Buenos Aires - fredag + lördag

Min och Alex resa till BA började tidigt på fredagsmorgonen. Resan gick bra, även om största delen av dagen gick till det. Slutligen kom vi fram till Lina och Hannas lägenhet, dock utan de två nämnda tjejerna. Efter några minuter kom de tillsammans med Frida och de blev alltbra överraskade att redan se oss där! Underbart återseende med många långa kramar :)

Fredagskvällen styrdes mot en mexikansk restaurang där Frida fick visa sina matkunskaper från hösten i México D.F. Därefter gick vi till ett ställe där de hade tangolektioner! Otroligt nog gick det helt okej för nervösa och icke-koreografikunniga mig, framförallt var det väldigt roligt!

Middag på mexikansk restaurang!

Från klubben där de hade danslektioner, här salsa.

Utsikt från deras lägenhet!

På lördagen åkte vi till La Boca, som är känt för sina färglada hus, trevliga restauranger och ett av Argentinas bästa fotbollslag, just La Boca. Här turistshoppade vi, åt trevlig lunch med tangounderhållning och fikade. Väldigt charmigt område :)

Självfallet passade vi på att spana in utbudet på skinn, en vara som är billig i BA!

Efter all shopping blev vi trötta och behövde kaffe. Passade på att testa alfajores, en populär dessert, lite väl söt dock!

På kvällen drack vi mate tillsammans innan utgången. Mate kan bäst beskrivas med beskt, grönt te. Usch och fy, inte alls i min smak...

På kvällen stod kött och rödvin på menyn. Alla snackar om hur kött är billigt och enormt gott i BA, samma sak gäller för vinet. Min åsikt: BA levererar! Om du kan titta på bilden nedan utan att bli hungrig och sugen på kött är det lika bra att du blir vegetarian...


Efter den underbart goda middagen gick vi till några barer och drack drinkar. Runt kl 03 blev jag och Lina väldigt trötta och bestämde oss för att gå hem, medan Alex (nyfiken på nattlivet i BA för att sedan jämföra det med Lima och komma fram till att utelivet här är mer hans smak) och Hanna fortsatte natten ett par timmar till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0