Det här med München Hoben-glas

Vem säger att jag inte fick någon? ;)


Patrik hade mellanfest med ett gäng av hans nollan. Problemet är bara att han inte vet vilka nollan det var eller vad de heter. Så han väntar tills de hör av sig med att vilja ha tillbaka sina glas. Tills dess är alla mina. MINA! Haha.

Mellanfest för er icke-LiU-studenter: Man går ifrån sittningen/kravallen för att (för)festa ytterligare hemma hos någon tills man går tillbaka dit. Det är inte du, det är vi - en term som bara finns bland oss.

Blommor

Dessa blommor köpte vi i fredags:



Dvs 28/8. Kom ihåg det. Ska se hur länge dom lyckas överleva i detta hushåll.

I övrigt har helgen varit ganska händelselös, mest vi har mest myst i soffan och kollat på film. Så skönt faktiskt eftersom vi inte haft så mkt tid för varandra på sistone! I lördags var jag och jobbade 3 h och det gick väl okej, inte mer än så. I söndags var jag nere på stan en sväng med Rebecca (fr o m idag Med.Bi-nolla?) - köpte ett par jeans, välbehövligt. Senare på kvällen funderade vi på La Grande, men detta blidde inte av. 

Ny vecka, nya tag. Makroboken here I come!!!

♥♥♥

Jag är kär. I min nya dator. Den är så fin, lätt, snabb, snygg. 


Hejdå frustration över att det tar en kvart att starta datorn, att pdf-filer gör att datorn hänger sig, att inte kunna ladda ner något, att inte ha längre batteritid än 30 min, att inte kunna göra flera saker samtidigt.

Åh, jag är lyrisk. Som i trans. Allt går så snabbt. Och inget hänger sig. Åhh. Och 8 h i batteritid, mums.

Ska försöka lämna mina nya kärlek ifred en stund och gå till makroboken. Känns inte så lockande. Men datorn, du och jag, vi kommer bli bästa vänner, du och jag. ♥

Förvirrande tröja

NolleP är nu avslutat för datakillarna. Hittar dock denna tröja på vårt sovrumsgolv:

Full av glädje. Fine. Han är faktiskt glad. Men att använda "Patrik" och "nykter fadder" i samma mening är enorm paradox.

Misstänker att tanken var att Patrik skulle ha på sig den under NolleP. Har dock aldrig sett den på honom. Tur är väl det, för annars hade det varit en ren lögn.

Klantighetens straff


Köpte denna klocka när jag var i Bulgarien för typ 70 kr. Blev kär i den på en gång. På flygplatsen, första gången jag har den på mig, ska jag ändra tid till svensk. Tappar den i betonggolvet. Väl i Sverige, går jag till flera sko- och urmakare för att få den lagad. Helt kört. Ord kan inte beskriva hur mkt jag saknar den. Och vi hann inte ens bli goda vänner.

Nu ligger den på skrivbordet som en evig påminnelse om min klantighet. 

München Hoben

Jajemen, igår var det då dags för München Hoben. En kväll som startade rätt lugnt med höga förväntningar blev en rolig kväll! Banden var som sagt Maskinen och Slagsmålsklubben. Kom precis in i tid till Maskinen även om vi missade Segertåget... Men de var bra, fick fart på publiken! Däremot var SMK inte alls särskilt bra, dataspelsmusik utan text. Nix! Kom in för sent för att få glas men det gjorde oss inget :) Galet mkt folk men det var roligt! Enligt rykten så hade ölen tydligen tagit slut redan halv tolv, haha... 

Bella körde sin "När vi gräver guld i USA"-dans. Börjar bli en klassiker.

Jonas kom och hälsade på!

Vi tänkte på dig, Rebecca...

Alla som inte dansar är våldtäktsmän!

Bella ser lycklig ut, Emelie livrädd, jag tjockis, Tanja funderar om hon borde dra på smilbanden. Men Vanne tar det längsta strået. Hon är en blåsfisk som vill pussas.

Typ årets roligaste bild. Klockrent!

Tack för en trevlig kväll tjejer!

Idag har jag varit fett trött och något illamående, men rätt överkomligt ändå. Bella och Tanja släpade med mig ner på stan och det blev en del shopping. (Vad hände med mitt sparande?) Sen blev det en paus för att få lite vitaminer i våra bakiskroppar:


Sen fick jag sms om att min dator har kommit så nu ligger den på laddning. Efter jag pluggat klart här om en stund ska jag börja med installationerna! Yeey! :)

Okej, jag överlevde dagen

Det gick bättre än förväntat. Somnade inte en enda gång. Dock väldigt nära då: 
  • frisören tvättade mitt hår (skulle lätt kunna betala bara för det där)
  • sista halvtimmen på föreläsningen
  • i Bellas säng mellan skolan och faddermiddagen
  • på soffan när jag kom hem
Återstår dock att se hur det går med makroboken ikväll.

Nu är det pepp pepp pepp som gäller! Det är nämligen München Hoben imorrn! För er som icke är studenter vid LiU, är det den populäraste festen under nollningen. Man har byggt upp ett stort festivalområde på campus, band som spelar (brukar vara rätt bra men i år är det Maskinen och Slagsmålsklubben) och stora ölglas som man får köpa. Det öppnar kl 17 men folk börjar tydligen köa redan kl 15. Så imorrn är det på med overallen och på med partyhumöret! Det blir visst sprit... Hm. Det brukar ju vara det jag dricker dom "minnesvärda" kvällarna...

För att citera Tanja: "vi kör häller-i-oss-metoden imorrn". Vi får köra vårt eget hävlag, haha! Ska göra övningen tills torsdag imorrn em för att vi misstänker en bakfylla på onsdag. Det enda som kommer att saknas i vårt hävlag imorrn är Becks... 

Insomnia

Fy fan. Kunde inte somna inatt, så idag är jag fett trött. Som en död kvinna. Tänkte bara förvarna er som har tänkt att umgås med mig att det kommer att vara svårt att konstruera en mening, och då är jag chatterbox baby. Kommer lätt somna på:
  1. hos frisören (som tvättar håret så skönt! värsta massagen)
  2. på föreläsningen
  3. på faddermiddagen
  4. på cykeln hem från faddermiddagen
Slutligen kommer jag att ge mig då Patrik väcker mig, med huvudet på makroboken, och gå till sängen.

Helgen

I fredags var som sagt mina föräldrar här och lämnade cykeln och lite andra smågrejer. Skönt att ha cykeln igen - den behövs verkligen i Linköping! Förutom det lunchade jag med A-L och Mickis och hade pluggfika med Tanja och Bella.

Igår kom Patriks föräldrar och Molle hit och hade med sig resten av hans grejer. Patrik blev överlycklig av att de hade tagit med sig Molle, även om han var nyklippt och ful :P


Vi fick ett par fetinghögtalare till tvn av Mats. Nu jävlar ska vi ge igen till våra grannar ;) Snygga va?


Idag var och turistade i Gamla Linköping innan de åkte hem. Sen var vi på Biltema och skulle köpa ljudkablar. Vi kom 10:50, tio minuter innan öppning. Och utanför hänger det säkert 20 pers och massa folk som sitter i bilarna än. Hänga på låset till Biltema en vanlig söndag, det gör folk tydligen alltså... Fem minuter senare räknade Patrik antalet stående vid dörren till 46 och då var det ändå folk kvar i bilarna. Galet.


Sen hjälpte Mats mig att fixa en ny sadel. Pappa tryckte en femhundring i näven på mig i fredags och sa "köp en ny sadel. Din är fan möglig alltså". Haha, kanske dags då...

Efter M&M&M åkt var vi i Tornby och handlade lite käk, kollade på dator till mig och sen "råkade" vi spontanshoppa dessa två ursnygga tavlor: 


Dock lite osäker ang deras placering, men vi får se. Trevlig helg iaf! Men allt detta har lett till 0 plugg i helgen. Jag som tänkte börja terminen ordentligt. Tji fick jag. Nu ska jag nog klicka hem en dator till mig ;)

mäählin äählin

Linköping i all sin ära, men några av de finaste finns faktiskt inte här.

p. porthén säger (18:03):
 jag borde diska. har fetaste diskberget som väntar. och jag överdriver inte.
mallan. säger (18:03):
 hahah  :D
mallan. säger (18:04):
 åhe jag saknar dej :)

Jag saknar dej med ju <3


Brist på logik

Idag har jag lunchat på stan med Linnea! Det var riktigt trevligt faktiskt - länge sen vi sågs! Sen gick vi en stund på stan... och faan. Jag kom hem med lite många påsar för mitt samvete. Så sent som igår klagade jag ju på att jag började känna mig fattig igen - dagen därpå shoppar jag loss på stan. Det händer att folk tycker att jag är smart. Men säg mig, vart är logiken i det?!

Blev iaf väldigt nöjd med dagens köp: 
+lite andra småsaker till skolstarten!

Nu på kvällskvisten har Bella varit här och det var mysigt. Gjorde inget särskilt, snackade mest skit och slökollade på tv. Det var länge sen vi hade en sån kväll, hade saknat henne inser jag nu!



Första veckan i Linkan

Skolan har verkligen rivstartat. Det går så sjukt snabbt fram med makron så man hinner knappt med! Men nästa vecka har vi inte riktigt lika mkt att läsa så det blir nog skönt! Övning imorrn men vetefan hur det kommer att gå riktigt... så jävla seriöst med datorskrivna OH tycker jag iaf!

Dock händer det lite roliga saker framöver - München hoben nästa tisdag och Kalas (underbara Moneybrother ska spela!) tisdagen därpå. Moneybrother kommer fett nice! Jonas var förbi här en sväng igår och vi började peppa redan då med senaste skivan och fundera på förfest ;-)

Idag har vi varit på Ikea en sväng med Tanja och Johan. Ruuligt. Men vill ha en ny säng. Önskar att min första fras som jag lärde mig säga på svenska "Pappa betalar" skulle funka nu...

Onsdag idag men jag ser redan fram emot helgen. Haha! På fredag ska jag luncha med A-L och Mickis och under helgen blir det förhoppningsvis någon rolig fest, lite shopping och en ny dator. Håller tummarna för att mamma och pappa ska komma hit med min cykel också. 

Nu har jag snart kommit in i Linköpingsvardagen - skolan har börjat, massa folk i overaller, turer hemköp och börjat känna sig fattig igen. Med andra ord - det verkar vara sig likt. Skillnaden är att den här gången är jag officiellt skriven i Linköping. Tjohoo!

Tillbaka till verkligheten

Kom som sagt hem i lördags kväll. Då var det bara att börja packa och fixa allt inför flytten. Igår hann jag dock träffa Ahlin en liten stund innan jag åkte tillbaka till Linköping. Det var nice :)

Min packning:



Att jag aldrig lär mig. + att mamma+pappa ska komma hit med min cykel och lite grejer jag fortfarande har kvar hemma. Fattar inte hur mkt grejer jag har alltså...

Patrik kom också tillbaka till Linkan igår kväll så jag slapp en tom lägenhet :) Mysigt att ses! Blev bakispizza för hans skull. Dock hinner vi inte ses så mkt nu eftersom han är fadder. Imorse har jag tvättat, packat upp, ringt Max i Linköping och fixat inför skolstarten. Skolstarten som var idag.

Kändes jättekonstigt att vara tillbaka. Skolan rivstartar verkligen också - ska ha läst typ 100 sidor tills imorrn och på torsdag ska vi ha en övning som man ska ha förberett ganska mycket. Gaah. Allt detta medan de flesta universitet har en veckas sommarlov till. Jag är inte bitter. Känner bara att sommaren försvann alldeles för snabbt.

Det var dock härligt att träffa alla igen och det kommer nog bli en rolig höst :) Kul att se alla nollor, faddrar och festerier. Önskar nästan att man själv var nolla...

Nää, man kanske skulle sova. Skoldag imorgon trots allt.

Santorini :)

Vi kom hem från Grekland i lördags kväll. Underbar vecka! Vi chillade mest på stranden eller poolen. Hotellet var jättemysigt med schysst poolområde. Ett par dagar var vi i Fira, huvudstaden på ön. Otroligt vackert! En kväll var vi till Oia, solnedgången där är typ berömd :) En dag åkte vi på en tur till ön precis bredvid Santorini, som är en (aktiv!) vulkan. Det blev då en liten hajk till kratern och så, sen blev det dopp i heta källor som låg bakom ön. Rätt coolt faktiskt. Förutom det åts det god grekisk sallad, mousaka, tzatziki och hade massa citron i håret (dock utan större resultat). Klarade mig utan att bränna mig nu också! Fett nice. Härligt med en veckas semester innan skolstart iaf!  

Fick sms från Max också. Kom tvåa i merförsäljningstävlingen - 200 kr på Intersport, javisst! 
Lite bilder:


Santorini baby!

Efter massa om och men bokade mina föräldrar en resa i veckan. Imorgon kl 08:40 går planet från Arlanda till Santorini! Det ska bli härligt :) Längtar! 



Kommer hem nästa lördag. På söndagen är det bara att packa alla grejer och åka tillbaka till Linköping. Skolstart på måndagen. Men det tar vi då, när jag kommer hem. Först ska jag njuta av Grekland och Santorini och vita hus med blåa tak (har velat åka dit länge!).

Det är fan augusti nu

Fuck. Skolan börjar om 1,5 vecka. Galet hur sommaren gått fort! Ikväll var jag hos Ahlin en sväng och Johansson var också där. Insåg att det var sista gången jag träffade Johansson innan vi båda åker tillbaka... Ahlin är lite vettigare och är kvar i Västerås nästa helg :)

Nu har jag iaf jobbat klart för sommaren - känns skönt samtidigt som jag inte är särskilt pluggsugen än. Hoppas att det kommer. Klart det ska bli roligt att träffa alla i Linköping men... hm. Känns som att man har två helt olika liv liksom. Ska beställa första boken nu till makron och det är väl lite mindre roligt. Jag har iaf förberett mig med en ny kalender från http://www.personligalmenacka.se:


Emmas päron har skaffat en pool! Värsta nice! Så gårdagen spenderades där, råkade visst bli lite bränd. Oops. På bilderna ser det mulet ut fast det var ju sol heeela dagen! (=Svettpöl sista dagen på jobbet, hihi). 




Favoritlåten just nu


Lyssna och njut!

Minnen - dedikerade till Malin, Malin och Malin

Jag läste lite på vår gamla resdagbok (Petra och Malin) och hittade några gamla godingar. Men det mesta är nertonat till "det var trevligt" eller "det var lite jobbigt". Vi skonade läsarna t ex om Malins 20:e födelsedag, dagen som jag fick bedbugs, då vi tvättade, då Åberg sprang runt på George Street i centrala Sydney i pyjamasshorts, då Malin fick tonfisk till födelsedagsmiddag hos Victor. Vilken dag! Eller hur tråkigt jobbet egentligen var på det där poststället, eller när Ahlin fotade fåglar, min fula röda snodda väska, hur äckligt Maze var, hur jag brukade sno andras salt. Här följer lite citat:

Petra har inte riktigt insett att vi har gatt av baten for hon ar fortfarande sjosjuk.

Mallan och Mallan fick ett eget litet horn, medan Petra lag pa hyllan med 8 andra i salongen. 

Vagen var rejalt guppig, vi akte till hoger och vanster och hoger och upp och ner i bussen, man blev nastan illamaende men det var en upplevelse. Pa nagot konstigt satt lyckades Malin somna ett par ganger... 

Vi sag en javla massa insekter och stora spindlar, till Ahlins stora gladje... Till Petras stora gladje sag vi hennes favoritdjur! Pa sanddynerna sag vi en liten babyorm slingrandes. Guiden, som varit en snakecatcher till yrket, springer fram skrikandes "it's showtime!" och ska ta upp ormen och visa sina kunskaper. Sen inser han att det ar en Brown Snake som ar varldens nast farligaste orm och angrar sig ganska snabbt. Darefter fortsatter gruppen ganska samlat pa den ganska korta stigen som skulle ta oss till stranden. Pa nagot satt hamnade Malin & Malin mellan tva grupper. Efter en stund hor Petra, som gick bakom dem, Johansson komma skrikandes och Ahlin panikskrattandes, de bada flaxar armarna och skriker nagot oforstaeligt pa engelska. Da visste Petra pa en gang att det var en ormjavel de hade sett. Guiden springer fram for att kolla laget och ber gruppen att backa undan nar han inser att det var en stor Brown Snake som ligger dar... Allt gick bra, men efterat var Malin ganska skarrad nar hon insag att hon var bara en meter fran att trampa pa varldens nast farligaste orm. Ahlin tyckte det var mest roligt nar hon tanker pa hur de skrek och flaxade, Petra var glad att det inte var hon som hade sett den. 

Vi fick ocksa ga in i en grotta fullt med spindlar. En tjej fragade hur farliga spindlarna var, men da svarade guiden bara att hon nog inte ville veta det.. 

Den tredje dagen var det samling kvart i sex pa morgonen for vi skulle ut och aka kanot. Dock blev det inte sa mycket paddling for oss eftersom det saklart var var kanot som borjade lacka in massor sa vi fick mest osa ur vatten.

Vi bor tillsammans med de andra som stadar har. De ar trevliga. - José var ju faktiskt trevlig.
Pa sondag ska vi ivag och gora ett endagsjobb. Vi ska plocka bocker och skivor. - Fy fan vad tråkigt och jag fick en fetaste utskällningen.

Petra har mest kranglat med forsakringsbolag och varit hos en lakare och sjukgymnast. - No shit vad jag krånglade.

Sa just nu ar det en ganska lugn stad. - Om Newcastle, som egentligen var en spökstad

Forra lordagsnatten blev Malin magsjuk vilket ledde till att vi bara slappade hela sondagen. - Fy, vilken natt...

Lektionen borjade bra och Malin kom snabbt upp pa bradan. Petra var nastan uppe da hon tappade balansen, foll av och kande att nagot gick valdigt fel - axeln var ur led igen... 

Nu ar vi tillbaka i centrala Sydney igen efter vara tva veckor i Collaroy. Vi trivdes bra dar och hade ett gang hollandska kompisar som vi umgicks mycket med. - Underbara Collaroy

Vi var ute i Sydney i lordags och det var trevligt. - Oj, hur mkt info utelämnade vi inte om denna kväll?! Hur vi slog i huvudena på bussen för vi somnade hela tiden? Hur vi kom till hostelet efter de andra checkat ut?!

Sen blir det fyradagars surfkurs :) (vi har fuskttranat lite i poolen, utan vagor :P) - Öhm, va? Vilken pool? Den som den döda kaninen låg i?

I torsdags var vi pa vinprovning. Det var kul men lite for mycket viner for var smak. - Observera! Detta var innan vi upptäckte goon.

Igar bytte vi hostel sa nu bor vi pa Glebe som ligger lite utanfor stadskarnan. Vi gick dit med vara backpack, men vi fick stanna tva ggr pa vagen for att det var sa tungt. - Lite utanför? Kändes som en mil dit. Vi skulle gå för att spara in pengarna vi sparade på att flytta ut dit. Fyfan.

Malin vaknar kl 3-6 pa morgnarna medan Petra sover som en gris tills Malin vacker henne. - Härliga tider.

Nu har vi varit pa stan ett tag, gick vilse i Chinatown och kakat for forsta gangen pa 18 timmar. - Efter 42 hs resande med muffins till flygplansmat, en timmes kö vid customs, ett brandlarm och en tupplur senare var vi lite hungriga. och oj, vad vi älskade China Town.

Perth ar en vacker stad med flera fina strander, men den ar inte sa livlig. - Inte så livlig? Vad har jag hört för historier? ;)

Igar packade jag vaskan och slangde massor. Spaciellt klader som blivit forstorda av de kara hosteltvattningarna.. - Shit pommes frites för hosteltvättningarna. Här utelämnades det lite info om att vi inte tvättade på en månad längs med östkusten. Mumma.

Vilken resa flickor! Dock ganska mkt saker som blev utelämnade för läsarna... Hahaha.

Laura drömmer

Laura sov hos Emil häromnatten. När Emil kommer tillbaka från toaletten mitt i natten, skriker Laura till:
- Åh, du skrämde mig! Du såg ut som Harry Potter.

Laura kom dock inte ihåg detta själv, så hon måste pratat i sömnen. Emil berättade det till henne, lite sårat, på morgonen. Stackars, stackars Emil.

RSS 2.0