Iquitos

På lördagseftermiddagen kom vi tillbaka till Iquitos. Först tog vi en mototaxi till vårt hotell för att lämna av våra saker och sen fick vi en liten rundtur i staden av H. Iquitos har nästan en halv miljon invånare, dock känns det inte alls som det, då husen är små och det finns ingen storstadskänsla alls. Helt annorlunda mot alla andra städer jag har sett i Peru!


Testade det här med mototaxi, lite scary men mest kul!

Äldsta kyrkan i Iquitos, precis intill Plaza de Armas.

Denna byggnad är den högsta i Iquitos. Det skulle ha blivit ett hotell men halvvägs in insåg man att marken inte håller, att den är alldeles för mjuk för att uppehålla ett höghus. Så nu har man lämnat det såhär, mitt i centrum. Typiskt Peru.

På kvällen åt vi middag och sen kom H för att joina oss för några drinkar. Efter ett par historier om ormar, hur H fick sitt namn och gerrillor i Colombia tackade jag och Mikaela för oss och gick hem, medan killarna fortsatte till ett par klubbar. Trevlig kväll!

På söndagsmorgonen, alldeles för tidigt som vanligt, tog vi vårt pick och pack och åkte till flygplatsen, alla väldigt nöjda efter ett par lyckade dagar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0