Hejdå Ryd

Idag var vi som sagt i Linköping och flyttade mina grejer. Tio kartonger närmare bestämt. Hur fan kan jag ens ha så mycket saker?! Galet. Kändes konstigt... men jag vet att jag kommer trivas bra i min nya lägenhet. Blev glad av att stiga in där och veta att det är mitt eget. Att jag får fixa iordning det helt själv, min egna lya :) 

Jag har alltså bytt upp mig från Ryd till T1. Detta känns fruktansvärt bra!
På hemvägen blev det ett stopp i Vingåker, dock höll jag hårdare om plånboken än i lördags. Jag köpte (läs pappa) ett spetslinne bara :) På kvällen har jag varit hos Emma. Vi lagade tacos och åt det framför Sex and the City. Värsta mysigt!



Rolig grej förresten. Krista älskar det där vita monstret på Kanal 5. Ni vet det som hoppar ur en låda vid reklampaus och skriker konstiga saker? Hon ville ha en bild på den, och ett namn. Efter massa sökningar fann hon inget, så hon mejlade runt till olika personer på Kanal 5. Idag fick hon svar: mejla oss din adress så skickar vi dig figuren som gosedjur! Haha :) Dock återstår mysteriet med figurens namn...

Mot Linkan...

En lunch blev det som sagt med A-L, Vickan och Malin :) Trevlans! 



Nu på kvällskvisten blev det ett kickboxningspass med Emma. Tanken var att jag skulle glida förbi där med ett ej giltigt frikort, men icke. Fick betala som alla andra. Aja, bra var det iaf! Köttade sönder oss rejält så att vi får gotta oss på nyårsafton sen ;)

Nästan -20C nu. Inte dåligt avis på Becks alltså. Dock ser väderprognosen för Sälen lite varmare ut. Eller snarare, lite mindre kall. Nu ser det ut att bara vara -13C. Hm. Ge mig ett par grader varmare iaf tack!

Imorrn åker jag och farsan till Linköping för att flytta mina grejer från Ryd till T1. Usch. Känns faktiskt jättejobbigt, men skönt på samma gång. Jobbigt för det blir så slutgiltigt, skönt för att det blir en nystart. Hade bara velat ha mamma eller nån kompis med mig, som kan peppa mig. Pappa, han är ju inte... det muntraste sällskapet direkt. Speciellt inte då det gäller hans flicka som blivit dumpad. Tur för Patrik att han inte är i Linköping alltså.

Det naturliga sättet att umgås

För nån månad sen sa jag till Tanja och Bella att när jag bodde hem åkte jag ner på stan mest hela tiden för att fika och träffa kompisar. Detta är något jag även nu sysselsatt mig med (vilket min plånbok egentligen inte tycker om). Började fundera, och detta kom jag fram till:
  • Tisdag, 22:a: fika hos Svangren med Malinx2
  • Onsdag 23:e: födelsedagsfika för Emma med Linnea
  • Lördag 26:e: lunch på stan med mamma, Laura och Roosa
  • Söndag 27:e: en sväng på stan med Ahlin som resuterade i ett snabbt besök på Wayne's
  • Igår, åt vi lunch/fikade efter pluggandet (javisst, Malin och Malin lyckades övertala mig. hurtigt.)
Fint. I listan finns inte ens julfikandet hemma med. Ikväll ska jag och Emma träna kickboxning på Friskis för att försöka motverka litet av kalorimängden. 

Förresten. Vet du var jag är på väg nu? Ner på stan. För att luncha/fika med Malin, A-L och Vickan. Jag kan visst inte komma ifrån det här riktigt. Så, mot stan it is.

Här var det fryset

Vi åker till Stöten om en vecka, det ska bli otroligt mysigt! Kollade nyss långtidsprognosen för Sälen på yr.no. Prognosen: -19C på söndag när vi kommer upp, -22C på måndag. Jävlar. Lika bra att ställa in sig på att vara en... istappe. Hoppas vädergudarna inser att det där är tokerier. Eller att YR har fel, för ovanligheternas skull. Vilket som helst av dessa alternativ låter bra. Annars vet jag ej hur denna skidvecka ska gå till - i så fall blir det inte alls lika mysigt som planerat.

Det är inte lätt att vara student

Jag fick 3 910 kr i CSN den 23:e december. Kul är ju att min hyra är numera på 4 373 kr. Så bara på detta går jag 400 kr back denna månad.

Tacksamt är då att mellandagsrean kommer nu. Not. Nu, när jag absolut inte borde köpa något. Förutom ett par svarta jeans som var ett måste. Och en dagkräm. Vad händer? Jag kommer hem med två par jeans, en dag- och en nattkräm, samt två stycken BH. Ungefär 1 400 kr fattigare. Fint.

Så nu ligger jag 1 700 kr back! Livet leker!
Inuti mig ligger det och gnager en fråga. Kommer jag verkligen bli en bra ekonom, när jag själv inte kan hålla hårt i plånboken?

God Jul, var det!

Hoppas ni alla haft en härlig jul! På Medelpadsvägen hade vi en fin vit jul med en konstig familj och många trevliga klappar! Jag fick bl a ett par hörlurar, en morgonrock, träningskläder, vanliga kläder, en bok, grejer från Body Shop och sånt :) av mormor och farmor fick jag pengar, som jag tänkte investera i en ansiktsbehandling och massage, känns som jag är värd det! Dessutom roligare för dem att veta att jag gör något roligt för pengarna också :)

Igår - juldagen - årets obligatoriska utgång känns det som. Hemvändardagen som det så fint stod på Plutos hemsida. Förfesten blev hos Svangren och redan vid 22 drog vi oss ner mot staden. Kom, något oväntat, in på Blue Moon vilket var en positiv överraskning! Tokmkt folk redan då :) Till en början mest översminkade brudar i för tajta kläder och fula, äldre gubbar. Dock blev det mkt bättre mot slutet, men som sagt, skönt att jag bor i en studentstad, hetingfaktorn var ganska låg alltså... :) Träffade en del folk man inte träffat på ett tag, mys :) Vickan, Johanna, Sofia, Madde och Kohlin med gäng (och hennes nya kille!) m fl :) 

Lite bilder från dimman:





Dagens julbravader, del 2

Punkt 4: Julmys med MMS
Mysigt var det ja! Mkt skratt blev det i stugan. Bl a kommenterade både Ahlin och Svangren att de visst kunde se mig ragga på krogen. Fint, det är iaf nån som tror på mig! Det bestämdes också att på juldagen ska vi gå in hårt (hej fullmalin!), eller hur var det? ;)



Punkt 5: Roosas match
Mamma kom och hämtade mig från Sandra och vi körde (japp, nu har bilen kommit igång!) till Roosas match, kul att se henne spela igen även om matchen var sådär. Blir så sugen när jag står där bredvid och ilskan bara kokar inom mig. Vill också kötta, haha. Då blir man nästan lite nostalgisk och längtar tillbaka till VHF och TIK. Fina tider (dock högst varierande resultat).

Sammanfattning: punkt 3 står kvar tills imorgon. Det lär ju göras. Jag menar, det är trots allt dan före doppardagen då ju.

Dagens julbravader

Punkt 1: Knäck
Jag vispade som en tok för att inte bränna fast det. Och vet du, jag lyckades med att inte bränna det! Däremot var vi lite för sega med att hälla ut det i formarna, så en hel del fastnade på kastrullen och det var lite mindre roligt att diska. De blev dock gudomligt goda!



Punkt 2: Pepparkakor
Klassiker. Med Roosas hjälp gick det bra, dock är vår ugn lite ojämn. Stackars grisfötter blev brända medan deras magar förblev ojästa. Men goda blev de, trots ojämnhet i färg.



Punkt 3: Julgranen

Vi har en julgran i plast. Det är ett mindre helvete att ta upp den ur dess kartong och ta på alla grenar. Efter en stund gav upp. Mission uncompleted. Vi överlåter det där åt pappsen som kan det, så får vi klä den ikväll.



Punkt 4: Julmys hos Svangren med Ahlin och Johansson

Inte avklarat ännu, men vet av erfarenhet att detta kommer gå alldeles utmärkt. Om vi hittar ett färdmedel. Vår Saab har frusit fast, även den protesterar mot -20C. Återkommer om resultat.


Finland

Finland var okej. Framförallt var det skönt att träffa mina systrar igen. Mindre roliga är de där 05:30-morgnarna, då färjan kommer så sjukt tidigt in till hamn. Har varit helt död idag! Trots det, tog jag mig en promenad via Kohlin till mammas jobb. Det är -20C nu. Mumma vad kallt.

På kvällskvisten har jag varit hos Emma :) Jag frågade henne om hon kunde föreställa mig ragga på krogen. Hon började asgarva. Fint, det känns ju betryggande.

En tidig julklapp

Var nyss ute i det fina vintervädret för att säga hejdå till cykeln och låsa in den i cykelförrådet. Den har varit mig en trogen vän under hösten (förutom förra veckan då jag fick byta kedja). Ser att en fågel har krupit omkring. Känner att det doftar skumt. Inser att fågeljäveln har skitit ordentligt i min korg. Fint.

Valde dock att ignorera detta faktum, och låsa in den i förrådet ändå. Nästa års problem. Det kommer nog dofta fint i det där förrådet sen. Muhahaha.

Mot hemlandet

Var uppe och höll på med packandet tills typ kl 02. Jag skyller på Jonas som störde mig mitt i allt :P Nu har jag iaf tvättat, packat och städat klart allt :) Lyckades begränsa packningen rätt ordentligt faktiskt. Men det är julklapparna och skidjackan som förstör :P Ska åka om dryga timmen. Vill egentligen åka direkt hemhem, har ingen större lust att åka till Finland men that's life. 

Det här blev nog det tråkigaste inlägget jag skrivit nånsin. Well well, kan inte alltid vara på topp. Hejdå Linkan!

Jullov!

Idag var jag på Max och hämtade min julklapp, for sedan till Ryd för att hämta min skidjacka etc. Sa god-jul-hejdå till Patrik. Inte roligt... Jättejobbigt rättare sagt.
Efter ett segt seminarium trotsade jag och Tanja vädret och åkte till stan. Syftet: (för Tanjas del shopping) för min de fika och sällskap :) :) Ville inte åka hem till ensamheten så jag drygade kvar hos hushållet Petersson & Norén. 

Här har vi sötnosen själv (både tösen och bakelserna alltså!):



Nu håller jag på och tvättar. Sen slå in presenter. Sen packa. Sen städa. Eller lämnar kanske städandet till imorrn bitti. Ja. Det känns bra så. Kanske dags att ta tag i det där med presentinslagningen då.

Bittrast i stan

Idag hade vi personalmöte, jag kom lite sent dock med tanke på projektseminariet (så skönt att ha det gjort klart nu!) och att det var halvt omöjligt att cykla i snökaoset! Efter det var det bowling och käk på S2 :) Jättefärscht ställe! Underbart god mat, biff, vin, chokladmousse vad mer kan man önska sig en onsdagskväll? Lite festsugen blev jag allt men det vettiga valet kändes som att det var att åka hem. Vilket också var det jag gjorde.

Kommer hem, öppnar skolmejlen. Besked om Australien hade kommit. Jävla skit, jag fick ingen plats! Jag visste att när beskedet kom, skulle jag känna vad jag ville - javisst, det gör jag nu. Jävlar, vad besviken jag är nu. Inser nu hur mkt jag hade velat ha den platsen. Orkar inte med sånt här just nu alltså. FUDGE!

Så bittrast i stan, det är jag nu.

Malin-fuckin'-Åberg

Varför ska du vara på andra sidan jorden just nu?! Just nu när jag behöver dig som mest. GRR!



Miss ya babe. ♥



Lördag

Idag tog jag en lång sovmorgon. Förtjänade det, verkligen! Sen for jag ner på stan, fick några julklappar inhandlade iaf :) Fika med A-L blev det sen!



Patrik var här en stund på kvällen. Han tog med den här goodiebagen till mig. Eller ja, den jag fick från Damernas Värld, haha! 



Vi skrev på pappren för överlåtelse av lägenheten. Samtidigt som det var jobbigt att se honom, så är det så skönt att kunna prata med honom, om vanliga, betydelselösa vardagssaker. Det här ska nog lösa sig. Det måste få ta sin tid bara.

Nu på kvällskvisten har jag och Tanja spanat på utlandsplatser inför nästa år. Känns som jag skjutit upp det lite tidigare. Men nu jävlar kan jag åka vart jag vill utan att ta hänsyn till någon ;) Vill dock ha mitt Australien-besked nu tack!! Senast v.51 var det. Så nästa vecka med andra ord. Då kan jag börja fundera vart jag vill på riktigt :)

Nu: tv, soffa, choklad, lite Obama, sen godnatt.

ELINs lilla jul

Idag har jag haft en dålig dag. En riktigt dålig. Fast jag har fått cykeln fixad iaf och ikväll var det dags för ELINs lilla jul, det är en julsittning :) Jättegod mat, julbord och en del roliga gyckel men sen blev det hela väldigt party, vilket jag inte alls är sugen på ännu... Trodde det skulle vara lite mer mys än fest :P Men nu är jag hemma iaf, känner mig lite ensam. Idol är det enda vettiga på tvn. Och det är knappt vettigt. Hm. Något ska jag väl kunna sysselsätta mig med för att stå ut med, eller ignorera, den här negativa, ensamma känslan inom mig.





Spana speciellt in Tanja som är nyklippt. Hon hade gjort värsta gulligaste lockarna :) gullidull!

Mina hjältar

Det är dom här som gör att jag kan ta mig igenom det här :) kärlek till er!! 

It might be time to wallow now

Jag tror att chocken kom ikväll, när jag anmälde intresse för en egen lägenhet. Fatta vad det innebär. Det blir så definitivt då. Har haft så mkt att göra att jag knappt hunnit stanna till och tänka. Ikväll hann jag det. Det var inte alls roligt. Tror att detta, med ansöka lägenhet, var ett tecken till mig själv att det är slut. Att det är dags att inse det faktiskt.

Det börjar nog bli dags att ta fram Den bästa av mödrar, The Notebook och en jävla massa glass och näsdukar.

Congrats Aujaa!

Gud vad jag har fullt upp innan jullovet startar! Men det är kanske bara bra det :) Idag, efter skolan for jag till stan för att fika med A-L och Mickis och sen gå på bio, på New Moon. Mysigt att träffa dem (ytterligare två stackare som får stå ut med mitt tjat, höhöhö). Tummen upp!

Bild från Eurotrip 2007


Idag välkomnar vi Laura min underbara syster vi in i vuxenvärlden - 20 år :) Som födelsedagspresent fick hon besked från Karolinska att hon hade kommit in på läkarprogrammet till våren! Underbart! Jag är stolt! Hon förtjänade det där verkligen! ♥ GRATTIS!


Bild från USA 2006. Den här puddingen ska bli läkare. Tur att hon blivit snyggare iaf, för smartare vet jag inte!

Ny adress: Bäxter

Nu är jag hos Becks. Eller snarare i hennes mysiga lägenhet. Det hela slutade med att vi gjorde en deal, jag får bo här i utbyte mot att jag tar hand om lyan. Jag känner redan nu att jag kommer att trivas :)

Första natten jag är själv. Första timmarna jag ens varit själv. Tanja & Johan har tagit så väl hand om mig på Stengatan. Det har varit så skönt, att slippa tänka på annat liksom. Men första natten själv måste komma, nångång. Just nu känns det okej, med tanke på omständigheterna. Men vi får se... En dag i taget, helt enkelt. Det ska nog ordna sig, på något sätt, även om det för tillfället känns väldigt tungt när jag börjar fundera på det. En dag i taget.

Fan, vad jag saknar dej.

Hej omvärlden

Hej, jag tänkte bara säga att jag lever. Även om det är knappt. Och jävligt kämpigt just nu. 

Tur att jag har vänner som tar hand om mig.

RSS 2.0