Hej bloggen!

Idag skrev vi tenta i makroekonomi. Lite konstig tenta, men det gick förhoppningsvis okej. Fast man vet ju aldrig, så jag ska inte säga något mer. Men usch, vad skööönt att ha det gjort alltså! Hata tenta.

I em har jag tvättat och sovit. Skönt! Ikväll var vi ett gäng till Flammans Jazzkväll, för att fira tentan så klart, käkade hamburgare och drack lite öl typ. Jättetrevlig kväll :)
Nu kanske du undra när nästa kurs börjar. Imorgon. Inte en dag fick vi ledigt. Vilken tid? 8-fuckin'-8! Fick inte ens sovmorgon. Lite bitter är jag allt, speciellt eftersom man hört att det ska vara värsta köttakursen.
Godnatt!

Hur man undviker att tentaplugga en hel helg

Oj. Vilken tentaplugghelg det blev. Nooot.
I fredags blev det finmiddag med Tanja och Bella! Först fläskfilé och bearnaisesås! Sen kladdkaka och latte! Lite lyx, trots allt 25:e i fredags... Jättetrevlig kväll i vilket fall :)


I lördags var det jobb hela dagen. Löning + LHCs första hemmamatch för säsongen = kaos. Förutom att det var mkt folk lyckades jag paja lampan i pommesvärmeriet så att en säkring gick så att endast halva värmeriet fungerade. Fint! Senare gick syrup sönder i serveringen - det läckte kolsyrat vatten rätt in i serveringen och hela maskinen tjöt gaalet mkt. Stackars gäster hade ingen matro och vi kunde inte höra vad varandra sa hahaha.

Idag ignorerade jag faktumet att vi har tenta på onsdag en dag till genom att jag och Patrik åkte till Tornby och shoppade. Patrik kom hem med två par jeans och ett par röda (!!) byxor och ett par skor, jag köpte en klänning. Hittade en höstkappa men kunde inte bestämma färg - röd eller mörklila? Sen blev det liten tur på Ikea och Willys innan hemfärd.

Förr eller senare kommer verkligheten ifatt en ändå. Ikväll närmare bestämt. Tentaångest, here I come!

Ugnspannkaka

Ikväll är jag själv. Patrik ska på SexIT-skifte så han är snart xIT. Dessa datakillar alltså...
Så jag tänkte unna mig lite pannkaka. Har aldrig gjort ugnspannkaka förr, så här blev resultatet:

Nånting säger mig att den ser lite fel ut. Uppåtvända kanter liksom? och vit i mitten? Smakade gott gjorde den i vilket och jag mosade i mig hela (skäms mig!!). Så nu mår jag lite illa.

Vad har hänt i veckan? Tentaplugget har börjat lite smått. Blää. Vi köpte idag lite billiga planscher i skolan (typ the Beatles), väggarna i datarummet är så otroligt kala. Ska lägga upp bild nån gång. Annars har det inte varit någon händelserik vecka, mitt hostande fortsätter hela nätterna vilket gör att jag inte kan sova, gaah... Imorrn ska jag och Tanja träffa studievägledare för en intervju till Drömmen, ska skriva lite om utlandsstudier! På lördag ska jag jobba hela dagen och söndag ska jag och Patrik åka till Ikano - Patrik behöver lite kläder och så (yes jag får kolla på killkläder!). Så med andra ord blir det inget tentapluggande i helgen, så det är bara imorrn och måndag tisdag kvar. Ojoj...

Kanske ska prova om makron kan bota mitt illamående, tveksam. Tror snarare på en omvänd effekt.

Lite bilder från i helgen

Bättre sent än aldrig!
Knölen, kommer sakna dig!! Hade jätteroligt i lördags! Ytöver Maxfest så träffade jag Emma och Åberg ett par gånger, men då glömdes kameran bort. Men insåg i helgen hur mkt jag saknar alla mina Malin och alla mina Sandra + Emma. På söndagen lunchade jag med Ahlin och Svanis <3 Fast jag var grymt bakis som bilden säkerligen visar. Det var helt sjukt faktiskt - till natten låg jag i sängen i två timmar innan jag kunde somna för att jag mådde så illa. Kanske börjar jag bli gammal?!

PS. Peter och Madde, watch out - jag har kebabdansen och nationalsången i pappersvariant på film.

Kameleont

Såg på Rost på Berns igår (eller var det toast?). Det var rätt roligt, men det var en speciellt en sak som jag la i minnet.

... " lika förvirrad som en gammal sliten kameleont som har gått över en randig matta".

Det är mitt sinnesmod idag. Kanske nytt motto till och med. Just nu är jag så förvirrad över tentapluggandet, vet inte vart jag ska börja, när eller hur. Främst hur. Som kameleonten vet jag inte vilken färg jag ska börja med, eller göra till den största randen. Tentaångesten börjar krypa allt närmre.

Jag är också förvirrad hur min kropp mår. På sistone har det inte varit alls bra. Inge roligt. Igår morse inbillade jag mig att jag hade feber och var sjuk, men ett par timmar senare mådde jag helt okej. Dock igår natt kunde jag inte sova för jag hostade så mkt. Hoppas det inte blir så ikväll, tveksamt dock. Vill vara frisk och kunna träna med Bella och Tanja!

Är även fundersam över utlandsåret. Ska jag vara borta hela året i Sydamerika eller i Spanien? Eller kanske en termin var? Eller, en termin i Finland för att förbättra modersmålet så att jag har det kvar sen och den andra terminen i Spanien/Sydamerika? Eller kanske t o m höstterminen i Australien eller Nya Zeeland och vårterminen i Sydamerika/Spanien?

Alla dessa beslut alltså...
Snälla gud gör mig till en kameleont som skiftar färg beroende på omgivning! Behöver inte ta några beslut utan jag gör det automatiskt. Vore ganska skönt. Iofs skulle jag behöva lära mig att inte gå över randiga mattor. Fast det kanske jag kan klara av om jag kan lära mig följande:

Y=C(Y-T)+I(Y,i-pie)+G+NX(Y, Y*, ((1+i)/1+i*)Ee))

(För er icke nationalekonomer är detta IS-relationen som bl a visar oss jämvikten i varumarknaden samt hur förändringar i ränta förändrar nationalinkomsten i en öppen ekonomi. Detta är dock ett av de mindre svåra grejerna jag ska ha köttat in i skallen tills nästa onsdag. Liten parantes bara.)

What a lovely day

Nu är jag tillbaka i Linkan efter en underbar helg i Västerås (som i ungdomlig folkmun även kallas Festerås enligt Wikipedia). Men tack vare/pga Emelies avskedsfest igår är jag bakfull som ett djur idag och kan inte skriva mer än så här. Ni får hålla er tills imorrn.

Horisontalläge framför tvn nu, bakispizza och cola uppdukat. Hejdå.

Jag hoppas ni förstod den djupa ironin i rubriken.

Är du norrifrån?

Jag har aldrig riktigt tänkt på att dom pratar dialekt här. I skolan pratar alla olika och så många östgötar är det faktiskt inte där. Men nu har jag börjat tänka på det. På jobbet, när alla är från Linköping, jäävlar vad dom sjunger fram sina meningar. "En maAaAax taEack!" Typ. Inte så bra på att härma det. Men att säga Ulla till UC? Nää, inte helt okej.

Första gången jag jobbade här i höstas stod jag i driven.
Gäst: Jag hör visst att du inte är härifrån! Du måste vara norrifrån!
Jag: Öhm, jo, från Västerås... Men det är ju inte direkt långt upp...

Det har hänt flera gånger faktiskt, att gästerna kommenterar att jag inte kommer härifrån. Jag har aldrig tänkt på att jag har särskilt mkt dialekt, att jag pratar ganska "neutralt"? Kan nån östgöte hjälpa mig lite här, pratar jag verkligen så annorlunda? (One point of view är att "det är ni som är dom konstiga, det är jag som är normal" för att citera Thåström)

Anyhow. Imorrn bitti drar jag norrut då! Fullspäckad helg som vanligt! Imorrn blir det lunchträff med Åberg och Johanna, sen träffa Emma och på kvällen mysa med mamma. På lördag blir det nog en sväng på stan med mamma och Moussee för att sen ladda batterierna inför Emelies avskedsfest! (Lindastackaren är sjuk så hennes fest blev inställd.... men ha en underbar resa, du kommer att älska Oz!!) På söndag blir det bakiskäka med Ahlin och Svangren. Visst låter det som ganska typiskt mig? Haha.

Det här med beslutsfattande

Jag har väl berättat att att ta beslut inte är min starka sida?

Hade funderat lite kring att åka hem över helgen, för att stilla min rastlöshet. När jag väl tagit beslutet att åka hem får jag höra att Emelie, Knölen, ska ha sin avskedsfest på lördag! Vilken timing! Klockrent att jag ska hem då ju :) Börjar i sinnet peppa redan då till en Maxfest på lördag. Uppdaterar min status på facebook. Ett par minuter senare kommenterar Linda att det är på lördag hon har sin avskedsfest inför Australienresan! Ruuligt. Fast ohh no, kan man få vara på två ställen samtidigt tack? Det jobbiga är att jag måste välja mellan två olika gäng, Max eller EUR3. Hm. Ska väl... fundera.

Det är som att gud straffar mig för att jag bestämde mig för att åka hem. Vet inte, kanske skulle börja att strunta i att ta beslut kanske? Mitt liv skulle vara så mkt enklare då. Fast jag har bestämt en sak - my dancing shoes ska packas ner i väskan till Vässan för på lördag är det fest!

PS. Jag har dock förbättrat mig sen jag var liten. Då tog det en kvart för mig att välja glass. Nu tar det ett par minuter bara. DS.

Lyhördhet får en helt ny innebörd i min lägenhet

Imorse stod jag inne på toan och sminkade mig. Plötsligt slår musiken igång. Jag blir lite rädd eftersom Patrik inte är hemma och jag själv inte satt på nånting. Går ut och kollar läget och inser att det kommer från grannen. Jävla Ryd och dess fuskbyggen från 70-talet. Det värsta är att den här gången spelade de inte ens särskilt högt mot vad de brukar spela.


Observera att det är inspelat med en vanlig kamera med dålig filmningsförmåga.
Den som inte hör vilken låt det är är en gris.

Hemmafru, jamenvisst

I helgen hände det inget spännande. Jobbade större delen av helgen faktiskt...

Idag hade vi veckans enda lektion! Efter det blev det en tur till gymmet. Väl hemma inledde jag veckan med hemmafrusyssla nr 1: storstädning av lyan... Det tog drygt 2 h men det var välbehövligt! Shit vad jag skurade och putsade haha!

Nu på kvällskvisten har jag fortsatt dagens hemmafrutema: bakat bröd. Resultatet:
54 st söta små bullar. Mums! Haha, jag tror att de flesta av er aldrig hade trott det om mig förr ett år sedan va... se där vad sambolivet gör med en. Just kidding though, det blir gott och nyttigt!

Som sagt, veckans enda lektion idag. Läraren är bortrest! Har dock en hel del att plugga ändå... Så jag har inget större inplanerat inför veckan - träna, plugga, kanske fixa lite Drömmenintervju. Imorrn ska vi ner på stan iaf! Jag behöver köpa ett fodral till min nya bästis acer.

Funderar på en Västeråstripp i helgen! Återkommer om beslut senare i veckan. Nu blir det kvällsfika i soffan till The big bang theory, favoritserien för tillfället.

Powernap

Klickar runt lite på dn.se. Hittar en artikel helt i min smak: En halvtimmes tupplur gör susen. Jag älskar att powernappa! Nu har det alltså kommit vetenskapliga bevis på att jag har rätt. Underbart.

I helgen blir det dock inte särskilt mkt powernaping alls. Ska jobba hela helgen... Så nu åker vi till andra sidan stan och grillar på lite! Men ska inte klaga, har i princip inget schemalagt nästa vecka :)

Alla backpackers lär sig surfa

I brist på The Hills har jag nu börjat kolla på Laguna Beach. Tror inte det är riktigt lika bra, men har än så länge sett ett par avsnitt bara. Nyss skulle en av tjejerna lära sig att surfa. Jag minns hur det gick för mig. Så här slutade historian:
Japp. Innan jag kom upp lyckades jag få axeln ur led. Så nyårsafton var det vatten och painkillers som gällde minsann. Vet inte om det värsta var att börja om med axeln eller att mitellan som jag fick såg så tattig ut att det såg ut som jag gjort den själv.

De resterande tre dagarna av Surfcamp blev jag the shouldergirl. Fint.

Så såhär sprang jag runt
då de andra
Det var ju trevligt det också... Dock såg jag till att få en Surfcamp-tröja. Viktigt. Jag menar, jag var ju där iaf.

Nånting säger mig att jag inte ska surfa igen. Jag menar, att stå på en bräda i vattnet och balansera kan ju aldrig vara min grej riktigt?! Tänk dig P. Porthén på en bräda, balans? Och hur roligt kan det ens vara? (helt underbart)

Dags att ta sig i kragen kanske

Jag är officiellt The Hills-beroende. Har precis sett det sista avsnittet. Tur att det börjar sändas igen den 29:e! Tur också att jag kan se The City, trots att jag sett nästan alla av dom också.  Däremot har jag inte sett Laguna Beach ännu... Jag vet att jag är efter - Mallan tjatade om Laguna Beach när vi gick på gymnasiet liksom...

Nu när jag sett klart så ska jag väl skärpa mig och gå till makroboken. Jag menar, klockan är närmare tolv. Borsta tänderna och klä på sig vore kanske en idé?

Berättade jag att vi var på spinning igår? Minns inte när jag var så svettig sist. Som Tanja skrev, var vi tre som svettiga tomater när vi klev ur studion. Ingen vacker syn.

Men innan jag tar tag i mig själv tar jag tag i något annat. Jag ska ringa till denna vackra donna:

Åre 2007. Vilken historia... Ska jag, en dag som denna, påminna om hångelväggen?!

Hon fyller 21 år idag! Congrats min käre vän Malin! Pippra saknar dej.

Här får ni ett gott skratt

Grå, tråkig onsdagskväll. Då klickar du dig in på min blogg. För att få den lite mindre grå publicerar jag något som kommer att få dig skratta. Åtminstone le iaf. (Annars är du grå själv om du inte tycker denna är rolig). Jag har publicerat denna förr. På min tidigare blogg. Men jag bjuder på den här - favorit i repris.


Jag brukar kalla den "nöjd bäbis". Ganska passande namn, för att säga det själv.

/Pippra

Killar, se här hur ni fångar en brud

Jag och Patrik pratar/flirtar på msn. April 2006. Vi hade träffats ungefär en gång när han länkar till detta:


(En film som de spelade in på gymnasiet)

Två kommentarer:
  1. Hur fan tänkte han när han skickar en film på honom när han springer runt och skriker som en galning i skogen, efter att ha träffat tjejen endast en gång?
  2. Än viktigare - hur fan tänkte jag som fortsatte snacka med honom?

Det finns en anledning till varför jag hatar skräckfilmer

Jag och Patrik har börjat kolla lite på True Blood. Tycker att det verkar bra faktiskt! Även om handlingen i stort sett går ut på blod, sex och droger. Förutom vampyrerna förstås.

När jag berättade att jag tyckte serien verkade intressant, lyckades Patrik övertala mig att se Låt den rätte komma in. En svensk vampyrfilm. Fyfaaan. Vi såg den precis innan vi skulle sova. Jag tvingade dock Patrik till att se ett avsnitt av en random komediserie, men det funkade inte. Jag har inte sovit särskilt mycket inatt. Seriöst alltså. Jag är så otroligt trött nu. Fyfaan, jävla vampyrer alltså.

Jag inbillar mig att det inte är så konstigt. Vi såg ju trots allt typ fyra avsnitt av True Blood och sen den här filmen. Det är nästan sex timmar med vampyrer (och jag var bakfull också). Lärdomen:

Jag ska aldrig mer låta mig bli övertalad av Patrik att se på vampyrfilm precis före läggdags.

Definitionen på en lyckad kväll

Jag och Vanne kommer till garderoben på NH.
- Åhå, kl är typ 23! Vi ses om fyra timmar då, höhöh! säger vi till garderobskillarna.

Kl 0245 ska vi hämta jackorna.
- Höh, har det redan gått fyra timmar! Fan vad snabbt det gått!!
- Nej, det har det verkligen inte... säger garderobskillen väldigt bittert.

Jag och Vanne asgarvar hela vägen ut.

Imorse vaknade Patrik av att jag asgarvade i sömnen. Då var det det här jag skrattade åt men i sömnen. Så jävla knäpp!

Igår var det alltså utgång! Förfest och fix hemma hos Tanja först och sen droppade Aldijana, Carin, Maggan och Vanne in också! Jag fick nog i mig lite för mkt vin, hade hur roligt som helst! Lekte typ Vannes wingman och dansade tilltyp techno och electromusik (hatar sån musik och vadå wingman liksom..). Så här i efterhand minns jag inte riktigt vad som var så skoj men vet bara att det var en rolig kväll helt enkelt!

Men om igår var toppen så är dalen idag. Fyfanihelvete hur dåligt jag mått idag. Fattar inte. Fortfarande så jävla bakis att jag skulle vilja spy. Men käkade jävligt god bakismat:
Tycker att det är dags att må bra - klockan är för fan åtta på kvällen! Jag förtjänar det, har lidit hela dagen. Den klassiska dagenefterraden "Jag ska fan aldrig mer dricka!" har jag sagt ett otal gånger. Har legat i soffan hela dagen, kolla på serier och prata i telefon är det enda jag kunnat sysselsätta mig med. Kanske skulle återgå till det. Jag är ju ganska bra på det iaf!

Lyckades visst ta någon okej bild i alla fall

Bild nr 2. Ni kan inte klandra mig för mitt tjat. Mm... (Så, det var det sista jag ska tjata om honom. På ett tag iaf)

Eftersom jag var en sann student, ska jag idag fortsätta i samma anda. Så idag ska jag plugga 8 h som en sann student ska. Eller 8h? Det låter lite väl mkt kanske. Ja, isf måste jag plugga till 17-18 typ. Nej, det är lite väl sent. Trots allt fredag idag! 6h då kanske. Fast det låter lite väl mkt det också. Okej, allt över 4 h är ett plus. Återkommer om antalet timmar (förr eller) senare. Förhoppningsvis senare. Motivation, motivation, motivation.

Som en sann student

Jag och Patrik gjorde lasagne för första gången idag. Det blev fett gott! Tummen upp :) Lyckades dock bränna ostsåsen i botten och fick stå och skrapa rent den i en kvart ungefär, men man kan ju inte alltid ta den kortaste vägen, right?

Som sanna studenter gjorde vi massor. Av 400 g köttfärs blev det, förutom middagen ikväll, sju matlådor. That's right! Vi har verkligen kommit i underfund med att göra billig mat, haha, blandar i allt möjligt billigt för att dryga ut maten - champinjoner, bönor, paprika mm :)

Ja, just det. Moneybrother ägde igår. Det blev några tafatta försök med kameran, men inga bilder blev riktigt bra. Jag kunde liksom inte få bort blicken och koncentrera mig på något annat än att bara stå där, njuta och vara förtrollad av musiken och av hans charm. Repris senare i höst. Lätt.

Pengabrorsan

Ikväll ska jag njuta av tonerna till denna vackra stämma:



Och njuta av denna vackra nuna:


Det kommer bli fett bra!!

Lite tisdagslyx


Bella fyllde år igår som sagt så detta firades med lyxpizza från Mozzarella och till efterrätt blev det Tanjas hemmagjorda plommonkaka. Mums! (Här behöver inte nämnas att vi redan ätit choklad/banantårta hos Bella tidigare på eftermiddagen).

Höstens första dag

1a september. Betyder att hösten är här. Fuck. Sommaren gick waaay tooo faaast. Hann inte ens göra häften av dom sakerna jag tänkte innan sommaren. Typiskt mig va? :P Planerar för mkt. Fast kanske kan vara skönt å andra sidan att komma in i rutinerna igen, med plugg, träning, kompisar. Men höstvädret och höstvindarna kan gärna få vänta ett tag till. Fyfan, längtar inte till mörkret eller regnet!

Var på möte om Drömmen (ekonomernas tidning) idag. Jag och Tanja ska börja skriva, eller ska medverka i ett nummer så får vi se hur det blir sen! Men det här numret verkade intressant så det ska bli roligt faktiskt!

1a september betyder också att Bella fyller år. Grattis! 20 bast slår hon till med! Så vi har redan varit på fika hos henne, nu ska vi hämta mat från en restaurang och ha lite filmkväll! Mys :)

RSS 2.0