugg. Igår var det Step som gällde och mina vader mår sådär idag faktiskt. Idag var vi på Afro Power Dance. Ett pass helt i min smak, även om jag säkert var fulast i stan. Man härmade Timon, örnar, elefanter och fjärilar med konstiga ben. Jag kände mig som en liten bekymmersfri unge igen! :) Det ska jag gå på fler gånger. Får se hur mina stackars vader och lår mår imorrn. Anyhow, så har jag kommit igång med träningen - och jag är ju där trots allt för att träna upp mig. Inte för att jag är tränad och vill visa upp mina (just nu obefintliga) muskler.

RSS 2.0