Dag 2

Den andra dagen hade vi planerat en heldagstur. Vi hade lite oflyt med vår guide, som visserligen var mycket kunnig och trevlig men... han var fransman. Han bröt kraftigt när han pratade på spanska, och vi båda fick anstränga oss hårt för att förstå. Turen gick från olika arkeologiska fynd till olika moais och vi passerade vackra landskap på vägen.


Rongorongo, det egna skriftspråket som har hittats här. Ingen har dock lyckats tolka det ännu...

Stackars moai, som aldrig blivit rest.

Därefter åkte vi till en av öns två nationalparker, båda klassade som World Heritage av UNESCO. Rano Ranaku består av en vulkan och det här är också platsen där de allra flesta moai skulpterades av berget. Här står vi i kratern, som är en helig plats för rapanui.


Eftersom det är här moais gjordes, fanns det en hel drös av dessa här. Coola grabbar.

Strax före lunch åkte vi till Ahu Tongariki. Här finns 15 moais, och den största mäter 14 m. Här ser man soluppgången vackert, något vi fick uppleva sista dagen.


Nästsista stoppet var Te Pito o Te Hanua. Jordens navel enligt rapanui. Några hävdar att stenen är magnetisk pga att detta är jordens mittpunkt, något som vår guide faktiskt lyckades visa oss med sin kompass.


Dagens sista stopp var Anakena beach. Se själva: paradiset med turkosblå hav, vit strand, knappt om folk och maois som vakar över de solande. Här åt vi de godaste empanadas (piroger) vi varit med om. Mums.

Glädjeskutt i paradiset.

Dagen avslutades med en ytterligare vacker solnedgång vid hamnen i Hanga Roa. Mycket lyckad dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0