Påskhelg i Trujillo och Huanchaco

Min 23:e födelsedag spenderades på skolan, hela dagen. Absolut ingen märkvärdig dag, åtminstone inte tills jag kom hem, då helgens resa skulle påbörjas. Födelsedagskvällen spenderades alltså på en nattbuss, men det gjorde ingenting, vi var båda exhalterade över att komma iväg!

Torsdagen spenderades på stranden i Huanchaco, strand-/surforten intill Trujillo, Perus tredje största stad. Från första stund gillade vi Huanchaco starkt, väldigt chilled out, lugn rytm och en hel del surfare. På kvällen gick vi till ställets bästa restaurang, drack sangria och åt gott, för att fira min födelsedag, en dag i efterskott!

Surf Hostal Lily, ett finskägt, charmigt hostel.


Fredag, dag två, var det dags att turista. Efter en alldeles underbar frukost, var vi pepp. Chanchan först på dagordningen, med dess arkeologiska ruiner mitt ute i ingenstans:

På väg ut till Chanchan, ökenpromenad:

Chanchan.

Chanchan.


Därefter åkte vi till La Huanca de la Luna:

På väg ut till Mochebefolkningens tempel, la huanca. Här offrade de män, och endast män, för att be till deras gud, bergsguden.

La Huanca de la Luna.

Mikaela och jag, på La Huanca de la Luna.

Slutligen tog vår privata taxichaffis för dagen oss till centrum av Trujillo, och dess Plaza de Armas:


Trujillo.

På kvällen gick vi åter till stranden för att se den berömda solnedgången i Huanchaco - magiskt.


Lördagen chillades det på stranden innan hemfärd. Förutom fika och surfspanande, blev det en del souvenirshopping och lite promenader inne i Huanchacho. Efter en ny underbar solnedgång och en god middag, var vi redo att påbörja hemfärden med nattbussen till Lima.


Med andra ord, en riktigt nice, avslappnad helg. Har inte gjort alltför mycket, mest chillat och ätit gott ute (ja, frukost, lunch och middag i tre dagar). Kändes så skönt att komma ifrån kaotiska Lima och dess stress och oljud och bara njuta av lugnet i Huanchaco. Bild för att sammanfatta helgen:

Kommentarer
Postat av: Hanna

Åh ni verkar ju ha haft det jättebra, är lite avis men drar ju till Rio om två dagar så kan inte klaga ;). Diggar din kommentar om att det var skönt att slippa all stress och oljud, så känner jag också efter några veckor i BA, då måste man iväg ett tag. Fast vi måste fly från alla avgaser och luftföroreningar också, de borde verkligen byta namn på staden.

2011-04-27 @ 02:48:45
URL: http://lostinbsas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0