Buenos Aires - söndag + måndag

På söndagsmorgonen tog vi en välförtjänt sovmorgon. Runt lunchtid mötte vi upp Carin och Emelie, två andra sprekare som pluggar i BA för lite brunch! Sjukt konstigt att ses så här ett år senare, på andra sidan jordklotet, för att få höra om varandras år utomlands. Trevligt var det!


Därefter åkte vi till stan, för att spana in Plaza de Mayo och Casa Rosada. Vädret var inte alls på vår sida denna dag, men som tur var blev det bara en hård, lång skur innan det klarnade upp. Dock innebar det att många av försäljarna på marknaden vi skulle till hade gett upp och gått hem. Trots detta lyckades vi hitta några fynd :)

Plaza de Mayo.

Casa Rosada.

Söndagsmarknaden i San Thermo.

Vid middagstid blev det alltför kyligt och vi drog mot en av deras favorithak i området, där vi åt fajitas, drack drinkar och spelade TP.

Mm, frozen Baileys!!

Frozen Mojito och Frozen Daiquiris.

På taxin hem märkte vi vilken storstad vi var i. Det här är en av de större avenyerna med hotell och diverse snabbmatsrestauranger och teater. I mitten obelisken by night.

På måndag förmiddag strosade vi runt i höstmysiga i Palermo, följt av brunch.


Sen åkte tjejerna till skolan och jag och Alex fortsatte turistandet på egen hand. Vi åkte till Puerto Maduro, ett hamnområde.


Obligatorisk prövning av medialunas :)

Åkte ytterligare en sväng till la Boca för att köpa lite fler turistprylar.

Inne i Downtown, här shoppinggatan Florida.

Obelisken.

Alex testar churripan!

Därefter tog vi tunnelbanan hemåt, trots att de hade varnat oss för att inte ta det kl 18 för att den skulle vara fullpackad. Äsch, tänkte vi, combis i Lima brukar man kunna mosa rätt fulla också. Combis i Lima kan ta sig in i väggen, här fick vi för det första vänta flera tåg innan man lyckades mosa sig in i en och väl inne stod vi som packade sillar i en burk och svettades, hade händer mot olämpliga delar på främmande man, halvt koll om grejerna och ingenstans att hålla sig i. Dock behövdes inte det sistnämnda då folkmassan fungerade som balanssinne. Helt sinnesjukt. Mitt i allt får vi världens skrattanfall och alla trötta arbetare stirrar på oss. Jag skrattade tills jag grät. Situationen var bara så skrattretande!

Weekendresan avslutades med en köttmiddag (hade längtat konstant under dagen). Lyckades välja stadens populäraste restaurang och lyckades t o m få bord, tack vare det svenska sinnelaget för att komma tidigt för att äta middag. Dock blev vi aningen nojiga över prisnivån då vi var i det yngsta och minst välklädda laget. Som tur var var den okej. Mitt i middagen gick strömmen, och hela stället fick lysas upp mha värmeljus. Helt otroligt hur kockarna kunde tillaga köttet så gott som det var i mörkret! Som kompensation fick vi med oss en champagneflaska hem, generöst ;) Efter glass till efterrätt styrde vi kosan hemåt.

På tisdagsmorgonen åkte vi mot flygplatsen och Lima, alldeles för tidigt, båda lite smått förälskade i Buenos Aires. Tack Hanna och Lina för att ni tog emot oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0