Amazonas, fredag

Fredag påbörjades med en mycket trevlig frukost på lodgen!

Sen packade vi ihop och sa hejdå till lodgen, nedan vårt rum.

Första stoppet var ett djurreservat där de tar hand om skadade djur. Knappt hade vi hunnit lägga till vår flodbåt innan aporna kom springandes emot oss, så otroligt keliga, nyfikna och lekglada djur :) hoppade överallt och försökte sno våra saker haha :)


Aporna gillade Alex, lite väl mycket; pussar överallt, bitmärken på läpparna och slick lite överallt på kroppen...

Mikaela och söta King Kong!

El ozo perezoso, direkt översatt den lata björnen. En sengångare med andra ord. Min nya BFF. Coolaste djuret någonsin, ni kan nog inte förstå hur sakta den här grabben rörde sig! Vänder på huvudet med ett nöjt flin, och verkar vara väldigt nöjd med tillvaron. Cool grabb.
Fann denna vackra tucanfågel!

Den här fulsöta saken är en spidermonkey! Asocial till skillnad från de andra aporna.

H och en alligatorunge.

En uråldrig sköldpadda!

Därefter kom det jag hade fruktar för lite. Ormen. H ville verkligen presentera mig för sin vän, anacondan. Alla andra i gruppen ville bli fotade med den, så jag ville inte vara sämre. Spände mig nervöst och kände hur ormen också blev spänd, varpå båda killarna sa åt mig att slappna av. Så fort jag gjorde det kände jag hur ormen också gjorde det, fascinerande att den kan känna det där. Har man någonsin varit fulare eller räddare på ett kort? Den bjuder jag på, har för fan hållt i en ormjävel!!

Därefter åkte vi vidare mot en ny ö, där vi skulle spendera nästa natt. Det var egentligen först nu vi kom in i den riktiga djungeln. Först nu insåg vi hur byarna i djungeln såg ut, hur människorna i Amazonas lever.

Redo för en tur i djungeln!

Ett typiskt hus/koja i Amazonas. Oftast är de upphöjda pga de årliga översvämningarna runt april-maj.

H stack in sin hand i ett termitbo för att visa oss dem. Tydligen utsöndrar de en doft som ska fungera som ett naturligt myggmedel som människorna i djungeln använder sig av. Vi sa dock nej tack...

Sen kom vi fram till andra sidan, där vi skulle ta en ny flodbåt till familjen vi skulle övernatta hos. Båten var alldeles för liten och skör med tanke på hur många vi var och hur mkt packning vi hade. Alla satt obekvämt och var lite nervösa över när vattnet skulle börja forsa in. Se nedan hur nära båtkanten är vattenytan...

Till slut kom vi fram till destinationen! Den här familjen bor mitt ute i ingenstans, inget vatten inget ljus, och sällan tar de sig in till byn, än mindre staden Iquitos, men verkade trivas och ha det bra ändå. Verkade glada över att se oss turister iaf :)

Köket (ville inte riktigt tänka på hygienen här..).

Barnen i familjen!

Maten som det bjöds på var helt okej ändå, även om H försökte skrämma oss med att köttet var först groda och sen alligator och sen apa. Till slut visade det sig vara kyckling. Här ser ni hela gruppen med de tre franska tjejerna som var med oss, Fanny, Laura och Marion!

Efter middagen satte vi oss på båten igen (en annan som tur var) och åkte ut i den mörka natten, endast upplyst av månskenet och våra flicklampor, i jakt efter alligatorer och ormar. Tyvärr hann den enda alligatorn som H upptäckte simma iväg innan vi kunde stanna till. Dock hittade han denna mindre trevliga sak i ett träd:


Parrot snake, en giftig liten sak som herrn såklart skulle ta ner från trädet och visa upp för oss, i båten. Resten av färden höll han den i handen, dvs i båten, som en liten maskot, vilket höll mig aningen nervös. Väl tillbaka hos familjen kastade han den bokstavligen ut i floden igen, utan några som helst problem. Fyfan.

Natten spenderades i tält i det stora huset,
lyssnades på alla djungelns ljud, alla lite nervösa att spendera natten mitt ute i Amazonas.

Kommentarer
Postat av: Bella

absolut inte avis. Aldrig, absolut inte.

2011-07-13 @ 12:28:44
URL: http://bellitabonita.blogspot.com
Postat av: Ella

Whatever she said.

2011-07-14 @ 01:14:42
URL: http://ellaenelextranjero.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0