Bevis på att min familj är knäpp

Vi kallar varandra Pepsu, Laupau alt Lahopää, Krispis alt American Idiot, MuchMuch alt Moussee. Vi är en ganska udda familj. Vid matbordet hörs diverse utrop och alla pratar i mun på varandra, alla förutom pappa som gör allt för inte att höra på... Anyhow, vi är ganska knäppa, med en humor som ingen annan riktigt förstår sig på.

Här har vi några bevis på detta.
Bild från Roosas blogg:
Den här skapade Krista när hon hade tråkigt häromdagen:Till sist. En konversation mellan mor och far Porthén, när de skulle köpa en ny gräsklippare. Pappa frågade mamma om de skulle åka till Bauhaus eller Coop för att köpa denne, och hon tyckte att de skulle åka dit där det var billigast. De åkte till Coop. Pappa ville köpa en som kostade 5000 kr (för en fuckin' gräsklippare?! reds. anmärkn.) och mamma sa att de lika gärna kunde köpa en billigare. Det spelar ingen roll vad den kostar, så länge den funkar, säger pappa då, så de köpte en gräsklippare för 5000. Efter detta skulle de handla mat. Mamma insåg att de skulle köpa toapapper. Pappa utbrister då glatt: ja, men då stannar vi på Lidl för det är så mkt billigare där. 

Whaat?

Det är bara lite regn

Igår var det katastrofväder ungefär kl 17:30. Det spöregnade, haglade, blixtrade, åskade. Det var nästan läskigt faktiskt. Påminde nästan om den där gången i Hunter Valley när Johansson låg under täcket med öronproppar för hon var så rädd (hahahaha). Så här såg det ut då:


Det var förövrigt här vi vann en död kanin i poolen, det har jag väl berättat om?

Åter till storyn. Igår var jag och A-L på BodyPump. Gissa när vi cyklade hem? Jo, ungefär då det började regna 17:30 och sa då att det var bara lite regn, men då bröt helvetet ut. Hemsk cykelfärd. Försökte ta en bild, var tvungen att springa till toaletten för att slippa blöta ner hela hallen.


Bilden gör inte blötheten rättvisa, man kunde bokstavligen tömma skorna på vatten och vrida ur tröjan och byxorna. Nu börjar det bli torrt, ungefär ett dygn senare.

Efter en snabb värmande dusch åkte jag till ovannämnda Anna-Lisa och lagade mat.


Efter rekommendation från Tanja, mums! Sen mös vi till två filmer tillsammans med ananaspaj ♥

SATC2

Kvällen påbörjades på Hemköp där det var Kundklubbskväll. Vi fann lite billig choklad.


OBS. Allt är faktiskt inte mitt, även om man skulle ha giltiga skäl till att tro det...

Sen åt vi middag på Mozzarella, mmmm :)Sen var det en fullsatt salong av tjejer som väntade. En hel salong som: fnitter åt skämten, suckar åt gulliga barn, trånar efter de heta männen. Filmen motsvarade förväntningarna iaf, rolig underhållande film i sann SATC-anda.På det hela taget, en mycket trevlig kväll :)

Årets första orm-upplevelse

Idag lämnade vi in spanskaprojektet, grymt skönt! Vet ej hur innehållet eller grammatiken blev men whatever! Nu är det bara en fetingpresentation och fetingtenta kvar...

Detta skall iaf firas! Tidigare var jag och Tanja på en solig promenad i Vallaskogen där vi mötte två andra monster till besökare. Jag pratar givetvis om ormar. TVÅ stycken såg vi också. Fyyyyyyy fan. Jag sprang samtidigt som jag skrek och flaxade med armarna. Tanja stod kvar där bakom, kollandes på mig häpet. Hon hade inte riktigt koll på min ormfobi tidigare, men detta vet hon definitivt nu. Detta upprepades alltså två gånger. Fyyyyyy fan. Resten av promenaden var dock mycket trevlig, trots att jag nervöst kollade på stigen mest hela tiden.

Därefter tog jag mig en välförtjänt tupplur (måste låta hjärtat vila lite efter sådana skräckupplevelser) och ikväll väntar middag och bio med Tanja, Bella och Rebecca :) Vi ska givetvis se den nya Sex and the City-filmen! Det kommer bli grymt :)

Mini-triathlon

Som alla säkert redan vet, består en triathlon av simning, cykling och springning. 

Idag på gymmet hade vi bestämt att köra kondition. A-L berättade glatt att hon hade en träningsplan för oss. Hon föreslog triathlon haha! Istället för simningen fick vi dock köra crosstrainern... Så det blev, i ordning, springa 2,5 km, crosstrainer 5 km och cykel 7,5 km. Efteråt kunde man säkert vrida ur svett ur mitt linne. Detta var dock något jag inte vågade mig på.

Nu väntar en sista koll på projektet, oh så trevligt.

Användbara fraser en español, del två

Ibland blir det alldeles för mycket facebook och för lite plugg. Trots en lång diskussion på mejl på fb, har jag faktiskt kommit nån vart! Så nu hinner jag unna mig ett träningspass innan det blir genomgång av grammatik i projektet.

Anyhow. Här kommer del tre med användbara fraser på spanska som ni kan anteckna upp för framtida behov.

el caracol                                         snigel
a peso de tortuga                           med snigelfart
carnear cacá de palabras            att kötta ordbajs


En våt råtta

Vilket underbart väder Sverige har att bjuda på, gjorde min hemfärd från skolan mycket enklare.Jag ser förjävlig ut. Blöt som fan.
Visst är livet härligt? Tur att det finns vattenfast mascara.

Satt på skolbiblan och knåpade på projektet. Resten av dagen ser ut ungefär såhär:
 • tvätta
 • fortsätta med projektet
 • handla
 • laga mat
 • skriva referensbrev åt Johansson
 • se på säsongsavslutningen på Chuck med Tanja!!
Kan lätt meddela att det är den sista punkten som får mig igenom de ovanstående. Nu: återgå till plugget.

En liten hyllning...

...till choklad. Att denna underbara ätbara sak kan förbättra allting, göra en dålig dag till en bra dag. Choklad är alltid välkommet, finns ej ett tillfälle det inte passar att inmundiga detta!

Jag säger som min syster; Kärleken tar en runt jorden, men det är chokladen som gör resan värd.

Din SWEAT!Mamma

Gårdagen började med bastu hos Maria, som följdes av liite pizza, heavon on a plate och ett ölspel a la Oskar, innan vi for ner till svettiga NH! Kul kväll :)


Efter bastun var vi liiite hungriga.


Ölspel a la Oskar


My fick som straff stå 2 min i hörnet


NH!

Check

PM: check
Träning: check
Besöka systemet: check
Sommarväder: check

Bastu + middag + heaven on a plate + vin + förfest hos Maria + Din SWEAT!Mamma. Allt tyder på en lyckad kväll!
Det kommer att bli legen... vänta på det... dariskt!

Fashion for Kenya

En trevlig kväll igår :) För att sammanfatta: S2, goodiebags ♥, lite underhållning, modevisning, lottdragning, liveband!


Söta tjejer med välkomstdrink :)


Patte och Filippa var programledare!


Modevisning, heja Henke!

Nu: åter till el mundo fantástico del español.

Skoltrötthet

Vid det här laget vet alla om hur trött jag är på spanskan. Jag vet att jag borde bita ihop, pressa ur mig det sista innan sommarlovet och ta vara på spanskakursen inför utlandsåret, men jag orkar inte göra det där lilla extra.

Idag fick jag detta kort av mamma och pappa som varit i Barcelona nyligen:

Mycket trevligt att få vykort!
Men spanskaångesten växte sig ännu större. Tapas påminner mig bara om hur mkt jag måste plugga innan sommaren. Och om jag inte ens vet vad alla dessa matfraser betyder, hur skall jag lära mig nationalekonomi på spanska?!

Plus jag blev jävligt sugen på tapas. Någon?

Ikväll ska vi iaf ut och roa oss lite grann på Fashion for Kenya, hoppas på en trevlig kväll som får bort tankarna från denna kurs from hell :)

Nytt försök

I fredags gjordes det nytt försök, denna gång med större framgång! Förfest på hos Tanja (med bl a Vickans Ringof Death om ni allihop minns den, EUR3? och Bella grävde guld i USA) och sedan Klubb Din Mamma på NH :)

Igår skippade vi utgången, det blev grillning följt av film och mys i soffan istället :) Idag har jag varit på promenad och läst ut en bok så att jag kan börja nästa - Dear John!

Äkta student

Min middag igår:


Övriga kommentarer är överflödiga.

Kvällen igår blev något av en fail. Kom försent, och stod i kön nästan en timme utan att komma in. Men det gjorde inte så mkt ändå :) Får köra hårdare ikväll istället! Är dock inte alls pepp men det kommer nog... Nu är Bella på g hit, ska fixa lite käk innan vi drar vidare på förfest hos Tanja & co!

Lite rastlöshet

När det analkas långledigt är jag så glad. Ska bli så skönt att göra ingenting, vara för mig själv, göra precis det jag har lust till.

Oftast funkar det dock inte så. En dag in i ledigheten blir jag rastlös. Rastlös över att inte ha några planer. Oftast smider jag upp massa planer så att jag blir fullbokad, springer från ena fikat till den andra i princip. När långledigheten är över, längtar jag tills nästa så att jag verkligen denna gång ska passa på att göra ingenting... Ni börjar ana cirkeln va?

Nu är det långledigt och jag är något rastlös. Ikväll ska vi på John Doe! :) Så nu när min rastlöshet drog igång i eftermiddag provade jag kläder. Nu sitter jag i kvällens outfit. Passade också på att smaka mitt vin jag köpte till helgen (tamejfan en hel baginbox)! Att dricka mera vin just nu är dock inge vidare smart - jag ska just åka till Campushallen och bränna av ett bodypump-pass före förfesten. Fint. Är mer sugen på att stanna hemma och dricka mer av vinet. Vinet tog bort min rastlöshet. 

Nej, nu ska jag kila. Bodypumpen kommer nog döda mina dansmuskler. Förhoppningsvis återlivar vinet dem senare ikväll.

Låt oss skjuta på det lite till

Nu har jag suttit här och letat efter artiklar till ett PM som skall skrivas i sal nästa vecka. Detta PM skall handla om konsumtion och/eller masskonsumtion och/eller ekonomi. Vad har vi sagt om flummiga instruktioner? Att dessa ogillas starkt.

Det är röd dag. Alla är lediga. Det regnar. Det är såna här dagar man ska ligga under en filt, dricka te och läsa en bra bok. Äh. Spanskan väl vänta ett par dagar till...

Gammal favoritDen som ej tycker han är snygg här är helt... okompatibel med min killsmak.

Hitta smygnörden

1.


2. 


Vilka vänner jag har.

MuchMuchs konfirmation

Åkte i lördags hem till Vässan, för att fira Roosas konfirmation. På lördagskvällen hanns det med middag hos Ahlin tillsammans med Svanis!På söndagen var det Roosas konfirmation. Det enda jag och Emma kunde göra för att spendera tiden var att ett, fundera på varför jesus höll två fingrar upp, som ett peace-tecken, på bilden ovanför korset, och två, hur hysteriskt roligt det hade varit om prästen hade sagt vid handpåläggningen "Dig, MuchMuch..." istället för Roosa. Sen var det mkt gott fika som väntade; princesstårta, chokladtårta, heaven on a plate-tårta m fl.På söndagskvällen for jag till finfina Sandra (fick träffa hennes kille Fredda tjoho! Ahlin, känn pressen.) och hade en väldigt mysig kväll :) I brist på nyare bild får ni se denna gamla bild!


UK, del 3

Denna fest var så bra att den förtjänar tre delar. Det är inte illa. Sista delen är de obligatoriska fyllebilderna, Petra bjuder till skratt (på min och andras bekostnad haha). Enjoy!UK, del 2

Alltså. Vilken kväll.

Började med häng hos Bella och lite god mat :) Efter 19 började folk sakta men säkert droppa in, det blev tagg till bra musik och ölspel! Sen blev det en snabb sväng på bloc partyt innan vi drog i god tid till UK* för att slippa köa. Och vet ni vad? DJ:n ägde. Så grym musik. Bra gjort, CM. Publikbefriare gång på gång! Det var Moneybrother, Kristian Anttila, Markus Krunegård, the Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, the Strokes... Vi köttade. (ni minns väl kötta?) Rockade dansgolvet. Årets fuldans alltså. Hysteriskt roligt! Lite senare spelade Kristian Anttila och det bra, eller ja, de låtar man kände igen iaf! Efter lite barhäng och mer fuldans drog vi våra cyklar från Colonia hemåt. Att det var uppehåll hela kvällen var ett stort plus också!

Nu är jag... mindre pigg. Ska åka tåg om en timme, så kuuul det ska bli... Del 3 med bilder får komma senare. Nu måste jag koncentrera mig på att må bra. punkt

*UK= UteKravallen, för er som icke är LiU-studenter

UK, del 1

Ikväll smäller det! Kvällens planer: Fredagspuben, middag med tjejerna, förfest, bloc party på Colonia, UK, Kristian Anttila! Det kommer bli grymt :) Det är uppehåll också!

Konversation med A-L igår:
A-L: Ja, alltså jag måste kolla upp den här Kristian Antilla. Det enda jag hört är att han sjunger om en smutsig fitta och det är nog inte min stil.
P: Jo, Smutser är ju jättebra. Men hahah, en Antilla kommer du aldrig att hitta!

Vi säger ett fyrfaldigt leve för min American Idiot till syster också, congratz Krispis 18 bast. Hon fyllde visserligen igår men ja, ändå!

Krista, 4 år yngre, 4 år mindre klok...

Nu är det dags att yalla yalla. Förresten. Har fått tag på mina pollenmediciner efter lite om och men också - läste bilagssedeln igår: "... kan förstärka effekten av alkohol" Ooops. Återkommer med resultat senare.


Skärpning

Som alla säkerligen vet, är att prata ett av mina främsta intressen. Smeknamnen chatterbox och la parlanchina bygger ju på detta påstående. Att prata, snacka skit, diskutera, ordbajsa, blaja, small talk, det är någonting jag är bra på. Konstigt nog är detta babblande något som visar sig främst för mina allra närmsta eller de jag inte alls känner. Det sistnämnda var något som Johansson fann väldigt användbart i Australien. Tänk dig pinsamma tystnader, då kom jag till henne som en räddande ängel med mitt babbel. Att jag inte tänker mig för vad jag riktigt säger, eller att det kommer ut fel, det är en annan femma.

Hamnade lite på sidospår där. Att jag älskar att prata med mina vänner leder självklart till mycket prat i telefonen, speciellt med de som befinner sig på olägliga platser som t ex Vancouver, Göteborg, Västerås. Att prata i telefon är jag riktigt bra på, vilket ju nämnts förr. En ytterligare konsekvens till detta är höga telefonräkningar, vilka brukar hamna omkring 200-300 kr per månad.

Fick häromdagen min mobilfaktura. 448 fuckin' kr! Nu är det skärpning som gäller. Skäms, la parlanchina, skäms.

He is so fryish

Jag måste bara dela med mig en av helgens anekdoter. Anders, Mallans kille, var i Thailand förra året. Han och hans polare snackade om stekare. När de skulle berätta för icke-svenskar blev det svårt med översättningen. De förklarade hur en schtekare var och hur de klädde sig. När de andra ville ha en översättning var "fryish" det närmsta direktöversättningen de hittade. Hysteriskt roligt, för att säga det själv.

Så idag, när jag såg en schtekig student i skolan tänkte jag damn, he's so fryish

På tal om stekare. Just nu verkar det som att jag kommer vara en stekare i sommar, bokstavligen. På Max.

Göteboooorg

Göteborg. Har jag försökt säga på göteborgska ett otaliga gånger denna helg, dock utan framgång som vanligt. Men jag har lyssnat på göteborgare. Gött. 

Jag har alltså varit on the West Coast denna helg! För att sammanfatta helgen har vi;
 • haft picknick och druckit VIN
 • druckit vin
 • druckit drinkar
 • shoppat
 • ätit sushi, mums!
 • fikat
 • druckit mera vin
 • druckit mera drinkar
 • ätit BRUNCH
För att sammanfatta i bilder:


En mycket fin helg med ett antal trevliga anekdoter i bakfickan (här kommer den andra djävulen, vakter som inte vill släppa in 22-åringar när åldersgränsen är 23, karatefylla kl 15, varit M&As privatfotograf, fryish etc) som skall återberättas vid tillfälle. Vi insåg också att på i princip alla bilder sitter vi och äter eller dricker vin. Detta måste påtyda på en riktigt lyckad helg. Tack finaste Marlin och härligaste Anders (som var jävligt FRYish) för en gött helg!

RSS 2.0