Spanjorer...

Spanska livsstilen är minst sagt annorlunda. För det första är dygnsrytmen helt skev, hur funkar det egentligen att äta frukost vid 8 för att sedan äta lunch först vid 14:30 med sista därefter och middag 21:30? Nu, efter två månader, är detta en piece of cake för oss. På ons och tors äter jag middag så sent som 22:30! Dock är det fortfarande några grejer som fortfarande fortsätter förvåna oss. 

Universitet liknar mer gymnasiet, med folk som droppar in sent, pratar samtidigt som läraren etc. Generellt gäller att halva klassen närvarar på fredagarna då torsdagar är partydagen nr 1 för studenterna, och läraren bara rycker på axlarna åt detta. I fredags hade det tydligen kommit in en kille till lektionen kl 10:50 och frågat om han fick komma in. Lektionen började klockan nio och slutade elva. Läraren bara skrattade åt killen och lät honom passera.

I december är det två helgdagar, 6e och 8e. Detta innebär långledigt och många åker iväg över helgen. Dock har vissa lärare lektioner på tisdagen, 7e.

Italienskaläraren ikväll: Ja, jag vill inte dyka upp här på tisdagen för att sedan vara helt ensam i lektionssalen. Så, nu får ni bestämma er, tänkte ni dyka upp på klämdagen eller inte?

Alla spanjorer: Neeej.

Jag och Ella tittar på varandra och brister ut i asgarv. Skulle aldrig hänt i Sverige. (Vi är dock väldigt tacksamma).

Kommentarer
Postat av: Tanja

Haha är imponerad över att du fixar att äta 22.30 jag och Bella har löst det hela genom att strunta i kvällsmat :P

2010-11-22 @ 23:35:55
URL: http://tanjabloggar.tumblr.com/
Postat av: Ella

Tacksamma är bara förnamnet!

2010-11-23 @ 15:30:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0