Let the journey begin

Imorgon bär det av. Jag känner mig exhalterad, nervös och upprymd! Det ska bli grymt roligt! De senaste dagarna har spenderats med att packa och fika/luncha med fina vänner :)




Nu hoppas jag att resan går bra (snälla, snälla låt min väska väga 20 kg) och att spanskan inte är på noll när vi anländer i Madrid. För fyra år sedan var jag i Salamanca i tre timmar och blev kär. Jag hoppas detta första intryck stämmer.


Bild från mitt första besök i Salamanca för fyra år sedan. Många fler utlovas från denna resa!

iADIOS AMIGOS!

Compañeros

Så här på kvällskvisten fick jag lite ja, oroade känslor angående hur det ska gå att studera. Studera nationalekonomi. Studera nationalekonomi på spanska! Så jag kände mig tvungen att plugga lite spanska helt enkelt. Detta genom att kolla på Vänner på spanska. Hysteriskt roliga röster. Sitter här och fnissar för mig själv. Lyssna själva!



Kolla runt 03:50, underbart! Måste tyvärr meddela att jag fattar inte alls lika mkt som jag hoppats. Chandler är omöjlig. Comprendo nada. Oh, kill me now...

Pommes, jag är nästan imponerad av mig själv. Så här ofta bloggar jag oftast inte. Måste vara att jag vill skriva av mig nervositeten och resfebern och komma bort från packningen.

Angående packningen



Problemet nu är att få in allt i en resväska.
Någonting gör mig dock misstänksam om huruvida jag kommer att lyckas åstadkomma detta.

Gårdagen

Gårdagskvällen bjöd på middag och sangria hos Svangren tillsammans med henne och hennes kusin Sarah. Senare kom Mallan och då drog vi ner till å :) Trevlig kväll som slutade lite kort pga trötthet och regn!



Idag är det packning på g. Gaah!

Sista helgen i Västerås

Dagarna går, mindre än en vecka kvar till avgång. Snarare fyra dagar kvar vilket detta borde innebära en påbörjan till packning. Men än så länge är packningen obefintlig. Finemang.

Jag har dock gjort lite vettiga grejer, fixat lite ärenden på stan och köpt saker jag behöver till resan samt fikat med några goda vänner jag inte hinner träffa mera. Maria som var i stan över dagen i torsdags, Mickis som åker tillbaka till Linköping imorgon och Åberg som flyttade till Umeå igår. Rolig som hon är var mer nervös för att plugga i Sverige än om hon skulle gjort utomlands. Jag börjar känna lite resfeber nu. Konversationen slutade med att vi var avundsjuka på varann; jag på henne då hon skulle få uppleva nollningen och hon på mig som skulle utomlands. 



Idag är jag tydligen på väg ner på stan igen, denna gång för att köpa en babypresent till mitt kusinbarn. Ikväll vankas det "avskedsfest". Hade tänkt att ha någon slags middag eller fest före avresa, men sen började jag fundera. Johansson har sedan länge varit i Australien, Kohlin fick för sig att ta en sistaminuten till Kreta, Åberg åkte till Umeå igår, Emma jobbar natt och Tanja är nog kvar på Grekland. That leaves us with... mig, Ahlin och Svanis. Men vi kan festa vi tre med ♥

Det kallas tvivel

Varför ska livet vara så fullt av beslut?

Nu är ännu ett taget. 1:a september åker jag tillsammans med Ella till Salamanca för att påbörja vårt utlandsår! Känns jävligt skönt att beslutet är taget och det känns rätt :) Så nu ska jag åka ner på stan för att fixa lite saker inför avresan :) Ska också klippa mig, men därmed kommer ytterligare ett val. Hur klippa sig? Enkelt, detta är redan beslutat. Precis som jag gjort de senaste gångerna, haha. Luncha med Emma ska jag också göra!

Men beslut är inget enkelt och ibland ångrar jag andra människors beslut åt dem...

Cypern

Vilken underbar men svettig vecka vi haft! Självfallet passar man på att åka dit varmaste månaden ;) Vi bodde på ett schysst hotell alldeles vid stranden i Fig Tree Bay och runt hörnet låg centrum. Vi har mest chillat i skuggan och badat. Vi var inne i Ayia Napa en dag och i Nissi Beach en dag! En dag åkte vi till Waterworld och hade riktigt skoj :)



The queen of decisions

Igår kväll kom vi hem från en alldeles underbar vecka på Cypern. Jag, och min käraste Muchis ♥

Mer om resan kan ni få höra imorgon. Nu måste jag skriva om min beslutsångest deluxe. Mitt och Ellas utlandsår börjar 6e sept trodde vi, bokade biljetter till 1a. Nu har vi dock fått höra att vi börjar 20e istället. Ella har valt att åka den första september ändå. Själv vet jag inte om jag ska åka då eller runt den 10e. Vad ska jag göra här liksom? Kanske jobba något pass på jobbet. Chilla. Alla jobbar eller går i skolan. Men tre veckor i Spanien känns lite väl långt? Eller? Å andra sidan lyckades jag faktiskt väl med att spendera fem månader i Australien på att göra mest ingenting. Men det är det ekonomiska som sätter hinder, det kostar att leva i två extra veckor där, som jag skulle kunna spara in genom att vara kvar hemma. Fast det vore ju nice att åka dit samtidigt som Ella och ha det lite soft före, komma in i spanskan etc. Ja, ni hör ju min velighet.

Gaah. Hjälp mig!

Jag är dessutom bitter på varför de inte kunde säga rätt datum från börjar. Speciellt med tanke på att jag blir lätt bitter. Och det här med beslut är, nåväl, inte min starkaste sida direkt.

Till Cypern

Idag har jag mitt sista pass på Max, lite vemodigt faktiskt men kändes väldigt fint att gå på semester! Tänkte bara påminna er om att imorgon åker jag och min käraste Roosa till Cypern för att ha det jääävligt nice. Ha en bra vecka ni med.


Från Santorini förra året :)

Sushi

Det här med att laga sushi gick ju finemang. Se här!


Allt framdukat.


Mallan visar hur man gört. Efter kokat riset och låtit det svalna är det bara att sätta igång!


Rullning.


Sandra, oerhört fokuserad.


En fet rulle sushi. En fett nöjd Petra.


Uppskärning.


En massa sushi.


Färdigt!

MUMS! Efter proppat oss mätta på vår goda sushi och vin, spelades det jatzy. Jag vann. Att jag sen förlorade de andra två omgångarna är en annan femma. Ska vi skylla på vinet?

Imorse var det en mindre pigg version av mig som åkte till jobbet. Kvällen har spenderats med att packa, snart åker vi!

Rå fisk

Ikväll ska jag, Svangren och Ahlin ge ett försök på att tillaga sushi. Ahlin har tydligen gjort det förr, så hur tokigt som helst borde det inte bli. Koka lite ris och rulla lite lax borde väl inte vara så svårt? Sandra har för övrigt aldrig ätit sushi, så denna kulinära upplevelse kanske kan råka ta bort förtjusningen med sushi. Återkommer med resultat.

Till sushin ska vi dricka vin. Det har vi däremot aldrig misslyckats med, så ett rätt av tre möjliga borde det kunna åstadkommas.

Att lura NH på pengar

Linköping var kanon!

Utgången vart en speciell kväll, nära på att inte komma in pga kö och relativt mkt vin, men efter lite snack med några killar lyckades vi kopiera stämplar och gå förbi kön och slapp betala inträde. Bra skit ;) Dagen efter var vi något sega, så det blev bakismat på stan. Senare såg vi Inception, riktigt bra film, se! Därefter blev det mat på NH där vi lyckades än en gång slippa betala för dricka ;)




Idag har jag hunnit med att få en ny säng, cykla till stan med Sandra för att först fika lite och sen gå på bio. Vi såg Eclipse! Sevärd var den ändå, även om jag hejar på fel kille :)

I Linköping

Dagen inleddes med att tåget var ersatt av buss och lite förseningar, men glad var jag ändå när jag kom fram till Linköping och mötte upp söta Vanne på lunch! Hon drar till México på onsdag. Grymt värre. 

Nu sitter jag och ÄL och pimplar vin. Tänkte att en bag-in-box borde räcka. Vi låtsats som att det är helg idag eftersom vi båda jobbat hela den egentliga helgen och kör en riktig utgång ikväll. Jag menar, NH har öppet till kl 03 trots allt. I Vässan har krogarna öppet till kl 02 på helgerna. Till tre på en vardag, det är riktiga grejer. Tack gud för en riktig stad som Linköping.

Ses i dimman,
Pippra

Vilken härlig dag

Jag jobbade stängning igår, lugn och skön kväll faktiskt, men somnade ändå inte förrän 01:30. Upp igen kl 06:15, öppning stod på schemat. Hoppades på en lugn dag idag med, men tji fick jag. Det hela började med att kortläsarna slutade fungera. På helgerna finns ingen helpdesk heller... När de emellanåt fungerade så tog det säkert 4 min för den att genomgå en betalning. Sen slutade telefonerna fungera och ungefär samtidigt la systemet ned. Datorer och några av kassorna därmed slutade fungera. Så det har gått otroligt sakta idag, allt varit kaos och slut. ÅH VAD UNDERBART. Att jag jobbat mkt mer än jag brukar denna vecka kan förklara en del av tröttheten. Nu har jag bara två dagar kvar och det känns nästan lite tråkigt...

Imorrn åker jag till Linköping för att träffa A-L, Vans och P!

P.S. Hintar jag en aning bitterhet hos mig själv igen över att allting går som jag vill? D.S.

Inte alls bitter längre

Jag har insett att jag är en ganska bitter människa. Hela veckan har jag varit bitter på Svangren som varit på underbara Santorini i veckan och våra föräldrar som varit på Medelhavskryssning medan det regnat och varit allmänt trist härhemma.

Nu är jag inte bitter längre. Jag och Roosa har länge funderat på åka en vecka i sommar. Efter ett ok från föräldrarna bokade vi och betalade vi en resa idag. Så niiice. Så om en vecka på måndag är hon och jag i Fig Tree Bay, Cypern!!  :)



Så nu är jag inte det minsta bitter längre.
Eller nja. Kanske lite. Över att jag måste åka till jobbet nu. Men annars är jag inte alls bitter.

Lite bilder

Nu har jag återfått kameran. Det var inte alltför många fina bilder. Här får ni se några.
Min lediga dag denna vecka, har mer eller mindre chillat i soffan sedan jag kom hem från lunchen på stan med P. Skööönt.


Augusti

Vilken bra helg det varit! I fredags fikade jag med Malin och Sandra och därefter gick vi vidare till å. I lördags hade vi gamla EUR förfest hemma hos Steffi som följdes av utgång! Bilder kommer förhoppningsvis senare - jag glömde kameran hos henne. Minns ni alla hur jag glömde min förra kamera? Denna gång berodde det på slarv, och inte onykerhet.

Vaknade igår morse och insåg att det är fan augusti. Sommaren har gått sjukt fort, som alltid. Men denna gång medför detta än mer panik/ångest än normalt - det är mindre än en månad kvar till utlandsåret! Jag ligger ganska mycket efter i planeringen också... YAIKS. För er del blir det mer spännande, bloggen har varit alltför fattig på intressant läsning denna sommar, detta skall det bli bättring på till hösten.

Men för att skjuta upp det lite till åkte jag och Laura till Friskis och tränade. Nu sitter jag, tittar på regnet, läser bok och dricker te för ungefär första gången i sommar. Mysigt. Snart dags att åka till jobbet...

RSS 2.0