Resan

Nu är vi efter några om och men, framme i Salamanca.

Resan började kl 05 med buss och efter drygt en timme möttes jag och Ella upp på Arlanda. Våra väskor vägde 45 kg, istället för tillåtna 40 kg. Efter en liten varning fick vi ändock slippa betala. Sweet. Båda flygen gick bra, även om flyget från Prag till Madrid blev något försenat. Väl i Madrid var det dags för lunch. Läge att hitta donken. Övervägde ett tag att fråga "Dónde está el donk?" men insåg att detta skulle nog inte gå igenom. Lyckades dock beställa en McPollo (McChicken, hahaha!) på engelska. Vägrade spanska första dagen.

Vi hade fått höra att det går bussar från terminal ett direkt till Salamanca, så vi börjar släpa oss dit vår lilla packning på nästan 30 kg var. Väl framme får vi höra att bussbolaget gått i STREJK. Hur stor var den sannolikheten liksom? Då var det bara att vända om. Gick till terminal två för att åka tunnelbana. Klädda som riktiga turister med enorm packning såg vi nog allmänt vilsna ut på metron. Efter enormt släpande på dessa underbara väskor kommer vi till centralstationen i Madrid för att ta tåget till Salamanca. Vi måste, självfallet, just missat en för nästa gick först kl 20. Vi landade i Madrid runt tre så det tog oss drygt tre timmar att ta oss till stationen. Tre timmar av underbart släpande.

Resten av kvällen gick dock bra, med middag på tåget och regn utanför, och kom slutligen fram till Salamanca kl 23. Då valde familjen att inte svara i telefon så det blev en liten stund till av väntande innan vi kunde ta taxi till boendet! Den dåliga dagen kompenserades dock av att vi möter Mr Hottie utanför porten och det visade sig att han bor med oss. Trevligt!

Kommentarer
Postat av: svanis

ÅH, skönt att höra att allt har gått.. hmm.. bra? Haha! Skönt att du är framme iaf. :) Ikväll är det Elba med klassen, ska bli kul. :) Hörs på skype snart! Ta hand om dig så länge! <3

2010-09-03 @ 17:42:16
URL: http://naveltuta.blogspot.com
Postat av: Vanne

Hahaha! Mr Hottie? Quién es?! :)

2010-09-03 @ 17:50:58
URL: http://blog.liu.se/vanessaliu
Postat av: Hanna

Åh en hottie, du verkar ha hamnat i rätt stad. Här finns det inte en enda, jag undrar vad som hände med de heta argentinarna som jag hört så mycket om.

2010-09-03 @ 19:33:40
URL: http://lostinbsas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0