Midsommarhelgen

Midsommaren firades hemma hos mig! Det var jag med mina finaste vänner och deras män :) Alltså Johansson och Anders, Sandra och Chrille, Ahlin och Tobias. Och jag. Haha :) Grillade massa gott, drack bål, spelade kubb och käkade god efterrätt. Senare drog vi vidare till Ahlin för lite sällskapsspel :)

Efter jobbet på midsommardagen åkte jag ner på stan för att träffa Patrik. Vi satte oss på Å, drack sommarens första Strawberry Daiquiri. Mums!


På kvällen åkte jag och Roosa till SF. Gratisbio är gott! Vi såg Prince of Persia, helt klart över förväntan! 

På söndagen var det maratonpass på jobbet. 11-20. Denna vecka jobbar jag 6 dagar, maratonpass fem av dem. Trevligt.

Skål gott folk och botten upp

Kom just hem från Johansson, efter ett par timmars sällskapsspel. Trots förlust, kändes det som jag vann storkovan. Jag fick nämligen med mig dessa hem:


Två fagra varelser som skall bli en del av bålen imorgon. Åh, som jag längtat efter att dricka vin denna vecka. Hoppas med andra ord på mycket vin imorrn. Godkväll.

Skrattar tills jag gråter

Jag har just konstant skrattat i en kvart, nu rinner det tårar nedanför kinderna. Åh, jag hade glömt bort hur roligt detta var! Vad jag så hysteriskt skrattat åt i en kvart får ni veta imorrn, eller på lördag. Ska bli en överraskning. Puss.

En vacker sommarmorgon

Händelserik morgon idag. 

Skulle hämta mamma från stationen imorse. Halvvägs blir jag stoppad av polisen. Det var första gången och jag vart skraj. Dessutom kan jag knappt polistecknena så jag hann få lite panik. Men bilarna framför mig stannade, så då kändes det bäst att stanna. Alkotest och körkortskontroll. Pheew.

Väl på stationen ställer jag mig och väntar på mamma. Något senare kommer en lapplisa och knackar på fönstret och pekar på invalidparkeringsskylten. Fint. Tur att jag fick flytta på mig, utan p-böter eller liknande.

På vägen hem blir jag stoppad av polisen. Igen. Har aldrig blivit stoppad av polisen förr och nu händer det två gånger på samma dag! Men den unga och för övrigt snygga polisen, kände igen mig så jag fick köra vidare.

Sedan lämnade vi in bilen på lagning, och skulle gå hem från Tunbytorp. Så där går vi, jag och mamma i princip gråtandes på morgonen och träffade Malin och Kohlin. Haha. Halvvägs hem ringer killen och säger att han inte kan fixa problemet själv och att vi kan lika gärna kan komma och hämta bilen igen. Så vi vänder och går tillbaka.

Sen kom vi hem.
Allt detta före kl 09:30 imorse.

Det var bättre

Jag var som sagt på biblioteket häromdagen. Mitt favoritställe som yngre. Började läsa en bok då, men har inte kommit in i den. Innehållet verkade intressant men sättet att skriva var inte alls i min smak. Men det är emot mina principer att ge upp på en bok. Förr läste jag alltid ut en bok, oavsett om den var dålig. Man kan liksom inte överge en bok, bara sådär.

Jag gav boken en chans till. Men nej, det gick inte. Sömnpiller. Så jag tog fram nästa i min bokhög från bibblan. Jag har läst två sidor och inser redan nu att den är mer i min smak. En av birollerna kallas Pippa. Den här boken är nog menad till mig, Pippra

Pippra är väl inte det vackraste av mina smeknamn, men de som kallar mig det är vackra. Det duger för mig.

Hur jag fick detta smeknamn? Det är en annan historia, som ni kan få höra en annan gång...

It begins

Mitt liv har inte varit alltför händelserikt de senaste dagarna. Lite träning, läst lite bok, många timmar framför Bones (den senaste i min trend att bocka av tv-serier). Har även träffat mina fina vänner Ahlin, Johansson och Svangren på en fika på Cornetto, varit på kvällpromenad med Jonas och sett på film med Emma idag :) Det är dem som gör Vässan till ett helt okej ställe. Utan dem skulle staden inte ha alltför mycket att hurra för...

Kvällens planer är än så länge något oklara men klart är att jag ska hänga med ovannämnda Malins :) Imorrn börjar allvaret igen förresten. Jag börjar jobba. Hoppas på en bra första arbetsdag och att allt ska gå i min väg (saker tenderar att ej göra det, speciellt på jobbet).

Sista kvällen med gänget... eller SPREK2 lämnar Linkan

Jag har fortfarande inte packar upp mina tre kartonger och sex väskor. Har istället chillat, åkt till biblan med Roosa (måste ha böcker till sommarlovet ;)) och kollat på en massa Bones. Dock insåg jag att jag hade full koll på var kamerasladden låg. Här får ni en update om i lördags.

I lördags var det sittning. Sista kvällen med gänget... eller SPREK2 lämnar Linkan som de hade fyndit döpt natten till. Åh, sicken kväll :) Väldigt trevligt och nästan alla var där! Det var god mat, trevligt sällskap, underhållning i form av gyckel och heaven on a plate, och dans dans dans :)



Back in 021

Igår stod resten av packningen och flyttstädandet på schemat, trots hemkomst halv fyra dagen före. Ugh. Trots det gick allt bra och vi åkte ifrån Linköping runt halv fem. Kändes väldigt konstigt måste jag säga. Kommer att sakna alla fina vänner, känslan som student i Linkan, min egna lägenhet, kanske t o m A-huset. Skönt och tråkigt på samma gång.

Avslutar de här två åren i Linköping med bilder på något väldigt typiskt för LiU-studenter:
min ovve!


Så skönt det var att komma hem. Sov 12 timmar inatt. Sista veckan i Linkan måste tagit musten ur mig. Nu är det vila och chill som gäller tills jobbet börjar nästa vecka... Bilder från den underbara sittningen kommer så fort jag hittat min kamerasladd, nånstans i mina tre kartonger och ungefär tio väskor...

Sommarlov!

För en vecka sen ville jag inte höra på alla som fått lov. Men jag antar att vi var sist ut. Lördag, 12e juni, kl 17. Så nu säger jag SOMMARLOV!

Sista kvällen i Linköping på drygt ett år. Detta skall firas traditionsenligt: sittning på NH, med allt vad det innebär - fina klänningar, god mat, efterrätt, vin, gyckel, galna utrop, sånger, spåra, skratt, dans. Har sett fram emot denna sittning i två månader nu, oh så roligt det ska bli!

Den underbara kvällens avslutning kommer ändock var tråkig, hejdå till fina vänner...

Tentavecka

Dålig uppdatering här. Skyller på pretenta-stress, pack-stress, städ-stress mm. Har haft fullt upp i veckan.

I tisdag såg jag, Ella och Jullan äntligen (vi som läst den höhö) Dear John. Tur att jag inte hade någon mascara för tårarna rann. Som floder. Oj, sicken bra film. SE!


I onsdags flyttade jag, A-L och Jocke mina grejer till deras förråd. Efter lite turer i regnet på cykel och krångel med bil, så löste sig allting finemang och var i princip klara innan Grey's Anatomys säsongsavslutning. Eller ja, för min del iaf, kunde inte vänta en vecka till med att se avslutningen, spännande värre...

Igår hade vi hejdå-fika i Ryd. Mycket trevligt och mycket gott.


I övrigt har veckan handlat om diverse försök till tentapluggande och misslyckade fall av försök till fika då godbitar fastnar i jävla maskinen!! Alla är så otroligt omotiverade till denna tenta också. Längtar som fan till imorrn kväll då tentan är skriven, sommarlovet börjat, sittningen är igång och vi vrålar "vem för faaan tror att jag är en äääääääääälg", och tills vi avslutar dessa två år med en sista Stad i ljus.

Imorgon åker vi till Terra och förhoppningsvis skriver sista tentan där på ett år.
Marisol, have mercy.

Helt lost

Igår såg jag och Patrik klart på den megalånga serien Lost. Jag tycker att det var en fint slut, och ja, jag är nöjd. Dessutom slipper jag drömma om the ticktocking black smoke-monster mer...

Angående den stundande tentan på lördag känner jag mig helt lost. Hur ska jag lyckas att trycka in allt detta? Det får bli att ta fram takterna från den gamla goda EUR-tiden, då "trycka in skit" var mitt (och fleras) motto. Det återstår att se om jag hinner i tid, dock.

Idag blir det inget mera pluggat, ska åka ner på stan och fika och sen försöka få hem ytterligare flyttkartonger hem i regnet. De fem sedan tidigare räckte inte alls särskilt långt.

Att vara radioaktiv är farligt

Aktivafesten
Låter bilderna tala här. Temat för fulvinsrundan var "aktiv". Så här såg vår utstyrsel ut:



Fulvisrunda


När vi väl kom hem från fulvinsrundan var vi relativt... onyktra :P På kvällen blev det sittning och sen ett par timmars dans :) Tyvärr glömdes kameran bort iom att jag fick lite bråttom då jag vaknade från min tupplur då Tanja plingade på dörren. Fint. Så nu får vi vänta på bilder från andra från sittningen! 

Anyhow, en riktigt lyckad dag!

Fredag

Här kommer bilder!


Lunch ute!

Fredagspuben

Tacos + förfest hos Hanna + Sommar-X


Sommar-X

Solen skiner, drickan är kall, sommarklänningen är på. Sommar-X på g! Nu blir det Kårallen, en sista gång på ett år!

Nu köööör vi!

Idag fick äntligen Bosse ta min oskuld

Och det var underbart! Motsvarade alla förväntningar, så mycket som alla pratat om honom så var det nog svårt alltså... men oj så nöjd jag blev :) oral orgasm alltså... Wow.

Jag pratar såklart om Bosses glassbar. Vad trodde ni egentligen? ;)
Marängswiss och polkagris blev det och idag har det dessutom varit den perfekta dagen för ett besöka Bosses!


Förutom Bosses, hanns det med ett träningspass, köpa nya solbrillor, fixa utklädnader tills lördag och kika på lite Lost med P!

På g att bli en bitter kärring?

Jag har blivit rädd för att jag ska bli en bitter gammal kärring om ett antal år.
Igår hade en del av klassen sina presentationer, och jag hade min först idag, på sista passet, nästsist av alla. Detta gjorde mig oerhört bitter, att vara tvungen att vänta, brukar tycka att det är skönt att bli av med det och sen vara ledig. Hela dagen igår var jag bitter. Vet inte hur många ggr jag sa att jag var avundsjuk på de som hade sina igår. Hur kommer jag bli som tant då, om jag redan nu blir bitter över en så oväsentlig sak?! Anyhow, hade min presentation idag, äntligen! Så skönt att få den gjord, sån lättnad när det gick okej :)

För att fira detta, mötte jag upp A-L och Mickis på stan för en fika på Chocolatta! Iofs hade jag fikat redan tidigare - årets sista kaffe+klägg i Baljan idag för det stänger imorrn :( Oerhört surt att Baljan inte har öppet när vi ska tentaplugga... (bitter igen?)

Vad händer mer i livet? Ska försöka börja lite smått med tentapluggandet denna vecka, även om det inte blir nånting imorrn direkt - träning och sen fixa utklädnader tills på lördag följt av Lost med Patrik... På fredag är det Sommar-X (peppa peppa!) och på lördag är det Aktivafesten. För er ej LiU-studenter: en fest för de aktiva inom ekonomsektionen, som påbörjas med fulvinsrunda med temat "Aktiv", vad vi ska klä ut oss till är hemligt fortfarande, och på kvällen är det finsittning :) Det kommer nog bli en bra helg!


RSS 2.0