Mañana, mañana

Nu har jag längtat länge efter att få åka hem. Umgås med Auja, Krispis och MuchMuch! Vi ska åka till Finland också en sväng över påsken :) Så, mina kära Västeråspolare och päron, vi ses. Imorrn närmare bestämt :)

P.S. Angående gårdagens vininlägg. Jag har en hel del kvar i boxen från i helgen. Var rädd för att det skulle bli dåligt innan jag kommer hem från påsklovet, och jag ville inte att det skulle "gå till spillo". Men nu kan jag vara lugn. Jag behöver inte hetsdricka det. Rött vin på box kan hålla upptill 6 veckor i kylskåp, enligt Systembolaget. Tur. Annars hade det blivit stressigt ikväll. D.S.

Red, red wiiine

Här sitter jag och dricker rött vin. På en måndag. Ibland är livet fint.

Malin&Malin-helg

I fredags kom de två fagra flickorna hit :) Jag var så glad!
Efter Johanssons önskningar lagade vi "nånting i ugn" båda dagarna ;) I fredags blev det fläskfile, potatisklyftor och grönsaker i ugn, bearnaisesås (ett måste) och sallad! Till efterrätt blev det ananaspaj ;) Efter ett par glas vin blev det en sväng till NH!

I lördags gjorde det flera försök till shopping, några gånger lyckades det. Men ingen vårjacka alltså, stor flopp! På kvällen blev det mysi soffan med tacopaj (degen var dock special edition! haha) och godis!

De två fagra flickorna for tillbaka imorse, själv trampade jag mig ner till jobbet. Nästsista passet, både skönt och lite trist! 

Hör och häpna, här kommer bilder!

De två fagra flickorna, rätt nöjda av ananaspajen!

Hanna & Lina var också här på förfest!

Isn't she adorable? :)


Försöker stoppa in öronproppar (läkaren rekommenderade det för att minska tinnutusskiten). Av nån anledning fick jag för mig att stoppa in öronpropparna hemma = hörde inget på vägen till nh, haha! Det ena ledde till det andra och det var inte en rimlig chans att vi hann med bussen.

Frukost :) Fil och musli, två olika sorters bröd, blåbärsmuffins (båda brödet och muffinsen hemmagjorda), te och juice!

Efter en tung shoppingrunda var jag JÄVLIGT NÖJD att få mat. Nästan nöjd bäbis alltså...


Mina fina vänner <3

Nej, nu längtar jag redan till den där helgen i vackra Göteborg i soliga, våriga maj månad. Tur att jag får träffa en av de fagra flickorna om ett par dagar iaf :) <3

Sms-konversation

Petra till A-L, idag kl 09:45:
"Åh. Träningsvärken i mina lår och axlar är inte nådig idag!"

A-L svarar: 
"Kan knappt lyfta armarna :)"

Innebär detta att vi borde gå på Bodypump oftare? Hm. Detta tål funderas över.

Nu har jag precis städat klart lyan, så den är tipptopp till finbesöket! Nu ska jag fundera över lite fasta växelkurser kanske...

Hälsomiddag

Återigen ska jag berätta vad jag ätit. Igår hade nämligen jag, Bella & Tanja hälsomiddag (ja, hör och häpna!). Lite snittar till förrätt, honungsmarinerad kyckling i ugn och jättegod sallad til huvudrätt och en nyttig variant av chokladmousse och frukt till efterrätt! MUMS! Sen såg vi allasvårfavoritfilm - The Notebook. Åhh. Så vacker film!

Nu på kvällskvisten har jag och A-L varit på BodyPump och dödat våra kroppar lite. Tänkte att det skulle komma att behövas - trion Ahlin, Johansson, Porthén (och givetvis Svangren som inte kunde komma :-( )  är inte direkt kända för att inte kunna moffa i sig kalorier. Jag menar, sist de var här på besök hade de köpt "lite" lösviktsgodis på Pressbyrån (numera Korvbyrån?). För ungefär 125 kr. 

Nu ska jag försöka skriva lite stödord från intervjun jag hade imorse för ett ledarporträtt som jag ska skriva i Drömmen. Tur att jag kan i princip sitta still och skriva den - mer hade inte min kropp klarat av.

Helgen i punktform


Fredag
  • Filmkväll hos Lina, med bl a Så ska det låta, Jalla Jalla, Valentine's Day :) Hanna, Emelie, Alex, Edith och jag var där för att mysa och äta goda saker
Lördag
  • Solig promenad med Jonas
  • Mamma & pappa på besök!!
  • Myskväll hos Bella; cola, b&j, massage och Beck. Måste jag säga mer? ;)
Söndag
  • Fetaste brunchen
    Jag, Julia, Hanna, Vanne, Maria, Alex, Ella och My samlades imorse i Fias korridor för att laga detta: smoothie, skinka, äggröra, bacon, korv, färsk ananas, scones, te, våfflor, pannkakor, afrikansk efterrätt mm :) MUMS
  • Lite Lost hos Patrik :)
  • Bio med A-L. Vi såg Remember Me, åhhh sååå bra. SE!!
En riktigt schysst social helg med andra ord! :)

Glad tjej

Det är jag idag! Mamma ringde mig imorse och frågade om jag hade planer för eftermiddagen. Eftersom jag inte hade några bestämde de att de kommer förbi här en sväng! Så jag ska träffa mammapappa idag :) Känner mig som en upprymd liten flicka som ska träffa sina föräldrar haha! Jag har faktiskt längtat efter dem lite :) De kommer vid 17 så jag ska vara en snäll dotter och laga mat till dem!

Först ska jag ut på en solig promenad med Jonas :)
Hasta luego!

John Doe, we will meet again

Jag och Vanne har länge snackat om att gå på John Doe. Men det tog lång tid för oss att ta tummen ur arslet och faktiskt göra det. Igår blev det av! Kändes nästan som en spontanutgång. Spontanutgångar är härliga, tyvärr något man inte ser så ofta i Linkantown pga allt köande...

Igår em höll jag hus i Hannas korridor och lagade massa matlådor och bröd. Nu är kylen full, för en liten stund iaf ;) Hemma igen vid 19 och sen kom Vanne kl 20. Nån öl senare drog vi oss till hg. Vanne upplevde fartvindar från cykeln. Kom precis lagom innan första bandet började, Karin Park. Grymt bra! Efter henne var det Datarock - grymt underhållande liveband, helt galna! Och vilken energi! Inte riktigt min musik egentligen, men det var en riktigt riktigt bra konsert :) Skrattar dock fortfarande lite åt bandnamnet.

Efter lite mingel brackade vi hemåt, med ett strålande besök på donken, som numera har öppet 24/7. Tipptopp. Rolig utgång alltså. Ett stort plus var också att vi upptäckte att det var här alla fagra män gömde sig! Nej, John Doe ska vi definitivt gå på igen.

Fa-Fa-Fa...

Jajemeen

Jag tänkte bara säga att jag precis har träffat Michelle. Underbar östgöte som jag träffat alldeles för sällan på sistone! Mysig kväll med prat om allting och lite te också! Hon har precis gått, men jag har en sån varm känsla i kroppen, ni vet, den som man får när man träffar en god vän som man inte sett på länge! :)


En hel del snack om Karlskoga också - vilka minnen!! Karlskoga for life, JAJEMEEN!

Förväntningarnas roll

I kursen Internationell Ekonomi spelar de minsann en jävla stor roll. Nästan det enda som spelar roll. Något helt logiskt blir helt plötsligt ologiskt pga allmänheten ändrar sina förväntningar på framtida växelkursen. Höh.

Förväntningar spelar just nu en enormt stor roll. Igår blev jag så innerligt glad - jag lyckades byta bort ett pass så att vi kunde boka in en MMS(?)P-helg! Sann glädje det :) Så nu har jag otroligt stora förväntningar jag på den helgen drygt en vecka :) Saknar mina kärlekar som befinner sig alldeles för långt borta numera.

Uppdrag för MMSP. Definiera "pressa"

Pressa enligt Ahlin:

Pressa i solen.

Pressa enligt Johansson:

Pressa/äta saker.

Pressa enligt Svangren:

Pressa/dricka vin. Här efter ett par glas...

Pressa enligt Porthén:

Pressa in sig själv med sin leksak i en barnbil. Alternativt pressa in saker i sin inte alltför rymliga backpack.

Det märks väl vem som är yngst?

These shoes were made for walking

Jag har längtat efter mina Converse hela denna bittra och kalla vinter. På Indieallsången drog jag på mig dem. Mina fötter trivdes. Ett tag. Inte efter 40 min i den långa kön. Nöden har ingen lag. Tumvantar blev till raggsockor:



Igår drogs de på igen. Denna gång var vädret lite mer på min sida. Åhh, vad mina fötter trivdes. Jag har saknat er, mina kära vänner!

Igår kväll var det personalmöte och middag - buffé som blev årets flopp... Usch alltså! Besvikelsen var stor. Efter ett pass på gymmet med ÄL idag tog jag och Tanja oss en trevlig svängom på stan! Kändes nästan lite vårigt idag :) Nu ska jag laga middag - favorit i repris: kyckling med pesto och soltorkade tomater. Mm, pesto ♥

Denna vecka handlar om mat

Igår kväll kom det ett gäng chokladsugna brudar hem till mig! Jag, Hanna, Tanja, Vanne, Bella, Lina och Maria samlades hos mig för chokladfonduekväll! Vi hade färsk ananas, melon, banan, jordgubbar och vindruvor som vi doppade i mörk eller ljus choklad. Guuud så gott det var :) Vi åt, åt och åt! Tills vi mådde illa flera gånger om. Tur att jag hade kompenserat med träning precis före!

Ikväll kom A-L och Mickis hem till mig, vi lagade middag - tacopaj med en god sallad till! Gottigott :) Sen var det mys och skratt i soffan som gällde :)

Imorrn är det skola och senare personalmöte följt av middagsbuffé på hotell, mums :)
Nu: Entourage + sängen. Godnatt!

Pilates

Pilates och Petra Porthén? Det känns som om mina vänner skulle skratta inombords åt denna tanke.

Det gjorde jag också när A-L föreslog detta. Men nåväl, varför inte testa? Det var helt okej. Svårt att hålla andning och fokus hela tiden men i överlag var jag inte så dålig som alla i min omgivning, inklusive mig, trodde. Efteråt kändes det väldigt skönt, helt avslappnad. Fick bort alla tankar som fanns i huvudet innan, väldigt skönt faktiskt! Kan tänka mig att gå på Pilates igen när man är stressad eller vill ha en avkopplande stund. Men som träning? Nej, inte riktigt min tekopp faktiskt.

Något som är min tekopp är den som jag har bredvid mig - Rooibos te med lime och kanel, mums! Nu är det tv resten av kvällen. Något sötsugen är jag också men får hålla mig till imorrn kväll = chokladfondue!

Alla dessa köer

Igår var det stor utgång på schemat! Kvällen började med lite pepp här och sedan gick jag och Vanne till Flamman. Jag i Converse och Vanne i Vans. Det kändes som en smart idé at the time. Kön till Indieallsången sträckte sig lång. Närmare bestämt 40 min lång. Nöden har ingen lag, så mina vantar omgjordes till raggsockor. Trots detta tappra försök och ett antal fottryckningar av Vans förfrös våra stackars fötter.

Men det var värt det. Fett värt det. Första gången för mig på Indieallsång men mina förväntningar blev uppnådda! Åh, så mycket snygga människor. Och fin musik! Det var riktigt, riktigt bra. Så jävla pepp!!

Efter detta for vi till Fia för mellanfest/födelsedagsfirande! Trevligt värre :) Tiden glömdes bort och vi kom till Kårallen först vid 01. Peppade som tusan ställer vi oss i den långa kön! Det gick ganska fort ändock, men sen kom vi till garderobskön... den tog säkert 40 min, helt kaos. Det var ungefär här jag suckade åt dessa köer. Denna dag hade vi alltså köat närmare 2 h!! Skyndade oss och hann se Fibes, oh Fibes! en liten stund :) Resten av kvällen frös vi och spanade på brats (?) och åt en tacotallrik, mums!

Kom hem strax efter 03, relativt nykter! På det hela taget en spännande kväll med konstiga saker som hände, men Indieallsången var kvällens höjdare! Vi ses där nästa gång ;)

You and your hair belong together

Jag älskar den här reklamen!



Funderar nästan på att köpa schampot, så som jag tappar hår. Det är inte okej alltså. Mitt hår vill lämna mig...

Dagen idag har spenderats i Key tillsammans med Vanne med NEK-tänk i högsta hugg. Ord som ränteparitet, depreciering, arbitrage, räntor flög kors och tvärs. Oftast användes dessa dock i fel ordning och sammanhang. Fast nu börjar det nog ordna upp sig, sakta men säkert. Ikväll har vi varit på ELINs Cabaré, genrepet. Heja Hanna, Alex och Frida! Gud så roligt det var!

My Canadian gal

Jag kom på en sak till jag måste bara dela med mig av. Min kära vän Malin Åberg är i Vancouver och har det jävligt bra. Speciellt nu under OS. Jobbar gör hon i en Adidas-butik också, inte alls avundsjuk på alla coola saker hon får billigt, inte alls...

Anyhow. När jag såg hennes status på facebook idag skrattade jag högt. Jag LOL:ade alltså.

Malin Åberg Efter att ha pratat och hjälp fyra längdskidåkare på Adidas idag nämner en av tjejerna nåt om att ja Johan tog ju brons igår. Naturligtvis grattar jag ju honom för medaljen. Efter lite updates from home visar det ju naturligtvis sig att dessa fyra random längdåkare var Johan Olsson, Markus Hellner, Anna Haag och Anna Olsson. Fml, kan jag bli mer pinsam eller!? haha. sorry guys, grattis till alla medaljer ni tog!

Bondpä

Min kära vän mälin älin berättade något för mig för nån vecka sen, som underhöll mig länge. Det var en kille som hade smsat henne. 

"Hej, är det du som är Malin från Spraydate?"

Detta var givetvis inte fallet, men snäll som min vän är fortsätter hon skriva snällt till denna kille. Men hon fick droppen när hon fick se en bild på honom. Denna bild skickade min vän vidare till mig så att jag skulle få skratta så att min mage gjorde ont! Detta var hysteriskt roligt faktiskt.

Men sen när jag får höra att min andra vän Svanis hade fått ett likadant sms tyckte jag det hela var creepy. Men när jag såg denna grupp på facebook, blev det hela endast väldigt läskigt och inte alls särskilt underhållande längre.

Att vara rastlös men seg

Det är en jobbig åkomma som lite då och då för får sig att besöka min kropp. Man vill ju gärna göra något, men är alldeles för slö i kroppen för att göra något åt saken, you know? Den här känslan besöker mig ofta då jag har mycket att göra, är förvirrad och fundersam. Idag visste jag inte riktigt vad det berodde på. Jag tog tag i detta efter en tid - en promenad brukar alltid lösa detta, vilket det gjorde även idag. Skönt!

Veckan började sådär. Äckelpockelväder och köa till biljettsläpp kl 0730 på HU där vi inte ens fick biljetter, gaah! Som tur var kunde Lina köpa till oss på hederliga Campus Valla istället :) Sen jävlades snön med mig när jag skulle cykla till skolan, var helt förbannad när jag kom fram. Kö igen, för Cabarébiljetter. Det var ungefär här jag och Vans insåg att vi längtade till helgen (pepp pepp pepp inför lördag!!). Efter FÖ blev det iaf träning och på kvällen besökte jag P!

Imorse var det bättre. Sol ute. Lektionen på tors blev inställd, gårdagens önskning om helg slog in - helgen kommer tidigt till Linkantown! Våren verkar dock inte vilja komma lika tidigt, tyvärr. Det är faktiskt mars, som ju ska föreställa första vårmånaden...

RSS 2.0