Mitt sockersug

... har växt sig starkare och större de senaste veckorna. Varje dag kommer den, jagar och förföljer mig. 

Konversation med Bella, fredagkväll:

Bella ESTJ säger (18:46):
haha dansat lite o ätit till förskräckelse haha
p. porthén säger (18:47):
haha låter ju fint
p. porthén säger (18:48):
mitt sockersug de senaste veckorna har varit helt sjukt faktiskt
typ varje varje dag
men idag ska jag tröstäta med godis (dock ännu ej inköpt!)
Bella ESTJ säger (18:48):
hahaha det är bra
Bella ESTJ säger (18:49):
jag fick mens idag så jag kände att jag fick äta
p. porthén säger (18:49):
det är en giltig orsak!
visst får man det om man har blivit dumpad?
är det också en giltig orsak?
Bella ESTJ säger (18:49):
jaa men absolut den mängden socker jag åt den dagen sb dumpa mig var ju otrolig hahaha
p. porthén säger (18:49):
hahaha
p. porthén säger (18:50):
men nu har det gått ett tag, men jag skyller på det. och att jag haft en dålig dag.
Bella ESTJ säger (18:50):
haha jaa
man har alltid en anledningf
Bella ESTJ säger (18:49):
jag fick mens idag så jag kände att jag fick äta
p. porthén säger (18:49):
det är en giltig orsak!
visst får man det om man har blivit dumpad?
är det också en giltig orsak?
Bella ESTJ säger (18:49):
jaa men absolut
p. porthén säger (18:49):
hahaha
p. porthén säger (18:50):
men nu har det gått ett tag, men jag skyller på det. och att jag haft en dålig dag.
Bella ESTJ säger (18:50):
haha jaa
man har alltid en anledning!

Undrar vad jag hittar på för anledning imorrn, eller nästa gång sockersuget kommer ikapp mig igen?

América del Sur o España?

Idag har Vanne, Tanja och Maria varit här och diskuterat utlandsterminen! Till middag erbjöds det kladdkaka. Nyttigt värre. Vad vi kom fram till? Otroligt, otroligt lite. Kan magkänslan krypa fram tack? Jag känner den längst inne men det är något som blockerar den. Har ju pratat mkt om Peru på sistone men vågar jag? Är det dit jag verkligen vill? Kanske mesar ur. Diggade Salamanca jävligt mkt efter 3h-besöket för fyra år sedan, hmpf. Hjälp mig! Just nu kankse magkänslan mesar lite. Måste fundera lite till.Just nu är jag ju ute i ganska god tid trots allt. Jag menar, nästan en hel vecka innan ansökan ska in. Hela 5 dagar kvar. Johansson skrattade lite åt detta, och konfirmerade att detta var väldigt, väldigt typiskt mig. Att vara ute i sista stund med viktiga beslut alltså.

Mikroförbannelsen

Ni ekonomer som tänker på mikroekonomi läste just fel. Jag menar mikro som i mikrovågsugn. Det verkar som att mikrosarna i min bekantskapskrets verkar dö efter jag använt den, en efter en.

När jag bodde hos Rebecca valde hennes mikro att bara lägga av. Typ gå i pension eller nåt. Helt död. Inget som lät konstigt, ingen explotion eller liknande. Så då blev jag skyldig henne en ny mikro. Fine, tänkte jag. Tills jag bosatte mig här i T1. Malin hade en gammal mikro, men den fungerade fint enligt henne. En vacker morgon skulle jag tina ett bröd. ETT BRÖD, inget jävla aluminium! Vad händer? Det börjar blixtra som fan inne i mikron och när jag öppnar den luktar det bränt, och ena sidan är helt svart. Fuck.

Så på en dryg på månad har jag lyckats paja två stycken mikrovågsugnar. Jag börjar bara lite smått undra, är det jag som är den felande länken? Kommer någon våga låna en mikro till mig igen? När kommer jag göra sönder nästa?

Eller så kanske det är så att jag råkade snubbla över två dåliga mikron på kort tid. Vi säger så, det låter bättre.

Helgen i övrigt

Okej, förutom att deppa sönder tydligen så jag har faktiskt gjort en del ruuliga saker också. Jag menar, finna en ny mikro i soprummet som jag var skyldig Bex gör man inte varje dag. Jag måste förresten berätta historien om mig och mikrosar snart. 

I fredags blev det självfallet tentafirande. Jag och bellitabonita åt middag här och sen blev det lite förfest! Senare drog vi oss mot NH och den långa, kalla kön :) In kom vi, med typ alla andra ekonomer! Här är ungefär alla bilder som togs denna kväll. Observera Bella - hon visar hur man ska göra kontantuttag med stil.Igår var en mycket lugn, välförtjänt dag. När det blev långtråkigt att ligga i soffan ringde jag Jonas som kom över. På kvällen for jag till Maria för att insupa lite vin och njuta av kladdkakans aromer ;) I em kom Bella och Rebecca på inflyttningsfika, det var mycket trevligt återseende av en solbränd, världsvan väninna. Tanja låg dock hemma i magsjukans krämpor. Usch. Ikväll har jag gjort ett försök till att kolla upp det här med utlandsstudier, lite tankar har väckts iaf :)

Nu ska jag väl... återgå till deppandet tillsammans med resterna av ananaspajen från fikat, tillsammans med en film eller kanske otippat nog Veronica Mars.

walk idiot walk

Kom nyss hem från en långpromenad på drygt en timme. Behövde rensa tankarna något. Tankarna, som bara flyger kors och tvärs, utan någon ordning, som bara gör mig förvirrad. Tankar som frågar mig hur, varför, ånger, jag förstår inte. Jag vill att hoppet inom mig ska slockna, precis som man blåser ut ett ljus, men det går inte över på en sekund som lågan av ett ljus. Men jag försöker, så jävla hårt. På sistone har jag förstår inte börjat försvinna. Det spelar ingen roll längre, för jag kommer aldrig att förstå helt. Det börjar sakta men säkert ersättas av en aning av argsinthet och irritation. Jag vill vara arg. Jag vill inte lägga ner så här mycket tankar, tårar och energi på dig då jag inte kommer få något tillbaka. Jag slösar bara min tid. Men när tårarna kommer, då finns det inget som kan stoppa dem. Inte ens mötande främlingar. I mörkret och i duschen ser ingen dem, inte ens jag. Och sedan låtsats jag som att allt är bra igen. Jag hoppas du mår jävligt bra.

jag hatar att jag älskar dig, och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

The story of my life

Det här med valet av utlandsstudier, Sydamerika eller Spanien? Det verkar inte finnas några enkla val i mitt liv. Jag förstår inte varför beslutsfattande ska vara så svårt för mig. Pippra "obeslutsamme", "veliga", "chatterbox" Porthén?Daddy

På farsdag i höstas gav jag denna mugg till pappsen min. Det är så klockrent ♥Det vore ju skönt att kunna känna så. Att man hade en plånka överhuvudtaget. Just nu känns det inte riktigt så. Cs-fuckin'-n kommer först om en vecka! Jag som tänkte ta en tur till Ikea i helgen och köpa de sista prylarna till lägenheten, hm... Tentaplugget går sådär, men känns ganska lugnt. Det verkar inte vara så stor hets bland klasskamraterna heller. Ikväll tog jag med A-L till Afro Power Dancen, skoj men märks att man är något otränad... Lite senare var Vanne här och joinade på en liten handbollskväll, mkt trevligt!

Ska försöka sova före kl 00:30 idag alltså. Det vore ju nåt.

Dags att (börja?) tentaplugga

Krista behövde plugga förra veckan. Hon kokade lite kaffe.


Jag borde följa hennes exempel. Jag verkar ju inte ta den här tentan seriöst. Kanske dags att börja plugga då. Fett opepp.

Om jag hade varit Rebecca...

... hade jag ringt till Tanja och Johan och bett dem komma mitt i natten för att hjälpa mig. Jag fann två spindlar på mitt badrumsgolv alltså. Eftersom jag inte har nån karl i huset längre är det lika bra att lära sig att sköta saker själv. Så helt hjärtlöst och hårt spolade jag ner dem i toaletten. Vips, så var problemet borta. Visserligen inte så stora, men ändå! Bra gjort av mig. Jobbet flöt på bra och sen svängde jag förbi de två ovannämnda för säga hej till Tanja och att provsitta deras nya soffa. Den blev fett godkänd!

Patrik har fixat ny logga till mig! Vad tycker ni? :)

Som en maxare

Jobbade idag som sagt. Ganska bra dag faktiskt! Insåg dock hur sant det här med "en gång maxare, alltid maxare" är. Dagens höjdpunkt var när Sandra berättade nästa kampanjburgare och -dessert. Vill inte avslöja något ännu men mmm!!! alltså. Dagens flopp var att HK har tydligen bestämt att Ranch, min favoritdipp, ska försvinna. Jag blev nästan ledsen. Pinsamt? Kanske. Något som definitivt är pinsamt är hur mkt jag tycker om mina grymt äckliga, fula och oljiga jobbskor.

Det enda jag saknade på jobbet var Knölen, Pillan & co från Västerås ettan!!

Så här på en lördagsmorgon

Idag ska jag jobba, gick upp för en timme sen med stor ansträngning. Slår på tvn. Kul att inte ens Nyhetsmorgon hade börjat när jag gick upp, så här en lördag. Inte alls bitter över den tidiga uppstigningen, inte alls...

En stilla undran

Jag har haft en dålig dag idag. Åtminstone en dålig eftermiddag. Faan. Djup, tragisk svacka där.

Men hur lång tid tar det att komma över någon? I Sex and the City säger de att det tar halva den tiden man varit tillsammans med personen. I mitt fall skulle detta motsvara 20 månader. Jag hoppas som fan att de har fel, för det pallar jag inte. Pallar inte vara så här. Så nån, som kan, får gärna hjälpa mig. Och hur slutar man hoppas? Det är dessa tankar som flugit i skallen på mig idag.

För att dessa tankar skulle försvinna, åkte jag till Bella :) Det blev mkt snack och choklad! <3 Så nu mår jag mkt bättre igen när jag har fått dem out of the system!Min alldeles egna och första lägenhet

Här kommer bilder. Vad tycker ni?Ikväll har jag satt upp gardinerna (efter lite om och men, satte en åt fel håll), bakat bröd (hemmafrun Pippra slår till igen! eller ska jag säga Bachelorette? jag är ju ingen fru längre?) och alldeles nyligen skypat med Åberg, kanske århundradets roligaste konversation. Vad som diskuterades? Hennes bakfylla, Portugal '06 och Åre '07! Kärlek min vän! 

Vem säger att man inte kan mysa med sig själv? Jag har haft tända ljus och lite José Gonzales medan jag bakade bröd. Nu ska jag se på Veronica Mars (jag vet, jag är hooked), äta nybakade bröd och te, tillsammans med mina ljus. Godkväll!

Nyinflyttad i T1!

Nu är flytten klar! Nu är jag officiellt en av T1s invånare, känns finemang :) Återstår gardinerna och en tripp till Ikea men sen är jag nog nöjd! Detta ska firas med buller och bång (läs Veronica Mars och popcorn)!

Åter i Linköping

Imorse var det nära att jag och Jonas missade tåget. Sen gick min väska/påse sönder. Jag fick bära den som en baby - så här såg den ut när jag kom hem:Jag kom till ett hem fullt av flyttkartonger, väskor och påsar. Det här var alltså det som väntade på mig en dag som denna:Fint! Tomt kylskåp också, i dess rätta betydelse... Bokstavligen. Men det har gått bra och nu har jag i princip packat upp allt :) Har t o m hunnit en sväng till Bex och sedan hängt och gått på promenad med Bella! Nu är klockan över midnatt, det betyder Veronica Mars och sen sova. Laaaters!


Hejdå Vässan, hejhej Linkan!

Dagen idag har varit bra, trots förkylningen! Ingen feber iaf :) Var på ansiktsbehandling och det var riktigt nice :) Lite senare var jag hos Ahlin som bjöd på te och scones! På kvällskvisten har Emma varit på ett snabbt men väldans trevligt hejdå-besök :) Kommer sakna alla er vänner härhemma! 

Så imorrn, då åker jag tillbaka till Linköping. Mamma har ungefär fem ggr ikväll sagt saker i stil med "Jag tänker inte på att du ska åka hem. Du ska bara åka på en liten resa. Du kommer snart hem." "Du, jag ignorerar det här med att du ska åka ganska bra alltså." Sötis mammsen :) Det har varit skönt att vara hemma och bara ta det lugnt, vila upp mig, göra saker jag velat och när jag velat göra dem. Har träffat mina polare mer än vanligt nu när jag inte haft den där att åka till :P det är ju alltid positivt!

Dock ska det bli skönt att komma hem nu. Rättare sagt, mitt blivande hem. Det är ungefär tio flyttkartonger och fyra väskor som väntar på mig där... När jag packat upp dem och fått i ordning allt, kommer det nog bli bra! Så nu säger vi, hejdå Västerås för denna gången!

Att stöta på någon i Stöten?

Lugn. Du behöver inte vara rädd för att jag gjort bort mig i Stöten genom att ragga. Det kändes liksom som att jag inte riktigt hade utseendet på min sida.Om jag gjorde bort mig så var det inte för att jag stötte på någon, utan att jag såg ut som en finurlig pojkflicka till rånare som frös arslet av sig, bokstavligen.

Stöten

Nu har vi kommit hem från en mkt kall vecka i Sälen! Men det har varit väldigt mysigt också att bara komma iväg :)

Första skiddagen insåg vi att det var ett tag sen vi hade åkt sist. Så vi började lugnt och fint med de gröna backarna hela dagen. Insåg också att förr brukade jag vara mer vältränad, då mina ben skakade efter första skiddagen! Campushallen nästa? De andra dagarna gick det dock mkt bättre :) Pappa gjorde illa knät första dagen vilket var jättetrist för det är han som är den mest entusiastiske åkaren av oss, tillsammans med Roosa då kanske. Så han åkte inte alls så mkt under veckan, två tre åk per dag :(

De följande dagarna var det sjukt kallt. Som minst -26C. Näshåren frös. Mina ögonfransar hann frysa på den lilla biten från stugan till backen. Håret blev vitt. Luften blev till ånga när man öppnade dörren! Vi åkte ett par timmar för att sen åka hem, äta lunch och värma tårna och rumpan (?). Lite senare på eftermiddagen åkte vi ett par timmar till!
Två dagar var vi självklart på AfterSki! Grymt bra band som fick igång alla, från de små till de för gamla. Men båda gångerna var det ett killgäng som drog det längsta strået i fylla... :)
Fredagen var den bästa dagen! Pappa skämde bort sina två äldsta döttrar på spa! Jag var på massage och Laura på fotbehandling! Det var så otroligt otroligt skönt :) you know me - massage is the shit.

Nu är vi hemma igen, och jag är sjuk. Fudge! Har bokat en ansiktsbehandling till imorrn bitti som jag inte kan avboka heller, så det suger ju lite... Här kommer några pics iaf!
Vi drar till fjällen

Kohlin berättade nyss att det var -28C i Funäsdalen där hennes kille för tillfället befinner sig. Till och med helvetet lär frysa då. Nu ser prognosen lite bättre ut, temp. är mellan -9C och -19C. Burr. Hoppas solen skiner över Stöten iaf!

Nog med klagandet, det kommer bli en mysig vecka :) När vi väl kommer hem igen kommer jag nog vara trött på familjen och taggad till att åka tillbaka hem till Linköping. Hörs om en vecka!

2010

Nyårsfirande var det igår. Jag, Emma och Malin H (som jag inte träffat på jättelänge!) hade fixat ihop en så kallad trerättersmiddag. Mums! Det var riktigt trevligt! Lite senare for vi med en full 98 packad fjortisar mot Svangren. Där var det fullt ös medvetslös, so to speak ;) Chrille gav oss ett nyårstal som var... svårslaget ;) Nyårsslaget firade vi in på balkongen! Kamerans existens glömdes bort där i all hast, men här har ni åtminstone några pics:
Dagen idag har varit riktigt slö, förutom promenaden jag och mamma tog imorse! På eftermiddagen blev det en sväng till Emma, vi såg på Mamma Mia och längtade oss till det där, underbara, vackra, turkosa vattnet. Nu väntar jag på Johansson :)

Note till nästa år: Åk inte 98 mer på nyår. Det får dig att känna dig gammal, när fulla omogna fjortisar skriker "SP2E, tjalalala". Andra änden av bussen skrek då "lön den 25:e, tjalalala" till svar. De har inte ens gått ut gymnasiet och där sitter vi, fint. Så nej, inge mer buss på nyår.

Årskrönika?

Jag satt just och funderade var det gångna året bjöd på. När jag ser tillbaka på det, känns året som en övergångsperiod. Inget speciellt nytt hände, åtminstone om man jämför mot 2008 som bjöd på både resor, flytt hemifrån och universitetsstudier. Så här får ni istället en sammanfattande lista, istället för någon fin krönika.
 • Året började med en Medelhavskryssning, som var jätteintressant! Besökta länder var bl a Italien, Grekland, Cypern, Turkiet och Egypten!
 • I februari hände något som jag hoppas var för sista gången, axeloperation nr 2. Nu känns allt bra och jag håller tummarna för att detta var slutet av axelhistorian! Emellanåt värker det till och jag får avstå från att göra vissa saker, men det känns så skönt nu att den känns mkt stabilare :)
 • Resten av våren karaktäriserades av ett antal snabba vändor till Västerås för att träffa sjukgymnasten
 • April-mars gick i vårens, glädjens och festens namn. Roliga händelser var exempelvis toga-festen (legendary! och tyvärr bakfyllan likaså), utekravallen m m :) Patrik och jag firade vårt 3-årsdatum också.
 • Sommaren kom. Åka ifrån Linkan kändes tungt, speciellt när det var sommarjobb på Max som väntade. Stora förändringar hade skett där, men de finaste och roligaste in the crew fanns fortfarande där som gjorde jobbet ruuligt. Jag menar, nakenbad efter stängning?
 • Förutom jobb var det lite semester ändå! Patrik och jag åkte till Bulgarien, som visade sig bli en mysig vecka :) Lite senare var den obligatoriska Finlandsvändan, och i augusti åkte vi med familjen till Santorini. Så vackert! Om du får chansen bör du åka dit, likaså med Egyptens pyramider!
 • Hösten och vardagen i Linköping kom till slut tillbaka. Vi lyckades övertala Bella att köpa kort på Campushallen vilket blev en början till många svettiga timmar ihop ;) Både hon och Tanja fyllde 20 - den viktigaste åldern :)
 • Hösten karaktäriserades av en del fester - det är trots allt Linköping vi talar om ;) Roligaste festerna var Spanska generationsfesten och Dammiddagen. Det var svårslaget!
 • Skolmässigt flöt allt på bra. Mycket tankar har gått till utlandsåret och val av inriktning. Nu har jag åtminstone bestämt mig för nationalekonomi! Tanja och jag har skrivit för ELINs tidning också!
 • Dock har det hänt en del tråkiga saker under hösten också... Mormor har blivit sjuk, hon mår inte alls bra :( Jag fick inte heller utbytesplatsen i Australien som jag ansökte om. Och den största förändringen som skett är att jag och Patrik inte är tillsammans längre. Det suger, ärligt talat. Tur att mina vänner fanns för mig då jag behövde dem som mest <3
 • Jullovet har spenderats tillsammans med vänner och familj i Västerås. Har umgåtts mkt med mina gamla Vässan-polare vilket har varit mysigt och skönt!
2010 känns väldigt ovisst. Både året och 2010-talet. Det skrämmer mig lite, samtidigt som det känns spännande. För första gången på länge är jag själv (mycket bättre än att vara ensam). Jag vet inte var jag kommer spendera nästa skolår, blir det Sydamerika eller Spanien? Var kommer jag sommarjobba? Och i ett senare skede, vad ska jag göra efter examen? Några av dessa frågor kommer året svara på. Spännande! Mina kära vänner, tillsammans ska vi göra detta år till det bästa nånsin!

RSS 2.0