En vecka med Vans och Mary

I torsdags kom Vans och Mary tillbaka från sina äventyr i Cusco och Machu Picchu. Som väntat, hade de haft det grymt! Vi möttes upp för lunch och därefter frozen yoghurt (japp, har blivit en i veckan nu på sistone). Kvällen hade det planerats en utgång för att trotsa la Ley Seca som skulle träda i kraft från midnatt. Utgången blev dock kortvarig för min och Js del, då vi gav upp att leta efter ett stället som också trotsade lagen. Mariela, Alex och Peter hade dock lyckats finna ett ställe och var kvar där tills gryning.

V&M blev också frälsta av min favorit-frozen yoghurt-ställe.

Fredagen spenderades i centrum av Lima, eller centro histórico som peruanerna själva kallar det. Efter en otroligt god och enorm lunch, och en återställare av Peter (se nedan för ren och skär lycka) gick vi på en gratis citytour som påbörjades i ett väldigt random hus med en väldigt random utställning av konst och hur man bevarar och restaurerar konst, som sedan fortsatte till Plaza de Armas, catedral de San Fransisco, Parque del Muro.

I väntans tider, passade Alex på att få skorna rengjorda...

Parque del Muro.

Fredag kväll åt vi middag på en restaurang och hade sedan lite nattkaffe innan vi gav oss hemåt (checka in Alex och Peters enorma portioner med kött!).


På lördagen skulle jag och Alex haft en clase de recuperación, dvs en ny lektion för en som blev inställd. Ironiskt och glädjande nog, blev denna också inställd. Så förmodligen kommer läraren lägga in en recuperación på en recuperación. Peruaner alltså... Detta ledde till att jag kunde hänga med Maria och Vanne hela dagen, så vi åkte till mysiga Barranco och hängde där ett tag. Vi lyckades bryta mot lagen då vi fick köpa Pisco Sours. Pisco Sour är nationaldrinken i landet och vi var lite oroliga för att våra mexikanska vänner inte skulle få chansen att testa den pga la Ley Seca, men tji fick ni, valorganisationen!

Fina brudar i Barranco.

Lyckades minsann beställa drinkar som inte var virgins...

På kvällen lagade vi en riktigt god middag tillsammas, potatisgrätang med kyckling och tzatziki, som klunkades ner med rödvin och senare drinkar. Riktigt lyckad kväll!


Idag har varit en seg söndag. Vi besökte först Mercado Indio, en marknad där de säljer traditionella saker och hantverk från Peru. Efter kaffe gick vi hem till Alex för att fixa i ordning eftermiddagsfika, pannkakor och scones och te till valvakat på tv. Mys :) På kvällskvisten åkte vi till Parque de la Reserva, parken med vattenshowen. Tredje gången gillt för min del, men det var en lagom aktivitet för en söndagskväll. 

Bra vecka som kännetecknats av mycket, mycket skratt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0