Universidad de Salamanca

Som tidigare nämnt, är Universidad de Salamanca anrikt, erkänt, gammalt, viktigt. Universidad de Salamanca blev grundat 1218 av den dåvarande påven själv, och blev det första högskolan i Europa att bli kallat universitet. Det är Spaniens äldsta och det fjärde äldsta i världen. Hursomhelst är det en skola med hög ranking och gott rykte.

Vad sägs som en föreläsning i makroekonomi i någon av dessa salar?


Hetsplugga i biblioteket kanske?

Chilla lite på skolgården?

På rasten kunde man gå till kapellet, beläget i universitetet, och be till gudarna om att klara kurserna...

... alternativt försöka hitta la rana de suerte, lyckogrodan, på la Fachada de la universidad, universitetsfasaden. Legenden säger att den student som kan finna grodan på denna vägg utan hjälp kommer att klara alla sina tentor (eller gifta sig i katedralen). Den som redan är gift och klarat alla sina kurser får önska sig något. Jag fick inte ens en chans att leta efter grodan själv, då en turistguide pekade på grodjäveln med en laserpenna innan jag ens hann börja - betyder detta att jag är helt rökt?!

När du väl tagit ut din examen kan du få bli en av många som får måla en "vitor" på din fakultets vägg. Vitor är ett latinskt ord som översatt till spanska betyder "Liv/Leve". Märkena består av bokstäverna V, I, T, O, R samt namnet på den person som lyckats ta ut sin examen. Vitorna målades ursprungligen med tjurblod om personen doktorerat i naturvetenskapliga ämnen, och med växtfärg om personen ifråga doktorerat i humaniora.

Självfallet ligger inte la Facultad de Economía y Empresa inne i de gamla, vackra delarna av staden utan i utkanten i ett stort grått kallt hur. 

Anyhow, det är vid detta universitet jag läser sju kurser, vilket innebär sju tentor inom loppet av tre veckor i januari. Liiite press. Kul för mig va?

Kommentarer
Postat av: Bella

tycker skolgården ser ut som skolgården på Hogwarts

2010-11-04 @ 00:31:29
URL: http://bellitabonita.blogspot.com
Postat av: Bex

Fasen vilken ball byggnad! här har säkerligen många kärlekshistorier och dramatiska akter utspelats. Som att leva i en film! Kanske spanska Harry Potter?

2010-11-05 @ 10:48:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0