Officiell USAL-student

Nu har äntligen vi skrivit in oss på skolan. Hejdå alla tusen papper! Hejdå förvirrade utis(förhoppningsvis)! För er nyfikna kan jag meddela att det blev sju kurser. Med andra ord ska jag läsa 33,2 hp. Känns lite tungt med kvällskurser alla dagar, men hellre safe than sorry med CSN I guess?

Följande kurser valdes:

1) Estructura Económica Española y Mundial: fortfarande lite oklart vad kursen kommer gå ut på men verkar den tråkigaste av dem, ekonomisk struktur, hur man mäter ekonomisk aktivitet, BNP etc med en tråkig lärare
2) Desarrollo y Crecimiento: verkar vara en otroligt intressant kurs som handlar om utveckling och tillväxt med en engagerad och kunnig (läs vår favorit)lärare!
3) Sociología: sociologi på svenska, också lite oklart om vad detta går ut på men lite flummigt om samhället, kultur etc men verkar roligt och mindre teoretiskt och vi förstår lärarens skämt!
4) Macroeconomía Superior 1: Makro på mer avancerad nivå, verkar intressant. Framförallt är läraren bra och väldigt pedagogisk.
5) Economía del Mercado de Trabajo: Ytterligare en kurs i nationalekonomi som handlar om arbetsmarknaden med samma lärare som i makron
6) Derecho de los Contratos en el Comercio Internacional: Juridikkurs som handlar om internationella avtal. Innehållet verkar intressant men läraren är läskig i o m att han pekar ut frågor till studenterna och jag sitter som en liten rädd hare för att inte bli utpekad
7) Italiano Nivel 1 Básico: nybörjaritalienska, ingen ytterligare förklaring lär ej behövas.

Jag mesade med andra ord och valde italienskan. Idag hade vi första lektionen och det verkar helt okej! Läraren är en ung kvinna som verkar trevlig och bra och ämnet känns inte alltför tufft :) Att det sen ligger vackert till i historiska delen av staden som Ella fint skrivit, och inte på tråk-campus, är ett plus. Så nu säger jag: buona notte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0