the Caribbean

Kryssningen började efter en dag i San Juan, Puerto Rico. Denna dag spenderades med shopping i Karibiens största mall, Plaza de las Americanas. 

Fartyget, Caribbean Princess, var enorm. Närmare 300 m och upp till 3600 passagerare. Ombord fanns allt från gym och spa, till casino, konstgalleria, utomhusbio, butiker, glassbar, basketbana och minigolf mm. Det fanns fem pooler med tillhörande jacuzzis och det fanns alltid lediga solstolar. Alla restauranger, barer och kafeér som fanns också! All mat ombord var gratis och detta var något man kunde få 24/7. Frukostbuffén var underbar, förutom allt det givna som finns på svenska hotell fanns även alla amerikanska godsaker som pancakes och waffles, samt alla färska tropiska frukter. På kvällarna hade vi bord bokat där vi alltid hade samma kypare, supertrevliga! Där åt vi fyra rätter, varje kväll. Underbart gott varje gång. Man blir inte lite bortskämd :) All personal ombord ska ha en eloge också, de var överallt och alltid trevliga och serviceminded.



Vädret har varit perfekt. När vi inte var i land, låg vi mest vid poolerna. I övrigt befann vi oss mest vid någon av restaurangerna eller i barerna. Kryssningen la till i St Thomas, Dominica, Grenada, Bonaire och Aruba. St Thomas tillhör US Virgin Islands, och under denna dag åkte vi till en riktig paradisstrand!


Dominica och Grenada var lite fattigare öar, och med en annan geografi; mer berg och regnskog. På dessa två öar spelades det musik, överallt, konstant. Jag hade åtminstone en sån förutfattad mening om musiken i Karibien och det visade sig vara sann! I Dominica åkte vi på en tur till regnskogen, vattenfallen och badade i grottor!


Bonaire och Aruba var plattare, med stränder som aldrig ville ta slut. Det är hit de rika amerikanarna åker på semester. Kristallklart vatten, kritvita stränder och bra shopping.



Mamma fyllde 50 och vi firade henne med middag, ballonger, tårta och presenter!

Med andra ord, en alldeles underbar resa. Mer bilder finns på fb!

Kommentarer
Postat av: Vanne

Underbart, min vän! Det förtjänade du verkligen efter 7 kurser (förstår fortfarande inte) och tenta-p!

2011-02-11 @ 16:54:58
URL: http://blog.liu.se/vanessaliu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0