Strandhäng och ceviche

Lördagen, veckans lediga dag, hade vi planerat att åka till stranden. När vi vaknar är det mulet och solen är inte någonstans att skåda. Vi snackar vinteriLima-mulet. Istället bestämde vi oss för att ta en promenad ner till stranden i Miraflores.Trots det mulna vädret var det en del folk på stranden solandes och till vår stora glädje var surfskolorna igång ;)


Efter promenaden var det lunchdags. Vi mötte upp Pop och bestämde oss att gå till favoritstället när det gäller ceviche - El Punto Azul. Vi var dock inte ensamma där; vi fick könummer 82. När vi kom var de på 54. En timmes väntan blev det men det var det värt!

My favorite things from Peru: limonada frozen, choclos, ceviche. Living on the edge! 
Till efterrätt blev det ytterligare en favorit, Suspiro a la limeña (till höger). Så himmelskt gott.

När vi kommer hem på sena eftermiddagen inser vi dagens tabbe: båda två är sönderbrända och har enorma ränder efter klänningarna och solbrillorna. Vi hade inte smörjt oss med solkräm eftersom vi inte hade tänkt att vara ute så länge, och dessutom var det mulet. I tre dagars tid har vi lidit av skadorna - vi borde ha vetat bättre.

På kvällen hade vi en liten välkomstfest för alla nya på Inkawasi i en av de tre lägenheterna, vi gick dit motvilligt med våra brännskador. Inkawasi i år består av en salig blandning av fransoser, engelsmän, österrikare, argentinare, norskor, svenskar och spanjorer, alla verkade väldigt trevliga! De andra fortsatte sedan festen långt in på småtimmarna, medan vi var tvungna att gå hem och sova för att förbereda oss inför söndagens äventyr - ett första besök i San Juan de Miraflores.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0