Senaste dagarna

Efter att vi återuppstod från vår hemska magsjuka i fredags har vi haft roligt (om än väldigt nojiga med vad vi stoppar i oss, åt det första ordentliga målet mat ikväll, om inte nudlar räcker dvs)!


Stranden vid Miraflores besöktes på Jonathans lunchrast.

I torsdags morse, trots vi egentligen var sjuka fortfarande, släpade vi oss iväg till Un Techo Para Mi País (UTPMP hädanefter) huvudkontor. Jag hade föreställt mig en modern byggnad med glasfasad med massa kontor. Tji fick jag, för deras kontor låg i ett bostadsområde och såg ut som ett familjehem (alternativt spökhus). Men vi talar trots allt om en ideell organisation, så det vore konstigt om annat. Vi fick ändock fråga en random gubbe på gatan ifall vi hade hittat rätt. Väl där träffade vi vår kontaktperson, som lyckligtvis nog var precis så trevlig och hjälpsam (om än mycket yngre) som hon verkat på mailkontakten vi haft under de senaste månaderna. Hon ska ge oss kontaktuppgifter till personer i organisationen som kan ta oss ut till de olika byarna där hus har byggts, och vi har även skrivit in oss på olika aktiviteter med organisationen, allt för att få en bättre inblick i deras verksamhet samt i de fattigas bostadssituation, men även för att kunna hjälpa till själva.


UTPMPs väntrum.

Dock fick sjukdomen ett återfall efter den kraftansträngning som promenaden dit i hettan innebar och resten av torsdagen spenderades däckade. På fredagen valde vi dock till slut att friskförklara oss; nu fick det vara nog med magsjuka. Dagen spenderades med diverse ärenden (t ex inköp av inkaväskor som jag aldrig trodde jag skulle bära) och på kvällen åkte vi till Jockey Plaza, ett enormt shoppingcenter i staden, där vi mötte upp Jonathan och hans vän Carlos. Vi fikade på Starbucks, det var trevligt, och underbart att komma ut och se lite människor (Ella i all sin ära, men efter tre dagars mörker med henne kändes det fint att vara bland levande folk igen)!


Mercado Indio.

I lördags åkte vi till stranden! Att komma dit var ett mindre projekt i sig, Lima är enormt. Först åkte vi förbi Los Olivos där Jonathan bor och visade Ella hans område, och hans hus som de håller på att riva ner och bygga om. Därefter blev en taxitur till norra Lima där vi hittade en playa vid Mancon. Jag, Ella och fem män - helt okej dag med andra ord. Hemresan blev en hemsk tur. Taxin Jonathan valde att vi skulle åka i var en tico (en ytterst liten taxi som egentligen bara består av en metallkaross och är högst olämplig i Limas kaosartade trafik ur säkerhetssynpunkt). Varje litet gupp på vägen drog vi andan och frågade oss ifall vi skulle dö. Otroligt nog kom vi hem helskinnade, men tyvärr brända av solen (rookiemisstake maybe, men kändes inte riktigt läge att smörja sig noga när fem killar tittar på). Efteråt fick karln en utskällning varpå han lovade att inte naffa en tico med oss igen.


De bygger om skolan i hans hus till lägenheter. Säkerhetsanordningen var minst sagt bristande - ett sex våningar högt hål genom hela huset, med skylten "säker zon vid jordskalv" intill. Inte så säkert.

Bilder på Los Olivos.


Nedan bilder på stranden i Mancon:

Jag och fem grabbar. Helt okey!

Finn två vita (det kom förbi ett gäng som talade för hudcancer - de tyckte att vi vita skulle ha spf 100. Tack för den då).

Brun och vit på strandpromenaden i Mancon.

Igår åkte vi till Polvos Azules, det enorma shoppingcentret där allt som säljs är antingen stulet, privatkopierat eller insmugglat. Kom hem med backpacks som behövs till vår Boliviaresa i mitten på mars samt några privatkopierade filmer och en säsong av SATC! På eftermiddagen njöt vi av frozen yoghurt och på kvällen var vi på bio tillsammans med min karl.

Planen för idag var att börja plugga. Att skriva uppsats känns väldigt avlägset när det finns mycket annat trevligt att sysselsätta sig med. Det känns absurt att våra klasskamrater sitter för fullt i A-huset och skriver. Pluggandet gick, som ni kan förstå, sådär, men vi har istället uträttat andra ärenden. Vi besökte en resebyrå för att planera den ovannämnda resan, dock fortfarande inga biljetter, köpte gymkort och handlade. Imorgon, inbillar vi oss, att vi börjar skriva på uppsatsen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0