Nej, nu drar jag till Karibien istället

Vilken fenomenal sista natt i Salamanca!
Började med en jävligt trevlig avslutningsmiddag hemma hos oss, följt av utgång med mina bästa roomies :) Fick finaste kortet från dem också, en bild på oss alla och på baksidan hade alla skrivit några väl valda ord. Blev så rörd! Usch, vad jag kommer sakna dem! Därefter blev det Atahuelpa där de har barra libre, fri bar, tillsammans med mina roomies och Benoits nio manliga franska vänner (!), och därefter till en shotbar och slutligen till en klubb! Rolig kväll på det hela taget, med många avskedspussar hit och dit, äckliga shots och roliga danser. Kom just hem, har duschat och packat ner mina sista saker. Japp, kom hem kl 05 och kl 06 ska jag börja röra mig ;) Kommer vara sjukt trött senare, men vafan, sista kvällen!

Näh. Nu drar jag till Karibien istället ;)

En massa farväl

Sista tentan skrevs igår, så tentap var officiellt över för oss. Så gött. Detta firades med en hel eftermiddag med allas vår favorit, Samuel aka Smulan! Väldigt trevlig eftermiddag :)

Efter detta drog vi till gymmet för att gå på det sista passet med Iban. Joder. Är dock tvungen att återvända dit en snabbis idag, eftersom Fernando tvingar mig att gå dit idag för att ta farväl av honom. Imorse var jag över till Ellas för att säga hejdå till hennes söta värdföräldrar, María José och Juan, samt för att äta lite kanelbullar ;) 

Ikväll är det farvälmiddag (mexicanaren gör enchiladas och italienarna lasagne till mig!) och utgång med mina roomies som gäller :)

El último día en Salamanca

Idag är min sista dag i Salamanca. Känns... konstigt, att säga hejdå till det som har varit mitt hem de senaste fem månaderna, men samtidigt skönt. Staden är vacker, och kommer säkert förbli en av mina favoritstäder för alltid. Med andra ord, ska jag säga hejdå till detta idag;


Ni måste erkänna att det är en fantastiskt vacker stad.

Tenta-p är äntligen över!

Jag är så glad just nu, trött och lättad. Äntligen är de här två hetsveckorna över. Fyra tentor på två veckor = major post-tenta-trötthet. Det bästa är att det har gått bra, helt klart över förväntan - har fått betyget på sex av sju kurser, och det med bra resultat :) 

Inget mer sånt här skit på ett tag alltså. Dulceee.


Six down...

... one more to go!

Hade idag tentan sociologi. Tror att det gick okej. Hur tentan skulle börja var en helt annan historia - på nätet stod det att tentan började kl 09:00, men när klockan börjar bli tio över börjar vi fundera. Då fick vi höra att läraren hade ändrat (?!) tid till halv. När hon väl kommer, har hon inte ens tagit med tillräckligt många tentor, utan vi får snällt vänta på att hon går och kopierar ett gäng till. Slutligen började vi 09:50. Spanjorer och tider alltså...

Ska snart gå tillbaka till vårt fakultet (där vi faktiskt blev utskällda igår för att vi alltid sitter där, äter där och upptar för många bord enligt en idiot till lärare som bara ville ha rätt, de andra är hur trevliga som helst och säger att de blir nervösa över hur mkt vi har pluggat), men först ska jag vila huvudet lite, få bort sociologin så att jag kan få lite rum till arbetsmarknadstentan istället.

Har jag sagt att jag längtar tills imorrn kl 11?
Nu köööör vi, ska plugga järnet sista dagen, för sen är jag friiii.

Motivación, ¿dónde estás?

Även om bokningen av flygbiljetterna gav mig ett uppåtjack igår kväll, har motivationen varit, well, obefintlig idag. Helgen har varit studiemässigt otroligt oeffektiv. Istället har jag hängt en hel del med Benoit och Roberto. Kommer sakna de där två galningarna alltså. Men nu, efter två veckors tentapluggande är jag slut. Ge mig torsdag eftermiddag nu tack? Jag pallar inte två heldagars plugg till. Aldrig känt mig så omotiverad. Bildbevis på detta nedan.


På kvällen tröttnade vi och kände vi att vi behövde miljöombyte, drog till vårt absolut favorita tapasställe. Mums.

P.S. Jag fick igår veta att jag hade klarat, förutom italienskan, som var väntad, makron och det med råge dessutom (fortfarande i chocktillstånd över hur den dåliga ängeln måste ha rättat men det spelar fan ingen roll)!

Flygbiljetter - check!

Igår tog vi tag i saken, det som vi pratat konstant om i en vecka. Vi köpte flygbiljetter till Rio och Lima! Den 17/2 flyger jag och Ella tillsammans till Rio de Janeiro, och spendera en vecka där :) Ska bli grymt. Har alltid velat åka dit! Den 26/2 är dagen för separationsångesten, då jag flyger till Lima och min ständiga kompanjon till Santiago. 

Det kommer ibland dagar, dagar som idag då näsan ska vara nedtryckt i böckerna hela dagen samtidigt som tusen tankar snurrar i huvudet, då jag längtar tillbaka till denna tid:

Dagar, då man kunde vakna och bestämma exakt där och då, vad man ville göra, strand eller shopping? Turism eller jobb? Dagar, då ens största problem var att klura ut vad äta till middag, och framförallt hur lyckas mosa in allt i den där (gudsförgätna) väskan och därefter lyckas bära den om du nu hade lyckats trycka in allt i exakt ordning och stängt den. Nu kanske det blir en liten repris av det hela. Förutom det faktum att jag inte har en backpack att släpa på!!

Detta faktum att vi har bokat resan, gav oss båda ett uppåtjack igår. Jag är dock fett pepp redan nu inför resan. It's gonna be legen... wait for it...

Man vet att man pluggar mycket då...

... lärarna på en annan fakultet, (Geografía e Historia, där vi numera bor) börjar känna igen oss. Vi har alltså aldrig haft någon av dessa lärare. Bara idag kom det fram två olika lärare, vid olika tillfällen, och frågade vad vi egentligen pluggade så mycket inför, vart vi kom ifrån, vad vi pluggade här, varför vi inte sitter vid vårt eget fakultet (Economía y Empresa). Svaret på sista frågan är för att detta ligger närmare, är varmare och skönare atmosfär att plugga i. Så numera hejar vi på lärarna i medeltidshistoria, geografisk politik m fl. Häromdagen frågade en annan lärare vilket universitet vi kom ifrån, och sa till oss att säga till våra lärare att ge oss creds för att vi studerade mest av alla på hela fakulteten. En annan lärare undrade idag om vi ät, sov, ja hade bosatt oss där.

Nåväl, riktigt så illa är det väl inte, även om motivationen börjar tryta rejält nu. På kvällarna har vi varit på spinning två ggr och body combat. Ikväll gymmade vi och sen slappnade av efteråt med bastu och ansiktsmask.

Killarna hemma hos mig började fundera om jag var otrogen mot dem. Att jag skaffat en pojkvän, för att jag aldrig syntes till numera. Mitt svar blev att min nya pojkvän var mina skolböcker.

Handboll

Som flertalet av mina läsare vet, fanns det en tid i min ungdom jag spelade handboll. Vi ska absolut inte påstå att vi var i närheten av att vara duktiga eller många heller för den delen, men vi hade roligt tillsammans. Kommer till exempel aldrig glömma alla gånger näshåren frös i Östersund eller alla "mjölk, fil, grädde, mjölk, långfil, gräddfil, yoghurt naturell och...".

Hursomhelst. Intresset att kolla på handboll på tv och heja på svenska landslaget håller i sig. I år, eller just nu, håller Handbolls-VM 2011 på. I Sverige, med gruppspel i Linköping. Come oon liksom. Den enda våren jag inte är i stan på fyra år. Jag hade annars varit där och kollat. Inte heller kunde VM varit två veckor senare, eller två veckor tidigare då jag hade varit hemma.

Nåväl, tv4-play funkar ju tänkte jag, muntra upp lite i tentapluggandet. Men nej - "av rättighetsskäl kan filmen ej visas utanför Sverige". Tack. Inte lite bitter.

Tentaplugg

Ursäkta att jag försvann så abrupt. Nedan följer vad jag har haft för mig.

Torsdag.

Fredag.

Lördag.

Lördag kväll.

Söndag.

Söndag lunch.

Lunch ute fick en helt ny innebörd då vi blev utslängda ur 24/7-biblan. Matlådekulturen är tydligen inte lika utspridd här. Det var väldigt kallt ute.

Måndag.


Ungefär så intressant har min vardag varit de senaste dagarna. Plugg från kl 9-14, och sedan igen kl 16-21. På kvällarna har vi tränat. Igår hade vi tentan i Desarrollo y Crecimiento (ung tillväxt och utveckling, handlar till största del om u-länder) och den gick bra tror vi! Idag hade vi makrotentan som var betydligt svårare. Återstår att se hur den gick, vi ber till vår dåliga ängel (läraren Ángel Malo) att vara nådig. Dock fick jag veta att jag klarade juridikkursen, duggan jag tampades med precis före jul, tjohoo!

Nåväl, lite roliga saker vi faktiskt gjort. Fredag kväll:

Lunch ute igår, "firade" en av tentorna och det faktum att vi behövde bara plugga till tre till.

+ två dejter med Iban.

I eftermiddag har jag unnat mig en ledig eftermiddag, skönt! Imorgon börjar en exakt likadan vecka. En slitvecka i repris men med andra ämnen. Kul.

Dagen idag


Vilka rookies

Idag tänkte jag och Ella vara duktiga med tentapluggandet. Planen var att vara vid det stora biblioteket på campus kl 10. När vi väl är där, något sena, är alla bord upptagna. Det var närmare 100 bord, med plats för 6 i alla. Totalt upptaget alltså. Tji fick vi som trodde spanjackerna var lite morgontrötta. Det verkar som de kan vara seriösa, trots allt. Anyhow, vi fick ge upp hoppet om biblioteket och satte oss på ett annat ställe som är alltid tomt pga kylan som råder där. Vi stod inte ut längre än nån timme, innan vi lunchade och gick till vårt favoritpluggställe, Facultad de Geografía e Historia, som nämndes igår. 

På tal om biblioteken. Tenta-p är i full gång här. Det innebär att det stora biblioteket på campus har öppet till kl 03 och huvudbiblioteket har öppet 24/7. Galet.

Nu ska jag dra till gymmet, spinningpass väntar. Där är vi åtminstone inte rookies.

Spanien är kanske inte så dumt ändå

Låt mig ta tillbaka det där jag skrev imorse. 

Träffade Ella vid 16-tiden, och kom ut till ett varmt och vårigt Salamanca. Det höstruskiga och kyliga från några veckor tillbaka märktes inte av alls - solen sken, uteserveringar hade tagits fram på vackra Plaza Mayor, människor solade. Underbart. Att solen sen går ned ungefär 4h senare än hemma är också ett stort plus. Enorm skillnad mot det Vintersverige som råder. Nu har tentapluggandet börjat, återigen på vårt favoritfakultet, la Facultad de Geografía y Historia, som har enorma element. Nu behövdes de ej, härligt. Sist vi satt där var det mörkt och kallt och vi satt så nära dessa element som möjligt.

Senare på kvällen gick vi tillbaka till vårt gym. Fernando bugade för oss när vi kom in, och bjussade oss på några extra dagar på det nyinköpta gymkortet. Det lönar sig vara polers med receptionskillen med andra ord. På gymmet fanns alla gamla favoriter; lökarna, snygga fotbollskillen, killen som njuter med blicken, killen som rakar benen etc. För att inte tala om Iban! Och alla kände igen oss, japp officiell stammis-status. Skönt att komma igång igen!

På vägen hem lyssnades det på en av höstens favoritlåtar och till middag kl 22 blev det ägg och knäckebröd. Livet i Salamanca har återvänt.

Oturen vänder?

Igår reste jag och Ella tillbaka till Salamanca. Och vet ni vad? Inget krångel, inget oflyt, nada. Vad har hänt? Vi var nervösa för att oturen skulle vänta bakom hörnet, men tiden gick och buss byttes till flyg, som byttes till annat flyg, som byttes till buss som byttes till taxi men den visade sig aldrig. Många faktorer som kunde ha gått fel. Har vår otur vänt? Peppar peppar ta i trä...

Det kändes väldigt konstigt att åka tillbaka. Lite repris på samma resa. Se här bara:

1 sept 2010.

11 jan 2011. Samma plats, samma mål, samma tjejer.

Salamanca kändes som ett avslutat kapitel. Liten snudd på ångest igår, som lever kvar lite nu. Så fort jag börjar plugga och komma in i rutinerna här så blir det nog bra. Jag älskar ju staden och mina roomies, mysigt att träffa dem igår! Bara 17 dagar dessutom, sen blir det av mot varmare breddgrader. Får ha det som motivationsfaktor :) Nu påbörjas tentapluggandet. Wish me luck.

I Sumpan

Igår anlände jag till Sthlm, till min fina systers fina lägenhet! Medan hon har pluggat med sina läkarpolare, har jag och Ella (kärt återseende) varit på våra ambassader, köpt ett par jeans till mig och en souvenir till Smulan från oss. Det var underbart att få snacka skit med någon - och dela killsmak med någon. Vi var och fikade på hennes favoritställe, Vetekatten, och hade knappt kommit innanför dörren då jag såg en pudding. Senare visade det sig att han var en kändis (typiskt Ella att ha koll)!

Imorgon står väckarn på kl 04:15. Håll tummarna för oss för morgondagens resa. Med vår otur (igår blev Ellas buss försenad pga serveringspersonalbrist (?) och poliskontroll(!)) kan det faktiskt gå hursomhelst. Nästa gång hörs vi av från vackra Salamanca!

Hejdå Vässan

Idag åker jag, närmare bestämt om tre, fyra timmar. All packning ligger fortfarande på golvet. Bra framförhållning. Jag skyller ifrån mig med att det inte är helt lätt, ska nämligen packa två olika packningar i en; först till några veckor i Spanien och sedan till Karibienkryssningen.

Nu säger jag hejdå till Vässan för denna gång och åker till Sumpan för att bo hos Laura i två nätter. Äntligen får jag se hennes lägenhet! Vi ska mysa hemma hos henne ikväll med pizza och imorrn besöker jag och Ella de båda sydamerikanska ambassaderna inför vårens utlandstermin och chillar lite i Sthlm city :) Tidigt på tisdag morgon är det dags att ge sig av till Salamanca igen. Känns jävligt konstigt att åka tillbaka. Dessutom är jag ej helt mentalt redo för tentaångesten som kommer att uppstå där - det står fyra tentor på två veckor på schemat, yippee.

Invigning av vinglas

Igår åt jag lunch på stan med Mickis, det var mysigt :)

På kvällskvisten var jag och Svanis inbjudna till Ahlins nya lya där vi skulle inviga hennes nya vinglas. Till middag bjöds det sushi och lite bubbel. Häng i soffan med mysmusik, bilder från Africa, godis och popcorn satte pricken över i:et på en trevlig kväll :)

Det gäller att ha full fokus när man rullar sushi alltså. Jag är ingen naturbegåvning, om vi säger så.


Invigning av vinglasen.


SUSHI!

Idag var jag på stan för sjuttionde gången denna vecka, för att hämta ut koleravaccin och köpa lite dollar, båda till kryssningen. Sen blev det hejdåfika med söta Kohlin! Ikväll väntar packning...

Snöstorm

Dagens plan var att ta en lång, härlig promenad imorse, för att sedan ta itu med plugget. Låt mig berätta vad som hände istället. Det var snöoväder hela dagen. Det var en sån dag, då himlen bröt lös, snön föll som aldrig förr, vinden var hård och kunde inte bestämma sig åt vilket håll den skulle... Med andra ord, det blev ingen lång, härlig promenad. För om jag hade vågat mig ut, hade jag blivit blind på en sekund av all snö, och om inte av snön, så hade jag blivit det av håret som hade blåsts åt alla möjliga håll för att sedan stelna till is, och varit tvungen att hoppa fram på trottoaren som en idiot till hare med mina korta ben på grund av all nysnö som ännu inte skottats bort. Så, det blev enklare att bara stanna hemma. Hemma, under filten, med te och ett avsnitt Gilmore Girls. Ännu ett avsnitt Gilmore. Och sedan ännu ett, tills vi var uppe i ungefär sex avsnitt och klockan hann bli 16 och här är jag nu. Vad hände med den sköna vinterpromenaden och det duktiga tentapluggandet? Idag var ju min enda dag då jag skulle ha haft hela dagen på mig att plugga, om jag bara hade tagit tag i saken! 

Insåg att jag inte visat er min julklapp till mig själv, som införskaffades på Kastrup.

Många goda drycker kan intas med denna, vill jag lova. Drycker, som vanligtvis är kopplade med att studera. Oh, jag borde ha önskat mig motivationspulver som tillbehör till denna fagra kopp. Jävla skit.

Varför dejta män när man kan dejta vänner?

Har haft fullt upp de senaste dagarna, med massa dejter! 
I måndags lunchade jag på stan med fina A-L och fixade lite ärenden på stan. På kvällen hade jag och Emma filmkväll! Igår fick jag lite panik när jag insåg att jag inte hade planer för dagen och ville inte påbörja plugget, och åkte spontant till Hallsta, där Tanja visade mig till ett lokalt fik där vi lunchade, mys :) Idag har jag hängt med Patrik på stan!

Idag är dock veckans höjdpunkt. Kära mählin ählin har kommit hem :) Den jäveln valde Afrika framför en kylig jul hemma med mig. Förstod inte riktigt logiken där ;) Säkerligen kommer hon vara en en liten pepparkaka efter drygt tvåveckors vistelse i Afrika. Well, tur att någon är solbränd för det är fan inte jag. (Kanske efter Karibien tänker ni? No way José säger jag, en sådan förmåga är jag tyvärr inte berikad med).2011 börjar...

...med en perfekt nyårsdag.

Lagom sliten från dagen efter, med en helt klart genomlidlig bakfylla. Kl 15 plockade fröken Johansson upp mig för hejdåmys och chokladfondue hos Svangren :) Johansson den rackarn åkte tillbaka till Göteborg idag...Efter detta var jag och Emma på bio; den senaste Harry Potter. Som ett fan av böckerna, är jag tvungen att säga att böckerna är bättre, men att filmen är ändå helt klart sevärd! Därefter for vi hem till Emma, där Emil fortfarande var bakfull och krävde pizza. Kvällen avslutades med andra ord med pizza och film hemma hos de båda syskonen.

Ja, 2011 börjar härligt.

Feliz Año Nuevo!

Att klämma in två nyårsfiranden på ett år är inte illa pinkat, något som jag lyckades med i år. Det riktiga nyåret firades med Emma och Emil, med först kanongod middag och sedan på en stor fest som Emils polare hade fixat! Rolig kväll, även om jag och Emma säkerligen drog upp medelåldern något då majoriteten av festbesökarna var lammkött. Det struntade vi i, och hade jävligt roligt iaf, ända tills vi Emil blev karatefull och vi ringde efter skjuts hem. Nåväl, vi hade riktigt kul åt honom då också. Nämnas kan att herrn var riktigt sliten igår.


Årets partytrick 2011?

2011, bring it on!

RSS 2.0