Till alla mina små indievänner därute

http://www.minradio.se/gimmeindie/#

Underbart 

Julbak

Ursäkta den dåliga uppdateringen här denna vecka. Har haft mycket annat i tankarna denna vecka.

För att springa undan dessa tankar, åkte jag till Jonas där även Bella höll hus, efter middagen (som var värsta lyxig, med fläskfilé, rotfrukter i ugn, potatisgratäng och bearnaisesås). Det blev lite rödvin och massa snack! Igår åkte jag ner på stan för att möta upp Tanja och Bakfulla Bella, dock blev det inte mkt julshopping alls, utan blev en fika istället :) Sedan for vi till Tanja för att laga lyxmiddag, fläskfilé, potatisklyftor och bearnaisesås. Mums! När de hade fixat sig iordning och började åka mot en inflyttningsfest for jag hem. Jag och Patrik avslutade kvällen med Flickan som lekte med elden, som var sådär som filmversion.

Idag har jag hållit hus hos Hanna hela dagen, vi har bakat massa pepparkakor (egengjord deg!) och lussebullar (petragjord deg!). Det blev massor. Massor i min redan fulla frys från i torsdags då jag bakade lussebullar med Bella, Tanja och Bexx :) Dåligt med bilder från veckan, men idag tog jag med kameran :)
Nu kanske ni undrar vad jag ska äta till middag, en söndag som denna. (visserligen mätt som en gris, men ändå) Vi ska göra potatisklyftor, rotfrukter och fläskfilé. Och BEARNAISESÅS. Så samma mat hela helgen i princip, lussebullar och fläskfilé och bea. Min bea-nerv kanske kan stilla sitt sug i nån vecka nu efter helgens dos.

02:27

Kom nyss hem från Jonas och Bella, trevlig kväll med lite rödvin :) 

Men nu kan jag inte somna. Tankarna går kors och tvärs.

Nej, det här var inte alls roligt. Vill inte. Detta händer inte.

Kanske skulle vara hemma i helgen då

Snart helg. Johansson ska hem. Lite lockande. Men jag bestämde mig (hell yeah!) att jag ska vara hemma i helgen. Att vara ledig och vara hemma samtidigt kändes liksom som en bra idé och det känns som att det är dags för det nu alltså. Började fundera när detta skedde senast. Detta var vad jag kom fram till:

  • Helgen v. 48: Nu
  • v. 47: Jobb
  • v. 46: Göteborg
  • v. 45: Finland/jobb
  • v. 44: ledig men hade massa inplanerat: spanska generationsfesten, holgerspex, ansökan till utlandsstudier, Vannes 20-årskalas + reflektionsrapport
  • v. 43: Västerås
  • v. 42: Jobb en av dagarna
  • v. 41: Jobb
  • v. 40: MMS här
  • v. 39: Jobb
  • v. 38: Västerås
  • v. 37: Jobb
  • v. 36: LEDIG I LINKÖPING
Helgen v. 36, mina damer och herrar var 5-6:e september!! Så förutom helgen v. 44 får jag gå tillbaka till början av september till sist jag var ledig här. Fint. Kanske inte så konstigt att jag är trött på Max?

Japp, så jag kanske skulle vara hemma i helgen och ta det lite lugnt då. Inte planera in nånting. Det kan väl bara det också, emellanåt. Får se hur bra jag lyckas med det.

Get Cape. Wear Cape. Fly

Tisdag. Efter skolan åkte jag till A-Ls (och Jockes) nya lya. Ett stenkast från Konsert&Kongress och jättefräscht! Där kommer de trivas fint :) Efter ett par timmars fika (mjuk pepparkaka!) och prat bestämde vi för att detta måste göras om snarast. Bokade in ett datum om två veckor haha. Då ska vi gå på dejt. Middag på restaurang och bio ;)

Bjuder här på en fin sång som kan värma, denna ruggiga tisdag. Lyssna och njut!


Dagens outfit


Träningsoverall: Tillberga IK, årsmodell '04 ungefär
Skor: Skopunkten


Ha gärna dessa två i kombination med varandra, då blir du oemotståndlig för alla passerande grabbar och alla brudar kommer att förundras över ditt nytänkande i modeväg. Rekommenderas starkt!

Flamman

Ge mig Indieallsång!! Missade denna gång igen själva allsångsdelen. Men som planerat blev det Flamman ändå:)

Åkte till Tanja direkt efter jobbet, där det blev snabb dusch och fixa sig iordning. Johan ringer halv nio och säger att det är fullt! Men vi SKA in. Så vi åker till Flamman och kommer dit halv tio och de började inte släppa in folk förrän en timme senare. Så vi kör vårt eget race, förfestar på en parkbänk vi tre! För vad är väl en indieallsång mot en förfest utomhus i november? ;P Först i kön och kom in ganska snabbt :) 

Väl inne på Flamman var det mkt trevligt folk, såsom Vanne, Hanna, Maria och Alex och Johans polare! Musiken var på topp; Kids - MGMT, Kings of Leon, Mr Brightside.. mmm :) Jag var på topp! Det var en riktigt rolig kväll, även om musiken en stund senare hamnade i en rejäl svacka - Whatever happened to the funky race? - spelades så länge att det var det jag sjöng på på vägen hem. Lite pics:



Observera att jag har medvetet valt att köra "fylleminen" på varje bild.

En sak var mindre rolig. Jobbet idag. En annan sak är säker: nästa gång ska jag på indieallsången.

3,5 years baby, that's a job well done!

I fredags alltså. Men visst sörru. Bra jobbat av oss! Sjukt länge om man börjar tänka på det lite mer... På allt som hänt under den tiden. Bilbao, ICA, eurotrip, jobb på Max, Kreta, min student, den där turen till E-tuna, Australien, Thailand, Hultsfred, Bulgarien, LiU, två axeloperationer... listan kan göras lång. Utöver detta självfallet ett antal timmar på kära 804:n. 

Så här begav det sig då:



Så här ser det ut nu:



Vet inte vilket som är bäst faktiskt. I fredags kväll var iaf ute och åt trerätters värsta mysigt :)



Hittade en gammal bild till. Ser ni hur denna nyblivna 18-åring utstrålar glädje? Hur lycklig jag ser ut? Patrik Jutterström, det är du som får mig att le på det där viset. Det där är det du gör med mig, varje dag. 


Tänja på gränserna?

Har varit trött hela veckan. Helt plötsligt kommer en energivåg över mig, vill inte sova nu! Pigg och flummig som fan. Patrik sitter och "kodar", som han har gjort mer eller mindre de senaste tre dagarna. Ingen uppmärksamhet till mig alls. Dålig pojkvän. Bra datanörd. Trodde jag lyckats få ur den där datanördsstämpeln ur honom. Nu är det visserligen så att detta var en skoluppgift, men ändå! 

Så här sitter jag, flummar och skrattar högt för mig själv åt roliga saker jag själv sagt. Försöker få lite uppmärksamhet genom att vara allmänt störande. Kommer på "roliga" sånger. Inser då hur galen jag låter. Att jag låter som Krista. Då börjar jag sakna dom... Börjar säga deras smeknamn högt. Auja, Laupau, Lahopää, Krispis, Tillititi, MuchMuch, Moussee. 

Då rann visst bägaren över hos karln.
- Vill du utmana ödet och tämja på gränserna eller? Vill du verkligen uppnå 3,5 år eller?!

Jag tog det som ett hot. Det måste vi ju fixa. 1 h 20 min kvar bara. Ofta han vill göra slut nu liksom. No way. Så nu sitter jag här tyst som en mus för mig själv. När jag publicerat detta kommer jag skratta inombords och fnittra lite, för jag tyckte att jag var så fyndig nu. Seriöst alltså.

Vi välkomnar Tanja till vuxenvärlden!

Hon fyller nämligen 20 år! Byxmyndig, straffmyndig, myndig och systemetmyndig! Fint! Så vi har varit och fikat hos henne och det var mys! Baka, det kan hon i vilket fall! 


På lördag är det planerad utgång på Flamman - Indieallsång! Detta trots jobb lör och sön, jävla Max att vara på alla helger då det är någon rolig fest. Några exempel: Dammiddagen, Luciakraballen, båda Indieallsångerna, Togan förra året. Nä, jag börjar bli lite trött på det här nu faktiskt.

Nu kom jag ur spår. Det jag ville få fram var ju: Grattis Tanja 20 jOrDsNuRr! (Det sista var exempel på hur man inte skriver som vuxen, så du vet det nu Tanja. Tänkte bara förtydliga.)

Han är konstig och knäpp. Men visst är han ganska söt ändå?

Den här reklamen gjorde hans chef när han skulle återvända till jobbet i somras. Visst, lite löjlig. Men tur att hans stammiskunder (läs pensionärstanter som är mer eller mindre kära i honom och ger honom presenter) tycker om honom i alla fall. Fast drömma kan de, he's mine! Muhahahahaa!

P.S. Jag har tre till såna här hemma, fast då posar han med fläskkarré och liknande istället. Inte alls lika snyggt som en midsommarkrans alltså (även om det kanske inte är en killgrej?).

På äventyr i Göteborg

I fredags anlände alltså pEtra och mÄhlin äÄhlin i stora Göteborg. Det visade sig bli minsann en mysig helg! I fredags blev det tacos och massa godis. Det blev även många skratt när gamla bilder visades och minnen diskuterades.


Compact living, oh ja.
Igår tog vi en kort vända på stan, men insåg snabbt att vi ville spendera pengar på mat och dryck istället för kläder. Sagt och gjort. En promenad senare kom vi till Haga där det först blev lunch.




Och fika direkt därefter.
Jävligt nöjd Ählin, trots kanelbullstabben.

Efter en springtur (försök till att få bort en bråkdel av kalorierna) hann vi med spårvagnen till Liseberg, vars julmarknad hade öppnat denna helg! Underbart mysigt, med låtsatssnö och julbelysning, julmusik, dejter och stånd (av diverse slag tydligen), tomtar och glögg. Många tummar upp!


Den planerade kärlekstunnelåket i julbelysning på Liseberg blev igge av då vädergudarna bestämde sig för att radera julstämningen genom regn. Då åt vi en våffla till middag och gick direkt till en bar för att motverka regnets deppighet med vin! Efter det gick vi till ett annat ställe där det blev Baileys! 

Sen åkte vi dock hem relativt tidigt, vi kände att Göteborg inte behövde se mer av den ofräscha trion; jag osminkad med miffoöga, Johansson med mysig tröja och Ahlin med streetskor och ullstrumpor.

Nu sitter jag härhemma med nästan en tomhetskänsla (Patrik är inte heller hemma) och en bakiskänsla i magen, som denna gång beror nog av kraftigt sockerintag. Mycket trevlig helg med andra ord!

Sänder härmed en tanke till Åberg som nu befinner sig i Canada. Ta hand om dig! <3

Varning till alla göteborgare

Om ni ikväll, ser en kvinna som ser förvirrad ut, släpandes på två väskor, med ett fungerande öga och ett som ser ut som Quasimodos, behöver ni ej bli rädda. Det är bara lilla jag. Jag är ganska harmlös. Iaf tills mitt tålamod brister. Just nu på gränsen med ögat faktiskt. Håll utkik efter mig med andra ord.

Vad fan ska jag göra med mitt fuckin' öga?!

Hade lite ont på ögat igår kväll. När jag vaknar ser jag ut som ett monster alt en kvinna som står ut med domestic violence.

Gaah, jag ser ut som ett mongo! Vad ska jag göra? Måste jag gå till skolan?
Istället för att kolla upp lite om statistikkursen som börjar idag deppar jag över mitt fula öga och roar jag mig med att titta på Patrik som försöker knipsa av sitt lås med hjälp av tång, sax och kniv. Jag försöker övertala honom att gå till cykelturken för det där, det går sådär va.


De där två alltså

De där två hade gaddat ihop sig och tagit ett beslut bakom min rygg. De hade bestämt sig för att lura mig till detta. De visste att mina svagaste punkter är just de själva. Grr. De vet har att de har en tendens att kunna övertala mig. De hade bestämt sig för att få dit mig. Hur det slutade? Well, de fick som de ville. Med andra ord, det blir Göteborg i helgen med Mälin and Mälin! Så här nöjda blev de faktiskt efter de fick veta att deras lömska plan hade fungerat. 



PS. Inatt drömde jag om denna stad:







Vet ni vilken det är? Underbara Melbourne. Där jag förhoppningsvis spenderar nästa höst. Bild nr 2 har jag för mig är La Trobes bibliotek - där kanske jag kommer spendera antal timmar isf... Anledningen till att denna dröm kom nu är att vi hade utlandsinfo igår + att jag kopplar dessa ovannämnda damer till Oz och hade funderat på att låta deras plan gå igenom.

Fira kursavslut

Spanskakursen var 2HP. Men helt klart värt att firas ändå! Var nere på stan en sväng, hittade en tröja och en sjal som fick nöjet att följa med hem till Porthéns och Jutterströms. Kvällen ser ut så här:

Mumsmiddag! Fläskkärre, rotfrukter i ugn och bearnaisesås!
Patrik är jäävligt nöjd över plattan öl jag kom med hem från båten.
Karhu kommer btw från min födelseort
.

B&J är kung. Nu provar vi en ny sort.
Börjar jag bli gammal? Kolla rynkorna på min hand!!!

Har hört mkt bra om denna film så har skyhöga förväntningar (höhöhö)!

Nu är vi lediga tills torsdag kl 13. UNDERBART! Sen börjar statistiken som verkar vara en köttakurs, men det tar vi då helt enkelt. Vad händer i helgen? Göteborg?!

Dammiddag '09

Shit pommes säger jag bara. Det var galet alltså. Kvällens höjdpunkter:

  • Våra cowboysservitörer var i princip nakna efter förrätten
  • Lika många takter av sångerna som bord - helt i otakt alltså
  • FM:s kalsongdans till harder faster better stronger
  • Min lycka över fått MedSex byxor sen de strippat av sina läkarrockar till lackleggings och sen till kalsonger
  • CM kör knäckebrödsdansen och jag har det på film!
  • Bellas lycka över fått CM:s knäckebröd
  • Westerntema = alla killar har skjortor = Petra tycker alla killar är snygga (brist på logik här så det måste varit alkoholen)
  • Min lycka över att ha en pistol och en hatt att dansa med
  • Hannas snodda prylhög: jägermeistersjal och pistol och diverse annat?
Jag hade tänkt att komma hem efter sittningen. Istället steg jag innanför dörren kl 03:30. Fint! Dock drack jag inget efter sittningen = ingen bakfylla! Underbart! Thanks God for finally showing some mercy, it was long ago!

Inga bilder/filmer får läggas upp på internet tydligen. Men nån bild kan jag väl bjuda på!


Nä, usch det där var inte alls roligt

Finland. Det är inte alls bra med mamma... det var lite bättre ett tag, men nu ligger hon på sjukhuset igen med lunginflammation. Äiti mår inte heller nå bra... det ser inte så bra inte just nu. Nää, usch, vill inte!!

:(

Finland

Nu åker jag till Finland...
Tänk på mig och håll tummarna, eller vad man nu ska säga. Usch :(

Bekräftelse mottagen ansökan

Hej!

Detta är en bekräftelse att din ansökan för studier utanför Europa har mottagits. Beslut om nominering kommer att skickas till dig via e-post senast under v. 51.

Med vänlig hälsning

Johanna Persson

*********************

Internationell samordnare



Så spännande! Har ingen aning om hur många platser som finns på de universitet jag sökt (Melbourne i första och andra hand, Brisbane i tredje) eller hur många som har sökt. Men så här känns det iaf just nu: jag vill jag vill jag vill så gärna få en plats!


Att prata i telefon är faktiskt underskattat

Idag var vi lediga från spanskan. Gryyyymt skönt. Känns som att både makron och mafön har tagit på krafterna. Kommer nog skita lite i den här kursen, 2 hp - what's the difference? Så idag har jag faktiskt bara varit ledig, har inte pluggat ett skit. Däremot vaknade jag med dunderförkylning, lite out of the blue, irriterande! Så träningen sket sig. Var på Drömmenmöte och planerade lite inför nästa möte, men det är nog det enda vettiga jag gjort idag faktiskt!
Det jag har gjort idag är:
  • pratat med Åberg i telefon 50 min
  • pratat med Ahlin, 45 min
  • pratat med mamma, 2*30 min
  • pratat med Emma, 25 min
  • pratat med Laura, 20 min
dvs jag har pratat i telefon ca 3,5 h. Bra jobbat av mig! Men det får man, om man har vänner som inte bor lägligt! Nu på kvällskvisten tog jag mig i kragen och bakade bröd åtminstone, så nu blir det te och nybakat bröd framför the Hills!

Reflektionsrapport

Idag har jag skrivit en liten extra rapport för att öka mina (minimala) chanser till att få VG i marknadsföringen. Så här löd uppgiften: "Du skall skriva en reflektion över lärandet i kursen. Genom en reflekterande och väl genomtänkt reflektionsrapport kan du få dessa extra poäng". Jag som totalt älskar flummiga och luddiga uppgiftsbeskrivningar. Tur att jag kan konsten om att ordbajsa, scrolla ner för fler exempel.

Det kändes viktigt att dela med mig om att jag idag har skrivit en reflekterande reflektionsrapport. Nu känns det finemang.

Tenta, maskerad, spex, down under, röror

Dålig update här. Jag vet. Men mycket har hänt i helgen! I fredags var det tenta, redan bortglömd. Får väl se hur det gick sen... På kvällen var det spanska generationsfesten som var en succé. Tack Mags och Pat! 


Lördag mådde jag helt okej. Över förväntan åtminstone. Tack, äntligen lite måtta på bakfyllan! De sista gångerna har varit fruktansvärda faktiskt. Sov till typ kl 14. Mafön och festen tog visst på krafterna! Sen på kvällen åkte vi ett gäng och kollade på Holgerspexet där Vanne och My var med och var jätteduktiga! Jätteroligt verkligen, länge sen jag skrattade så mkt :D De andra fortsatte till Halloweenförfest men sängen ropade på mig.

Idag har jag ansökt till down under. HT -10. Melbourne nr 1 och 2, Brisbane 3. Bara att hålla tummarna. Gjort lite spanska, skulle börjat på den där flummiga reflektionsrapporten men lite ledig måste man ju få vara ;) På kvällen har vi varit hos Vanne och ätit massa goda röror och spelat spel! Massa tummar upp!



Nu är det sängen som gäller. Imorrn börjar spanska. Ingen dag ledigt mellan kurserna här igge! Hänvisar faktiskt till facebook för fler bilder denna gång!

RSS 2.0