Årets mest komiska resa

Söndag morgon steg vi i land i San Juan, Puerto Rico och började vår resa hemåt. Inatt, kl 03 närmare bestämt, kom vi hem. Det tog nästan 35 h att ta sig hem. Låt mig förklara.

Vi kom till flygplatsen i San Juan kl 13 (lokal tid). Väntar tills incheckningen öppnade. När det väl gjorde det, gick kön väldigt sakta. Anledningen visade sig vara att flyget hade ändrat avgångstid, tre timmar förskjutet. Detta innebar att i princip alla som hade connecting flights fick sina ombokade. Fine. Problemet var att det går endast ett direktflyg från Madrid till Sthlm och vi fick då omvägen via Berlin, med ett annat flygbolag. Eftersom det gällde ett annat flygbolag, kunde inte Iberia skriva ut dessa biljetter, utan dessa skulle vi få i Madrid eller Berlin.
Väl framme i Madrid hade vi 6 h mellanlandning, som spenderades med att försöka få tag på dessa biljetter (omöjligt), lite shopping, mat, vila. När det börjar bli dags för att ta flyget till Berlin, visar det sig att detta är försenat ungefär 40 min. Detta hade varit helt okej, om inte vi hade haft endast en timmes mellanlandning i Berlin. 

I Berlin, 15 min till godo, springer vi, tillsammans med en representant från Iberia. En familj på sex personer, slitna sedan två flyg och i behov av en dusch, springer, för allt vad de är värda. Komisk syn. Denna löptur var förgäves. Biljetterna vi hade fått räckte inte. Tragiskt nog hade vi förmodligen hunnit till gaten, om vi bara så hade fått dessa biljetter förr. 

Som tur var, fanns det ett flyg till Köpenhamn inom en timme, och därifrån fanns ett sent flyg till Stockholm. En klen tröst var att vi fick flyga i Business Class hem. Flyget till Stockholm blev försenat pga en passagerare saknades. Väl i Stockholm, väntade vi på bagage, kl 01 på natten, trots vi visste att det inte skulle komma.  Bilfärden hem blev också hemsk, pga världens snöoväder, halt och väldigt dålig sikt.

Så 35 h, 5 flygplatser, 4 flyg och 6 förlorade bagage senare kom vi hem. 
Hur kan man ha så mycket otur, på så kort tid? Jag skrattar.

P.S. Kryssningen var alldeles underbar. Berättar mer i nästa inlägg!

Kommentarer
Postat av: svanis

Haha! Den vanliga turen med andra ord. ;) Välkommen hem kära vän. Vi hörs senare i veckan<3

2011-02-08 @ 20:02:40
URL: http://naveltuta.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0