Rio de Janeiro

I fredags morse anlände jag och Ella till Rio, och resan gick utan större bekymmer. Mötte ett svenskt par på vägen som hade varit i Rio som gav oss lite tips, som vi senare delade taxi med från flygplatsen!

Efter detta har vi mest chillat på stranden i Ipanema och spanat på alla snygga människor. Backpackersen Tanja och Bella anlände till Rio i lördags och det var ett kärt återseende! Samma kvälll åkte vi till Lapa, som bäst kan beskrivas som en lång gata med barer och restauranger och diverse småtstånd med mat och dryck, full av människor och härlig feststämning! Idag tänkte vi åka en snabbis upp till Jesus-statyn, men det visade sig bli svårare än planerat. Efter många om och men kom vi i alla fall upp, och det var värt all väntan. Vilka underbara vyer! På sena eftermiddagen gick vi till en lokal marknad och köpte armband och därefter till stranden i Ipanema för att uppleva solnedgången här. Otroligt vackert! På helgerna stänger de dessutom gatan för biltrafiken, så att det blir som en enda stor strandpromenad där folk drack öl, köpte mat från små stånd, passade på att bättre på formen med en joggingrunda eller öva på sina longboardskills medan surfarna gick hem för dagen. Vi köpte majskolvar, kände in stämningen, tittade på alla människor och njöt av solnedgången.

Hostelet är helt okej, även om vårt rum är en bastu. Svetten förföljer oss överallt, med andra ord. Idag var det +33C! Mer utförliga uppdateringar kommer senare, men nu vet ni att vi lever, mår bra och njuter av livet i sambastaden Rio ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0