En liten jämförelse bara

Två år sedan: 

Andra sidan jorden, på rätt breddgrader, med rätt dialekt, med rätt sällskap. Visserligen en axel sämre mot nuläget, men ändå.

Idag:

Det ser ut som Venedig vid beställningsstolpen, sa en gäst i driven. Behöver jag säga mer?

Det känns som att det är ganska självklart var jag skulle välja att vara om jag fick välja idag.

Det var en snabb kvart

Dagens kommentar i driven, haha! Med andra ord: jobbhelg! Löning borde betyda mkt folk men i helgen har det varit rätt lugnt faktiskt!

I fredags var det gym och städning på schemat. Lite senare kom Bella över och fikade med mina nybakta bullar, mums! :) Resten av kvällen hade jag och Entourage season 2 dejt. Dejten slutade riktigt bra måste jag säga! Igår kväll åkte jag direkt till Lina efter jobbet. I sällskap med henne, Hanna och Emelie bakade vi pizza och såg på OS. Mysig kväll :) 

Nu väntar sista OS-kvällen och lite jobbsökande och förhoppningsvis tidig sänggång - iaf tidig uppgång, ska träffas kl 07:30 för att köpa biljetter till nästa helgs fest, Suntrip!

Jazz på Flamman

Händelserik dag idag. Imorse besökte jag tandläkaren. Usch, inte roligt men inga hål iaf :) Till skolan för första föreläsningen i Internationell Ekonomi och sedan tillbaka till staden för arbetsintervju. Nervöst och massa svåra frågor! Arbetslivet verkar läskigt måste jag säga. Låt mig stanna i studentlivets enkla bubbla så länge som möjligt tack!

Den kommande kursen verkar dock jätteintressant. Ser fram emot det faktiskt, hur nördigt det än låter! Typ den här kursen jag valde programmet för, haha! Känner verkligen att det här är mer min grej än att räkna fram räntebilitet på eget kapital från en resultaträkning... På kvällen har jag bakat Johansson bröd, mums :)

Igår kväll firades tentan av på Flamman lite smått :) det var jag, Maria, Vanne, Ella och Lina! Goda burgare, trevlig musik och framförallt mysigt sällskap! Väldans nice alltså!


Att powernappa

Skrev tenta idag. Ugh. Känns som att någon har slagit mig i huvudet med en hammare ungefär. Tentan gick okej, men var grymt irriterad över att ÖYE hade försvårat och krånglat till alla uppgifter... Så trots solen skiner (när hände detta sist i staden Linköping?) ska jag sova. Powernappa. Det är min grej.

/Petra "Powernap" Porthén
(Där ser du - det är meningen att jag och powernaps ska höra ihop eftersom det är en alliteration!)

Dagens tabbe

Sitter i skolan och pluggar med Hanna inför tentan på onsdag. Telefonen ringer, okänt nummer. Förvirrad från plugget och helt inställd på att det ska vara en telefonförsäljare.

- Hejsan, jag heter X och ringer från företaget X.
- Jaha, hej (totalt ointresserad).
- Du kanske känner igen vårt företag, X?
- Nej.
- Jaha, hm.. för du hade ju sökt jobb hos oss för ett par dagar sedan.

Pinsammast i stan verkligen. Kommer med några undanflykter att vi har tenta strax och jag sitter och är förvirrad över tentapluggandet, så det är klart jag kommer ihåg dem egentligen. Det gick fint tydligen, har intervju om några dagar, haha!

Say cheese

Har funderat i några dagar varför det luktar så illa i min kyl. Insåg nyss vad som var problemet.

Min ost har börjat bli en mögelost. Fräscht.

Ledig helg

Jag har faktiskt börjat tentaplugga nu, heja mig.

Förutom tentaplugg, i torsdags var det firande av Becks som stod på schemat. För bilder, kika in på hennes blogg! Det var en väldans trevlig kväll med god mat och roligt sällskap :)

Helgen har varit skön. I fredags såg jag på 500 Days of Summer (SE!) och myste med mig själv! Igår stod inflyttningsfest hos A-L och Jocke på schemat - snökaoset drog ner mitt festhumör där ett tag men efter ett par glas var minnet av den hemska mosa-fram-cykel-i-snömassorna-färden som bortblåst! Lite senare drog vi ner till NH (massa utisar, tydligen welcome dinner där...) men vi hade roligt iaf :) Skönt med lite manligt sällskap måste jag säga, oh lord!

Vaknade imorse utan att vara särskilt bakfull ens - tack gud, det var länge sedan du var så förlåtande mot mina alkoholsynder! Efter ett par timmars slötittande på OS hanns det med lite tentaplugg också!

Over and out.

Hämndens sötma

Hämnden för cykeln, sötma för rosa semlor.

Idag var en bättre dag. Lämnade in cykeln, det var tydligen inte en liten detalj som var fel, hela navet skulle bytas minsann. Det skulle ta mer än en vecka att få hem den delen och kosta mig mer än 1 000 kr. Inte ens chans att min gula cykel ska få en sådan värdeökning. Dessutom är inte plånboken särskilt tjock just nu heller. Så jag tackade artigt nej, och då insåg han att han hade ett begagnat hjul han kunde ta navet ifrån, ingen garanti för hur länge det skulle fungera men ändå - 500 kr och fixat och klart nu. Så nu fungerar min gula cykel igen. Tjohoo!

Eftermiddagen avslutades hon Maria där bakning av semlor stod på schemat! Vans hade karamellfärg, vars effekt vi var tveksamma på, så hon passade på att hälla i lite extra. Resultatet blev läskigt rosa grädde! Men mums, gott med nybakade semlor i vilket fall :) Hänvisar till Vanne för bilder av miraklet...

Imorrn då ska tentapluggandet sättas igång på riktigt, det är ett måste om det här ska gå vägen.

Jävla måndagscykel

Bitter idag.

Gula faran började krångla för någon dag sedan. Det går inte att trampa - pedalerna hänger sig på nåt sätt, kan lägga på hela min vikt på ena pedalen utan att få ner den, jätteskumt... Nu såg jag att hjulet vickar lite... Kan absolut inget om cyklar och har inga prylar att fixa den med, så jag måste nog lämna in den. Jag som just gjorde det, gaah! 

Allt blir så omständligt utan en cykel. I Linköping måste man ha en cykel. Känner inte att jag har lust att lägga ut pengar på cykeln heller... Det är väl bara att bita ihop. Övrigt så kan jag inte heller byta lampan i hallen, så jag ser inget när jag ska klä på mig - om ni ser nån med omatchande kläder så är det jag. Ge mig en man som kan fixa allt sånt här jobbigt åt mig tack!

P.S. På finska säger man att något är ett måndagsexemplar om det är ett dåligt ex av en annars bra vara... Säger man så på svenska med?!

Ficus be Natasja

Som bekant, köpte jag blommor för en vecka sedan. Har varit lite orolig för dem sista dagarna, de har redan börjat se ledsna ut. Vill inte att de ska dö, inte än! Jag har vattnat dem ordentligt och allt... Men ändå ser det ut som att löven ska ramla av när som helst. 

Så jag googlade nu. Fann att de tappar löv när de byter omgivning. Pheeew, vilken tur. Det inte jag som är den konstiga, det är jag som är normal! Muhahaha, det var blommorna som betedde sig udda. De kanske lever nån vecka till ;)

dvs om det faktiskt inte är så att de är på väg att dö, pga omgivningsbytet

Till mina nära och kära

Mä rakastan teitä.

Utan er vore jag inget förutom ett hopplöst fall, en konstig, förvirrad människa som skulle prata med sig själv hela dagarna, en sådan som inte skulle skratta åt något, inte veta ut eller in om det viktiga i livet, välja helt fel kläder, killar och musik. Sammanfattat kort så skulle jag skulle inte vara jag utan er.

Is this what they call love on a Saturday night

Dåligt med uppdatering här, jag vet. Har inte varit en särskilt händelserik vecka direkt, mest skola och träning med A-L!

Insåg att i onsdags var det exakt ett år sedan jag opererade axeln (för andra gången). Hoppas verkligen att det var den sista operationen och att jag har haft min sista luxation. Axeln känns ganska bra nu även om jag märker av den om jag har uppehåll med träningen. Det värker till ibland, men har knappt haft någon värk under året heller! Framförallt är det är skönt att slippa den där rädslan jag hade förr, att kunna sova på höger osv :) Visst, kommer alltid finnas saker jag inte bör göra men åh, så skönt alltså :)

Vad händer i helgen då? M-a-x. Idag var det kaos i ordets rätta bemärkelse - Disney on Ice i Cloetta Center = tokmkt folk. Att vi sen var en man kort, hade en ny tjej i kassan, att dörrarna gick inte att stänga och halva grillen funkade inte gjorde inte saken bättre haha! Skulle ha slutat kl 16 men fick lov att stanna till kl 19 istället! Imorrn är det bara två Disney-föreställningar så det kanske blir något mindre då ;)

Nu ska jag se på En ung Jane Austen - det verkar vara en film helt i min smak :) Trevlig kväll!

P.S. Jag saknar dig, min kära kamera. Rest in peace.

Peru, baby!

Utlandsplatserna kom idag! So read carefully dude,

Höst 2010: Salamanca
Vår 2011: Peru

Känns jävligt bra faktiskt! Fick det jag ville mest :) Nu är jag fett pepp på livet! Detta skall firas med nybakat bröd :)

Kikade nyss på ett avsnitt av The Big Bang Theory. Du som inte ännu fastnat för serien lär ju göra det nu:



Se från ungefär 0:40 - klockrent! Bazinga!

- Här behövs förändring,

sa jag till frisören och sa åt henne att klippa mig kort igen. Nu känner jag igen mig själv, trivs mkt bättre i det här lite kortare, lite coolare håret. Det känns mer jag, på något sätt.

Därefter gick jag till Hemköp för att köpa en liter mjölk. Kom ut med två blommor. Ja, blommor - du läste rätt. Kände att det vore fint med lite grönt i lägenheten. Dock behövs det förändring i min vård av blommorna för att de ska överleva månaden ut åtminstone.

Förändring behövs också min studiedisciplin just nu. Alltså nunu. Men den här kursen är så blääääääääääää, för att enklast sammanfatta det. Nu alltså till boken i Finansiell Strategi och Styrning, låter väl fint? Måste hinna plugga lite grann innan jag och A-L ska få ut våra agressioner på body combat ;)



Att förlora sin pojkvän kan vara jobbigt, men att förlora sin bäste vän är värre.

När ögonen värker

Om jag vore du, skulle jag bläddra igenom min blogg och njuta av alla bilder som brukade läggas upp här. Detta eftersom från och med nu kommer detta bli en sån där, trist, bildlös blogg. Jag är utan kamera. Något arg på mig själv att jag tappade bort kameran i torsdags - men man ska väl lära sig av sina misstag?

Om någon mirakulöst nog hittar en kamera med indiskt-rosa-fodral (Emelies korridor?!), snälla hör av dig.
Hittelön: ocensurerade bilder från i torsdags.

Shantaram

Boktips!

Den här boken fick jag i julklapp, det är en riktig tegelsten på 950 sidor. Väldigt lång, men läsvärd! Det är en självbiografi som handlar om en australienare som begår en rad brott för att bekosta sitt heroinmissbruk. Han rymmer från fängelset och tar sig till Indien på falskt pass. Boken utspelar sig i Indien där han bl a bor i slummen där han arbetar som läkare, arbetar åt Bombays maffia mm mm! Det var länge sedan jag läste en så bra bok - läs den! Jag vill åka till Indien nu.


Västeråshelg!

Torsdag, VSR. Vilken kväll säger jag bara ;) Grymt rolig förfest men ja, shit happens :)

Mamma fyllde år i fredags, så det blev en tur till Vässan för min del i helgen! Vi såg Snabba Cash och sen blev det middag på Limone. Det hade varit grymt trevligt och gott om jag fortfarande inte varit bakfull. Fint. Kvällens roligaste var när biovakten ifrågasatte Roosas ålder (15 årsåldersgräns). 

- Kommer du ihåg ditt personnr?
- 941215
, kom det från Roosa blixtsnabbt, haha! Hon är egentligen född -95 ;)

I lördags var jag och mamma på Roosas match och sen blev det en lång tur på stan! På kvällen blev det myskväll framför tvn med massa popcorn med finaste Ahlin & Svangren :) Innan hemfärd idag hann jag och Emma ta en promenad i det fina vädret och diskutera lite musik!

Nu är jag hemma igen, har inte saknat Linköping ett dugg. Det har varit skönt att bara vara hemma, med diskmaskin, utan att ens tänka på skola, handla, utland eller träning, omgiven av fina människor hela tiden! Nä, usch. Det är ganska tomt just nu på Drabantgatan.

Enough is enough

Visst, det är fint och underbart med snö och vinter. Åtminstone innan nyår. Men efter det kan det lika gärna kvitta för min del. Det snöar konstant i Linköping. Det räcker verkligen nu. Vi har fattat det, snön! Du vinner, jag ger upp. Du har bevisat att det finns visste vita vintrar i Sverige. Men nu räcker det med snö och vinter. Ge mig vår!!

Att cykla nånstans är ett enormt projekt som man helst skippar. Speciellt när snöröjning och plogning är under all kritik här - cykelvägarna blir knappt plogade, smala och sjukt moddiga och under moddet är det is. 

Tur är att jag kan lita på min cykel. Det är ju ganska stabil, trots allt.
Denna syn möter mig varje morgon. Alldeles underbar start på morgonen...


Gratis är gott

Vad är det bästa jag vet? Massage. Idag fick jag det - waait for it - GRATIS! Pretty freckin' awesome! Tack Larmdagarna ♥ Nu när jag lutar mig bakåt i soffan börjar jag ana känslan av blåmärken :)

Har lyckats sälja mitt skrivbord och -stol, så nu är jag 750 kr rikare! Detta innebar ett besök till stan, där det spenderats mer än denna inbetalning till mitt konto. Köpte en massa saker förutom det allra viktigaste - mammas födelsedagspresent. Men att spendera pengar, det är jag ju rätt bra på. Fast det mesta av sakerna behövde jag faktiskt ;) 

Conclusion: alldeles utmärkt dag, massage, shopping och upptäckt av nytt band tack vare den coola affären på Storgatan som jag aldrig lyckas lära mig namnet på (lyssna på Girls - Laura här). Dock skulle vilja klaga lite på snön som aldrig verkar sluta dumpa ner från himlen... Det räcker nu!

Ett stort läskigt beslut som rör hela nästa år - check!

Ja, visst du läste rätt! Igår morse hade jag bestämt mig. Nästan ett helt dygn till godo! Det blev Peru i första hand till vårterminen och Chile till hösten, dock känns som att jag inte får det sistnämnda utan att det blir en termin på vardera sidan om Atlanten. Men det blir nog kanoners det också!

I övrigt har helgen handlat om jobb. Långa pass både lördag och söndag, men det har gått helt okej. Förutom cykelfärdena dit och hem i snön då. Lördagkväll var helgens höjdpunkt: middag hos Tanja och Bella till följt av bastu- och spakväll :) Det var verkligen underbart avslappnande! 

T: Hur varmt ska det bli i bastun?
P: Öhm, en 80 grader kanske.
B: 80?!?! Jävla finne!

Vi väntade inte tills det blev +80C. Inte ens till +70C. Jävla svenskar säger jag då ;)

RSS 2.0