Stormig natt hos Porthéns

Inatt hade både jag, Laura och Krista vaknat av stormen.

Jag hade vaknat upp lite förskräckt, tänkte i sömnen att jag hoppades alla fönster var stängda. Krista reagerade genom att stänga sitt fönster och sedan somna om. Laura däremot, vaknar till och börjar fundera om hon borde dra ut sladdar. Så hon drar ut den som är till lampan vid sängen och till hennes laptop. Funderar sedan kring om hon borde dra ut några fler i hennes rum, men väljer att ignorera t ex den stationära datorn... Sedan inser hon, i sömnen, att tvn därnere borde hon dra ut, den kan ju faktiskt explodera. Men sedan inser hon att även om den exploderar kan hon inte dö av explotionen (?!). Så hon somnar stilla om igen.

Morgonen efter undrade hon om stormen hade varit en dröm eller inte. Tur att tvn inte exploderade då...

Helg med Linkanvänner

I lördags åkte vi till Stockholm för att träffas alla Linkanvänner en sista gång före utlandsåret. På schemat stod först lunch och sen Gröna Lund! Alex fick leka turistvärd för oss vilsna då vi åkte tunnelbana etc. Dagen var klockren, förutom det faktum att det började spåregna efter två åk på Grönan... Detta ledde till blöta flickor som köpte gröna ponchos. Vi var åtta gröna sköningar i regnet! Ett faktum var dock säkert: att jag var den största mesen bland oss.När det började bli för kallt och blött och vi kände oss nöjda drog vi oss tillbaka till Alex lya för att förfesta lite. Men planerna ändrades, det slutade med en myskväll hemma med spel och massa gott! På söndagsmorgonen bokade jag och Ella våra biljetter till Salamanca, 1 sept åker vi! Därefter brunchade vi gott på Söder. En väldigt mysig helg, trots att vi lyckades pricka in den regnigaste helgen på sommaren!Tack alla ♥


Bor officiellt hemma igen

Igår gav jag ifrån mig nyckeln till min gamla lägenhet. Jag hade kvar den eftersom det fanns planer på att åka dit en helg med mamma men annat har kommit igen så att det ej blivit av. Så nu bor jag officiellt hemma igen. Jag skrev ju mig i Västerås och adressändrade, men det kändes inte så definitivt innan jag hade lämnat ifrån mig nyckeln. Nu känns det jävligt tomt och jag saknar Linköping. Främst min lägenhet, vännerna och friheten! Tur att jag ska träffa mina fina Linkankompisar på lördag :)

Nu är det bara jobb som gäller. Jobbat stängningar två dagar i rad och idag och igår jobbar jag långpass, 11:30-20:30. Ikväll var jag hos Svanis som bjöd mig och Ahlin på blåbärspaj. Så underbart somrigt och gott! ♥

Hemma igen

Nej. Usch. Det där var bland det jobbigaste jag gjort. Det var hemskt verkligen.

Förutom det så hann vi åka till två av våra stugor, på söndagen med kusinerna till Långholm (som var mormor och morfars stuga, där våra föräldrar tillbringat sina barndomssomrar och vi likaså):Och på måndagen till Julholm (farmors):


Igår stod klockan på 05:15. Hatar att färjan kommer in så tidigt. Väl hemma åkte alla fyra barn till Maxi för att storhandla haha. Inledde arbetsveckan med en lugn stängning. Samma ikväll igen! Längtar till lördag: träff med Linkankompisar i storstaden! Nu: Friskis.


Mot Finland

Vilka härliga dagar! Igår efter jobbet badade jag hos Emma en stund och åkte sen till Friskis och tränade med Laura. På kvällen var det vin hos Steffi (vinkväll med gamla EUR!), jättetrevligt var det även om det var lite dålig uppslutning :) Satsar på en great fest 31a istället!

 

Idag var jag och Laura på Björnön och chillade. Skönt! Första gången jag badade i Mälaren denna sommar :) Ikväll väckte jag och Maria lite Linkan-minnen till liv. Vi fikade på Gränden, värsta mys att träffa henne :)

 

I helgen blir det mindre glada puckar. Vi åker till Finland imorgon. Jag ska säga ett sista farväl till mormor... :(


Sommardag

Ledig idag. Så skönt. Slippa svettandet på jobbet en dag, känns riktigt bra. Har istället spelat spel med syskonen och varit hos Emma och solat och badat :) Hennes pool är alltbra underbar i denna hetta :) Var hos henne igår också direkt efter jobbet - skönt att svalka sig efter den långa dagen på lökmax. Var till Friskis och tränade också!

På kvällskvisten drog jag, Ahlin och Svangren till hamnen. Fikade på Kajen, så mysigt!


Åh, vad jag tycker om lediga sommardagar. Och mina systrar. Och mina vänner.


Power Meet

Nu har jag en mobil igen! Den förra ville aldrig återuppstå så vi åkte till Mediamarkt och köpte en ny, billig en. Började nästan vänja mig av vid den efter ett par dagar där... Ny bil har vi köpt också! Dock är den så ny att mamma vågar knappt låna ut den till mig och jag vågar knappt köra den. Att köra bil tillhör väl inte ett av mina främsta kunskaper. Jag menar, när jag skulle lära mig att köra gav pappa till slut upp och sa "nej Petra, nu får du börja i körskola istället så du inte förstör vår bil mera". Tack daddy.

I helgen var det Power Meet. Jobbade natt. I fredags skulle jag ha jobbat 18-02, men det blev 18-05 istället :P Det var tokmkt folk! I lördags var det ännu mer, ingen av oss hann ta ut mer än 10 min rast! Räknade ut att jag jobbade nästan 20 h på två dagar och hade sammanlagt 45 min rast haha... Men det har varit skoj, mycket folk och mycket som händer. Fulla, äckliga och roliga raggare, och grym musik i köket :) Under dessa timmar hann solen gå ner. Det var mörkt. Solen gick upp. Det blev varmt. Och sen skulle man lägga sig, kl 06 haha. 

I söndags var jag, Bella och Tanja och fikade på Kajen! Mysigt att träffa dem igen :)Mallan

Idag åker hon till landet down under. Oz. Jag är avundsjuk på henne som får åka dit. Och Australien som får vara med henne. Dumma FilFak att inte ge mig nån Australienplats! 

Vi kommer att sakna dig! 


Hon är ju så fin.Mobillös

Förresten valde min mobil att lägga av tidigare idag. Helt död är den. Så jag är mobillös, så ni vet. Känns fruktansvärt. Vet inte hur jag ska klara mig. Låter töntigt men... hur ska jag ställa klockan imorrn? Tänk om nån ringer mig och faktiskt vill mig något viktigt?

Nej, usch. Känner mig naken, rädd och exposed. Hoppas som fan att den bestämmer sig för att imorrn är det dags att återgå till arbetet.

Lite ledighet

Igår kom det två markiskillar som skulle sätta upp, ja, markiser. Mitt rum ligger på övervåningen och har eftermiddagssol. Det är förjävligt varmt där på dagarna och kvällarna. Nu är det nästan svalt. Underbart! Därefter solade och badade jag hos Emma, titta så fint de har gjort på sin baksida:


På kvällen åkte jag till Uppsala. Tycker verkligen om den staden. Så fint verkligen.


Vi grillade, chillade, kollade på film, drack lite vin, spelade sällskapsspel. Vi hade riktigt trevligt :) Det var två schyssta dagar! Han bor alldeles intill vattnet, värsta mysigt är det där. Jag hade planerat att bada idag, men vad händer? Jo, den första icke-soliga dagen passade på att vara nu, när jag inte jobbade. Där satt den.

Ikväll har jag varit hos Johansson med Svanis och Ahlin. Hon drar till Australien i övermorgon. Så idag var det dags för hejdå-fikat. Jag insåg att det har aldrig gått så här lång tid mellan vi ses, någonsin. Eller ja, sen jag flyttade till Sverige. Jävla skit. Kommer sakna henne så mkt!


Huvudstaden

Igår åkte vi till Stockholm, jag, morsan, Laura och Roosa. Väldigt trevligt och väldigt varmt! Efter att vi gått vilse i Sumpan (uttryck som Hanna lärt mig. För er icke-stockholmare, Sundbyberg), drygt en halvtimme, fann vi Lauras blivande lägenhet. Åh så fin den var! Nästan avundsjuk alltså. Just nu bor jag ju officiellt hemma, vilket känns riktigt... fint.

Därefter åkte vi tunnelbana. Även där lite missöden med biljetter, men till slut kom vi fram. Där shoppades det och svettades det. Vi mötte Ahlin och Tobias, som hade hängt på donkens toalett i 40 min, i väntan på en låssmed. Så kan man ju också tillbringa sin tid. Vi tillbringade vår tid i affärerna istället.

På vägen hem var tåget smockat och ingen AC. Ingen bra kombination. Svettpöl deluxe. På kvällen åkte jag med mamma till Cityfestivalen, drack lite vin och kollade på lite fotboll. 

De enda bilderna som togs igår:

Laura är oftast vacker. Dock var inte detta ett av hennes finaste ögonblick.


Jag och mami!


Lite paus på Stadiums campingstolar.

Nu ska jag till jobbet, och löka lite mera.

Vin på ballen

Vin på ballen är riktigt bra skit. Addera sedan goda vänner, solsken, paj och godis så blir det en toppenbra kombo. 

Bild från Svangren.

I övrigt har jag inte gjort nånting annat särskilt än att jobba och träna lite. Jag lyckades efter lite om och men byta bort mitt pass på imorrn, så nu kan jag följa med mamma, Laura, Krispis och MuchMuch till Sthlm! Vi ska först fixa lite grejer i Lauras blivande lägenhet och sedan shoppa. Minns inte sist jag var i Sthlm, så det ska bli riktigt härligt! Det egentliga syftet är att muntra upp mamma lite och det kommer vi nog lyckas med hoppas jag :)

RSS 2.0