Allt om Rio, del 1 - Ipanema, Lapa

Jag lovade er att få höra allt om Rio. Här kommer del ett.
Som nämnt, anlände vi till Rio på fredagsmorgonen. Flyget gick smidigt och lyckades sova den största delen av resan. Vi mötte två svenskar som vi delade taxi med från flygplatsen. De hade varit i Brasilien förr och gav oss diverse bra tips! Hostelet var helt okej, det låg i en gränd där några till hostels låg. På kvällarna satt folk i gränden och chillade, drack öl och spelade gitarr.



Väl framme i Ipanema börjar vi resan med att uforska stranden. Gick ner vid pir nr 9, och kände oss totalt uttittade. Alla andra var solbrända, snygga och med minimala bikinis. Senare läste vi i Lonely Planet att det är vid 9 man ska hänga om man vill visa upp sig. Inte rätt ställe för oss med andra ord. Vid pir 8 hänger alla homosexuella och pir 7 är surfardelen av stranden.



Råkade snubbla in på en lokal matmarknad, där allt från frukt till rå fisk och kyckling kunde köpas, allt under den stekande solen. 



Fredagskvällen åt vi middag på en restaurang, rekommenderad av killen i hostelet. Det är inte helt lätt att beställa mat i Brasilien, så vi valde något på måfå och fick in en högst oklar sörja med en kycklingbit. Men det gjorde inte så mkt, vi firade ju att vi var i Rio :)



På lördagen kom Tanja och Bella till Rio. Efter strandhäng och glass bestämde vi oss för att åka till Lapa, ett lite bohemiskt kvarter där det är som en enda lång gatufest, med försäljare som säljer mat och dryck, allt till sambamusik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0