Miraflores

Den del av Lima jag bor i heter Miraflores. Miraflores skulle kunna vara en liten amerikansk stad, med Starbucks (thank god), McDonalds, KFC, mataffärer som har öppet 24/7. Det är den rikare delen av staden, det är även här alla turister och utbytes bor. Det ska vara det säkraste området i staden, med mycket poliser och bevakning mm. Jag bor nära den centrala delen av Miraflores, som utgörs av Parque Kennedy, en mysig liten park med massa papegojor i träden!

Centrala Miraflores.

Miraflores ligger också precis vid kusten, på en hög klippa. Från klippan kan man kika ner till stranden, som inte är optimal för sol och bad pga höga vågor och stenar, men för att spana på surfare duger den finemang. I klippan har de även byggt ett stort shoppingcenter, Larcomar, som är rätt coolt! Vid kusten har man även byggt fina parker bl a Parque del Amor som kännetecknas av en stor staty på ett kyssande par.

Larcomar.

Parque del Amor.

Limas kust.

Vädret i Lima, speciellt Miraflores, är ofta väldigt mulet. På morgnarna och kvällarna blir det speciellt mulet, disigt eller dimmigt. På dagtid drar det sig sedan tillbaka mot havet. På bilden ser ni nästan hur molnen ligger och väntar över vattnet! Ganska coolt. Just nu är det ca 25-27C men väldigt fuktigt. När vintern kommer ska det tydligen vara väldigt rått och grått pga fuktigheten, så vi hoppas på att den dröjer ett tag till...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0