Hemkommen från Bulgarien - men inte som en tomat!

Nu är jag hemkommen från Bulgarien. Åhh, det har varit så skönt att komma iväg lite :) Kändes som att vi behövde det. Vi har haft det mysigt, bara vi två. Det har varit väldigt chill. Bodde på ett litet, mysigt familjeägt hotell i en liten by utanför Sunny Beach. Det var nice! Där hängde vi mest, solade, läste, åt glass, drack öl och chillade :) På kvällarna åkte vi ibland till Nessebar (en liten halvö utanför Sunny Beach med gamla stadsruiner, jättemysigt) eller till Sunny Beach eller stannade i Sveti Vlas. Sunny Beach var inte så mycket att hurra för i min smak dock - tusentals enorma hotellkomplex, massa turister, barer och folk som ville lura turisterna på pengar. Där gick det även folk med stora ormar på sig vilket ger tummen ner. 

En dag åkte vi på en tur till havs. Det var härligt! Solade, glassade och tog ett par dopp i det blå. Det bjöds på lunch och dricka. En bra dag helt enkelt! 

En kväll var det jättestorm. Det var åskväder vid 22 då vi gick hem från en restaurang i byn. Kl 05 vaknar vi av vinden, hör hur det åskar och det blixtar seriöst varannan sekund. Har aldrig varit med om så mkt blixtrande... Det var rätt läskigt faktiskt. Nästa gång vi var inne i Sunny Beach såg vi hur blixten hade slagit ner, usch...

Det blev lite shoppande, var lite billigare fortfarande där. Köpte bland annat en jättesnygg klocka - som jag såklart tappade på cementgolv så att glaset gick sönder idag. Fuck. Typiskt. Hoppas verkligen urmakaren kan fixa det.

Alla som känner mig vet att jag brukar bränna mig mkt. Brukar komma hem som en tomat. Eller kräfta. Aldrig pepparkaka tyvärr. Men inte denna gång blev det ingen kräfta av mig! Det var skönt faktiskt. Funderar om det är den australiensiska solen som satt sina spår, gjort hyn mer tålig? Särskilt brun är jag dock inte, men färg har jag fått och är lite fräknig.

Tyvärr har jag fortfarande inte förstått varför jag inte kan lägga upp bilder här, antingen är det fel på min dator (vilket inte vore första gången) eller hemsidan. Kan nån hjälpa mig?! Så kika in på facebook för bilder!

Nu blir det jobb som gäller - jobbar sex dagar denna vecka, börjar med stängning tre dagar i rad och sen blir det Power Meet-rusch hela helgen, blir ingen lugn start här inte! Tydligen ska det fina vädret fortsätta iaf, skönt!

Goodbye, suckers!

Blev väldigt lugnt igår som sagt, var skönt med tanke på öppningen för jag var ändå fett trött. Fast ganska lugnt var det på jobbet idag - dock kändes det som hela stadens vegetarianer var där - fick hur många green som helst i driven idag. Blev lite paj med rabarber (obs! inte rabarberpaj, utan paj med rabarber) hos Ahlin ;)

Update ang packningen: det gick okej. Bättre än normalt iaf. Nu är jag hemma hos Patrik. Taxi bokad till kl 03:20. Mumma! Ska bli jätteskönt att komma iväg iaf :) 

Ses om en vecka!

Svensk midsommar

Igår hade jag tusen saker att göra, växlade pengar, var hos tandregleringen, handlade mat till systrarna mm. På em fikade jag med Malin och Sandra - när var det sist jag träffade Sandra på riktigt? Kanske i julas? Anyhow, det var väldigt trevligt och sen blev det en snabbvisit till hennes nya lya, jättefint. Blev helt avundsjuk.

Jobbat idag, helt stendött haha! Kvällens planer är inte särskilt händelserika. Ingen traditionsenligt midsommarfirande. Mamma och pappa är i Wien. Ska äta middag med Krista och hennes kompis Bella (om det vore så väl att det var min Bella!) - det blir fläskfilé, potatisklyftor, bearnaisesås och baguett. Kanske inte det somrigaste men MUMS! Senare ska jag träffa Mallan och Mallan hos Mallan. Vi ska göra rabarberpaj! Sen får vi se, kan ev åka på någon fest men väldigt tveksamt. Något säger mig att jag inte är särskilt partypepp.

 Planen här var att lägga upp en bild då det spöregnade och haglade ett par timmar sedan, men jag har inte lyckats lägga till bilder till inläggen på ett par dagar, skitskumt. Hjälp? Det haglade så hårt att billarmet gick. Mallan hade cyklat hem från jobbet då med mobilen i BHn. Fint. Det, är svensk sommar det. I Finland finns det en barnsång som går "solen skiner och det regnar, det verkar bli sommar". Nu är det uppehåll igen. I Wien hade de ca +30C. 

Nej, nu måste jag faktiskt packa klart. Trevlig midsommar!

Travelling light?

På söndag drar vi! Yeah! På lördag direkt efter jobbet åker jag till Uppsala, flyget går kl 06 så det är smidigare att åka tillsammans därifrån när det är så tidigt. Ska åka från Patrik kl 0255 för att ta bussen först in till stan, och därifrån Arlandabussen. Oh, fyfan vad jag kommer att vara mindre pigg.

Det här med att packa är inte riktigt min grej. Rättare sagt, välja vad jag vill ha med mig är inte min grej. Att sedan vika dem fint och mosa väskan full, det borde jag få något slags pris i. Jag kan mosa ner hur mkt som helst i en väska. Förutom min backpack, förstås. (Eller hur, Malinx3? ;P)

Man skulle ju kunna tro att backpackandet har gett resultat. Men nu när jag ska packa står jag där och kan inte välja. Hur svårt kan det vara liksom? Det är bara att välja. Som ni minns, mitt mellannamn är beslutsångest. Både jag och, speciellt Patrik, älskar detta attribut på mig. Oftast slutar det med att jag tar med allt. Vi får se hur det går denna gång. Börjar kl 08 imorrn så jag borde sova nu, men måste ju packa klart först. Hmm. Återkommer om resultat. 

Pheeew

Blev inringd igår av Emelie, skulle egentligen ha åkt till Uppsala igår men då sket det sig. Vi får istället längta efter varandra tills lördag! Hoppade in idag också och det har varit lite småkaos då vi varit två man kort, så jag har jobbat 11h idag. Inte alls trött. Inte alls. Du som inte fått dipsåser eller helt fel mat i driven idag kan skylla på mig, då jag stod där mer eller mindre från kl 11 till 22. Hoppas det inte blir allför många - dock är jag lite pessimistisk. I slutet var jag så trött att jag knappt kunde prata, haha. Så nu: SOOOOOVA!

Lite värme, ja tack!

Midsommar på fredag. Känns verkligen inte som det då det har regnat konstant den senaste veckan. Dessutom ska jag jobba öppning dagen efter så jag lite lagom pepp. Ska fortsätta vara lite halvdåligt närmaste tiden också tydligen. 

Nästa vecka har jag och Patrik semester. Eftersom det svenska så kallade sommarvädret ej varit på topp har vi bokat en resa till värmen! Vad säger ni om det?! Det kommer bli härligt och välbehövt! Åker på söndag redan - Bulgarien, Sveti Vlas, en bit bort från Sunny Beach :P Dock tillräckligt nära för att kunna åka dit överdagen, kolla läget, shoppa lite och kanske ta en drink eller två ;) Fick ge lite mer än planerat då vi inte är ensamma om att vilja åka i dessa tider och pga pissvädret men det hoppas vi är värt det! Bilder på hotell och stranden:


Köpte solkräm och lite småflaskor med schampoo redan idag på stan.
6 dagar kvar, helt ofattbart skönt!

Bokmal?

Alright, I agree, dåligt med update här. Skylla på jobb?

I fredags var det studenten - det var uppehåll till kl 14 och sen vräkte det ner resten av dagen. Stackarna. Det blev en sväng till Anna, därefter kom jag som en våt råtta till Mattias och sist på tur var Emil. Hoppas deras humör inte sänkts av vädret, men studenten är trots allt en engångsföreteelse, så det spelar kanske mindre roll! 

Jobbade i lördags och det var så galet mkt folk. Förstår faktiskt inte, lite skatteåterbäring och sen direkt till affärerna?! Haha. Träffade nye restaurangchefen och första intrycket var väldigt bra! :) Efter lite om och men med bussar (åk inte buss till Hälla på helgen - det är nästintill omöjligt) så kom jag hem två timmar efter jag slutat, haha. Sen skynda sig och stressa till Linda på inflyttningsfest! Trevlans värre :) När de andra gick till BMB var jag en förnuftig flicka och åkte hem för att vara pigg till jobbet. Lite pics: 

(insåg nu att jag inte hade ett enda kort på värdinnan, illa!)

Igår var det jobb heeela dagen och idag har jag chillat med Emma. Var en sväng på stan och till biblioteket. Läsa är underbart på sommaren! När jag var liten (7-9 år kanske) var mina lyckligaste dagar då jag lyckades övertala mamma att vi skulle åka till biblioteket, tyckte inte detta hände tillräckligt ofta. Det var ren lycka att bara kunna strosa runt där, läsa lite, välja vilken man ville och ta hem dem. Hände ju minsann inte i leksaksaffärerna. Då gick jag som på lyckorus där på biblan, det blåa biblioteket i Ulvila, Pori. Det kanske man idag får av alkohol fick jag av böcker. Se där, vad tiden gör med en.

Sommarlovsdagar utan sommarlovsväder

Igår var första dagen på jobbet. Det har hänt massor nu på sista tiden tydligen men förmodligen är de bra för restaurangen. Ska bli intressant att se hur det blir här framöver! 

Igår strosade jag och Sandra på stan och lunchade. Det var trevlans! Kom hem med nytt smink från MakeUpStore (med presentkortet jag fick av Emma - tack!) och lite strumpbyxor. Vi såg en shoplifter som blev jagad av massa vakter, spännande! Vem sa att Västerås var händelselöst? Regnade och var pissväder hela dagen.

Idag tog jag sovmorgon, städade lite och hängde med Emma nu på eftermiddagen. Det blev en promenad och en tur på stan. Köpte oss en varsin glass i solen (javisst den var framme ett par timmar!) och sen hämtade vi biljetter till förhandsvisningen av The Proposal nästa vecka :) Älska bioklubben!

Mina nya skor kom idag och är nästan lite småkär. Och tro mig, jag är ingen skotjej, speciellt en klacktjej. Eller väsktjej. Eller modetjej. Men mitt hjärta bultar lite extra för dessa.

Får se vad mina fötter tycker efter imorgon. Det blir studentfirande! Fast det ska regna... stackarna. Kommer ihåg vår dag, helt underbar! Det var en så härlig dag! Imorgon ska jag och Jonas ner på stan för att kolla på vagnarna och senare blir det lite firande av kompisars syskon!

Just nu älskar jag Skatteverket

Mina skattepengar har kommit, åhh kärlek! 11 000 kr rikare, javisst! (Y) Så här stora har inte mina tillgångar varit  sen i höstas. iMuchas gracias! Nu jävlar ska jag boka mig en resa :) 

Eller ja, när Patrik också fått sina. Först och främst, stan med Sandra!

Det här med att träffa folk man halvt känner

Idag har varit en ganska händelsefattig dag. Börjar jobba imorrn, känns lite tungt faktiskt. Klart det ska bli trevligt att träffa alla igen, men när man hälsat på alla är man nästan redo att åka hem, haha. Önskar att jag hade tänkt till och börjat jobba först i helgen, fått känna på sommarlovet först. Men aja, pengar!!

Gick långpromenad till mammas jobb idag och träffade på ett antal som jag kände igen. I Linköping känner man inte igen någon, vilket kan vara skönt en dag som denna när man inte är på topp utseendemässigt. Detta har dock diskuterats i min kompiskrets. I Västerås är en lyckad utekväll då man träffar mkt folk man inte mött på ett tag. I Sthlm träffar man aldrig någon man känner igen på krogen. I Linköping? Gå till Platå en torsdag eller NH på en lördag så möter du garanterat ett antal ansikten du känner! Men på en shoppingtur träffar man inte alltför många man känner.

Så är det inte i Västerås, här träffar man alla - syskonens kompisar, killen kompisen strulat med, killen du haft en flirt med, fd klasskamrater som man pinsamt nog inte hälsar på då man inte vet vad man ska säga därefter o s v. Det finns så många man känner halvt här, som det kan bli pinsamma möten med, men så är det väl där man har vuxit upp. Pinsamma möten man gärna vill undvika. Fördelar och nackdelar, javisst. I Linkan kan man gå till Hemköp utan att bry sig vad man har på sig, man kommer ändå inte träffa någon. Här är det dock inte så. Däremot på krogen vill man gärna träffa många - de kvällar som oftast blir lyckade är de som man träffat gamla EUR3 på. Pluto utan någon man känner igen är inte tummen upp. 

Dock måste jag komma med en liten hyllning nu när jag låtit så kritisk. Se här vad jag fann i min gamla garderob när jag rensade:


Vilket tur att jag sparar på allt! En riktig hamstrare. Den ska lätt på min ovve! Bredvid där Jonas har skrivit Önsta <3 (eller var det Piltorp 4-ever? Minns inte riktigt, var onykter vid händelseförloppet). Åh, det kommer bli så snyggt!

Åter i Västerås

Har inte hunnit packa upp eller bestämt mig ang hur det känns att vara hemma. Dock har jag hunnit träffa Emma - kärt återseende, sist vi sågs var i januari! Hon var brun och hade härliga historier att berätta om sin resa. Inte dåligt ressugen jag är nu, har typ internetrest (för ovanlighetens skull) hela kvällen. Varför ska allt vara så dyrt? Familjen kollar också på en resa nu så jag hoppas hoppas det blir två resor för mig :-) 

Ikväll har jag varit på förhandsvisning av Baksmällan. Som medlem i Bioklubben får man ibland gå på förhandsvisningar gratis och det är verkligen värt för en fattig student! Trodde filmen skulle vara dålig, brukar inte tycka om komedier - dissade ex Supersugen och alla American Pie, men den här var faktiskt riktigt riktigt rolig! Se den!

Imorgon ska jag ta tag i det här med flyttlådorna. Skulle visa en bild om jag inte skämdes över hur det ser ut i mitt rum. Godnatt!

Jag är en dålig människa

Jag skäms. EU-val idag, kan väl inte undgått någon. Jag känner att det är ett privilegium att få rösta, och tycker verkligen man ska ta tillfället i akt när det är röstning. Tycker inte alls om attityden "det kommer ändå inte spela någon roll/min röst gör ingen skillnad/de gör inget bra i EU iaf" fan, rösta blankt då!! 

Dock måste jag motsäga mig själv. Jag har inte röstat. Jag skäms. Då jag inte är svensk medborgare fick jag hem en lapp till Västerås att fylla i om jag ville rösta i det svenska valet - det ville jag ju, men ett missförstånd mellan mig och mamma ledde till att hon glömde bort att skicka in den... Så då var valet att rösta i det finska EU-valet (dock ingen koll på de finska partierna) men på valdagen kunde man endast rösta i Pori, där jag kommer ifrån och förtidsröstandet kunde ske 29-30 maj då jag inte var i Västerås... Så det sket sig. Jag som tycker EU är bra. Aja. Krångel, visst låter det typiskt mig? Så jag hoppas Sverige röstat klokt nu!

Hemfärd

Väntar på att pappa ska komma, han kommer närsomhelst. Är lite velig, vet inte om jag vill åka hem riktigt. Ska bli skönt med lov, ha mat på bordet utan att behöva tänka på pengarna. Men ack, jag kommer bli galen på familjen i sommar... 

Känns lite vemodigt att åka hem, men förhoppningsvis går sommaren lagom sakta :)
Avslutar lite fint med en låt som påminner om de sista månaderna:



Onlinepizza är den bakfulle studentens bäste vän

Länge sen nu jag åt pizza, men gud så gott det var. Bästa valet idag, lätt. Blev på en gång piggare (och större).

Nu har jag lyckats tvätta, städa lägenheten ordentligt och packa. Det blev tre stora flyttkartonger, en datorväska, en stor väska + cykel som ska med. Nästan så att jag skäms. Tacka gudarna att pappsen kommer hit imorrn och hjälper mig! 

Nu blir det välförtjänt mys i soffan med min kära till Lost med cola och Ben&Jerrys, mums! Insåg en stund sedan att våra scheman krockar helt nästa vecka, så vi kommer typ inte ses alls på en vecka - skitskumt att gå från 24/7 till ett par dagar i veckan bara. Jag kommer vara sååå trött på 804n i slutet på sommaren... Höjt priserna har de också, grr. Anyway, godkväll!

Bakisdag

Igår var det som sagt fika med A-L och Mickis på stan, mysigt! Komiskt dock det var första gången vi sågs alla tre tillsammans i Linköping - på skolavslutningsdagen, haha! Ursäkta den dåliga bilden, men mina fotografiska talanger är inte särskilt bra varken framför eller bakom kameran (helst vid sidan om!).


På kvällen var det SommarX! Och japp, man mår som man förtjänar idag. Dåligt med förfester men det slutade med att vi hamnade hos Viktor och Jonas och tog massa fula kort. Bildbevis:



Det var en nice kväll! Bexx som inte hade nån biljett lyckades planka in, härligt! Efteråt stod alla och skulle säga hejdå, det var nästan lite sorgligt! Kom hem kl 4 och det var helt ljust när man åkte hem = SOMMAR!

Nu är det dags för tvättning, storstädning av lägenheten och packning. Och tro mig, dammsugaren och jag är inte goda vänner. Speciellt dagen efter. Wish me luck. Fyfan, nu tar det emot.

Sommarlov!

Eller säger man så som student? Skitsamma, nu har vi sommarlov och välförtjänt är det också!

Vet inte hur tentan gick. Första delen gick okej men andra delen blev det så stressigt så den kan verkligen gått hur som helst. Suck! 3-timmars tenta som är uppdelad i två var tummen ner. Men nu glömmer vi det och njuuter! 

Jättemånga som åker utomlands i dagarna, är helt avundsjuk. Så nu ska jag internetresa lite och sen mysa i soffan tills kl 14 då det blir sommarlovsfika med A-L och Mickis :) Ikväll är det SommarX, pepp pepp pepp! Det som saknas nu är lite sol, tack!

Den kommer smygandes...

... och det börjar kännas snurrigt i huvudet av alla glosor/kurvor/siffror. Man vet inte riktigt var man ska börja, så man gör lite av varje istället för att koncentrera sig ordentligt på något alls. Paniken växer. Känner hur man önskar man börjat tidigare. Hur ska man ta sig till väga för att klara detta. Dålig känsla i magen, lite smått pirrig. Koncentrationssvårigheter. Intagning av dålig mat, mkt kaffe och går runt skabbig. Inte tid med något annat. Lägenheten ser ut som ett bombnedslag, diskberget och tvätthögen växer. Men ändå lyckas man inte ta sig i kragen. Varför ska det vara lika svårt varje gång?

Alla studenter vet vad jag pratar om - tentaångesten.
Åh, vad jag längtar att ha tentan överstökad! Ge mig fredag, sommarlov, fika och fest!

Beslutsångest!

Jag vill ha dom här skorna! 

http://www.laredoute.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=29765&productId=235177&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=

Men vilken färg? Funderar mellan hallon, sand, choklad och svart. Hjälp mig! Tycker rött vore coolt men kanske svårt att matcha, svart är kanske smidigast så men finare med färg... Vet inte. Som sagt, mitt mellannamn är beslutssvårighet. 

//Petra "kan inte bestämma sig om något" Porthén.

Dagens

Tentan närmar sig med stormsteg. Kunskapen ökar dock inte i samma takt, tyvärr. Idag var det personalmöte med Max, tillfälle att säga hejdå till alla inför sommaren! Fick samtidigt veta att facket ökat lönerna, härligt! De gör visst någonting bra också :) Nu är det 101 kr/h, det känns rätt bra iaf :)

Sen blev det en timme på stan. Timmen blev lite farlig för plånboken. Resultatet:


Veckorevyn var på stan och då fick jag mig en gratis tidning och två duschkräm! Passade fint för min studentplånka. Diggar dessutom 50%-lappen på de redan billiga shorten, niiiice. Förutom det på bild så köpte jag mineralfoundation, kanske bättre mot hyn? Får hoppas. Osäker ang klänningen, den är jättesöt, men vet inte riktigt när jag ska använda den? Tips? Lämnar kanske tillbaka den...

Efter detta blev det en sväng till Flamman för klass/faddermiddag. Trevligt, men kallt!
Ahora tengo que volver estudiando. Nos vemos el viernes. (Vet inte ens om dessa två enkla meningar är grammatiskt korrekta, ayuda por favor?)

Una poca de nostalgia

Sitter och försöker tentapluggar då jag kommer på att jag tog ett kort hos Becks igår. 
Även hon har varit downunder - och se vad hon sparat:


Haha, vilken nostalgi! Kan inte sluta tänka på då Mallan går ut i bh (med banden nere), trosor, flipflops, suprekasse och gör tummen upp till grabben. Har t o m ett kort på detta unika moment, men kanske ska respektera Ahlin lite grann genom att inte publicera detta.

Nej, plugga spanska var det så att jag hinner hänga med till träningen ikväll. Vi ska på Bodyjam - de andra kommer få sig ett gott skratt.

Att fira mig

Det har nästan blivit en tradition mellan oss fyra att bjuda den som fyller år på middag. Ikväll var det min tur, hade blivit lovad en picknick/grillning när vädret det tillåtter ;) Först nu vi kunde hitta en kväll som passade då det var fint väder! Det blev grillat - flintastek, klyftpotatis, tzatziki och baguetter, mums! Eftersom det är måndag var det samtidigt måndagsfika - min tur! Jag slog till på stort och gjorde en baileyskaka, mm :)


Diggar speciellt blickarna på steken... 

Vad händer i veckan? På onsdag är det personalfest med Max och klasskväll, vet inte hur jag ska göra? 
Tenta på fredag, måste plugga! Fick VG på presentationen så nu är det bara att kämpa på sista tiden! Ska också ha sommarfika med Mickis och A-L och på kvällen är det SommarX, sista studentfesten. På söndag åker jag till Vässan, känns lite konstigt samtidigt som det ska bli skönt med sommarlov.

Men nu, sovdags! Ska försöka hitta motivation till plugget imorrn, kan jag inte bara drömma på spanska och kunna allt imorgon bitti? Vilken dröm det vore (vore=konjunktiv?)!

RSS 2.0