Söndag

Idag tog vi sovmorgon och skippade frukosten med familjen som är halv nio varje morgon. Eftersom det är söndag var allting stängt när vi skulle inhandla frukost runt elva-snåret, så det fick bli en promenad till en annan mataffär. Dock fanns inte hälften av det vi ville köpa där så nu får jag duscha med min äckligt leriga och luddande handduk en dag till. Däremot lyckades Ella hitta en bok att läsa - hon har slut på läsning och ville ha något på spanska - en erotisk novell. Riktigt tantsnusk. Underbart.

Det märks verkligen att allt är spanskt här. Mentaliteten bland folket är helt annorlunda, spanjorerna är trevliga och öppna, till skillnad från oss torra svenskar. Allt är också förskjutet, t ex är lunchen inte förrän vid halv tre och därefter är det siesta och de allra flesta affärer är då stängda, mycket förståeligt då det är så enormt varmt mitt på dagen. Allt öppnas igen runt 17 och har öppet till 21. Igår kväll tog vi en efterlängtad shoppingrunda som dock blev misslyckad då vi höll igen plånböckerna. Mycket av detta beror på veligheten och beslutsfattandet. Som ni vet, är detta inte en av mina styrkor. Ser man på, det visar sig att Ella är likadan. Så dubbelt upp med velandet, vilket par vi är :) Men nu har vi sagt till oss själva att skärpa till oss till nästa runda. Tidigar under dagen besökte vi en av de allmänna poolerna och solade! Förutom att vattnet var iskallt (Ella, norrlänningen själv trivdes som fisken i vattnet) hade vi det riktigt glassigt.

Senare tog vi en liten promenad till las casetas, som är som små stånd med säljer dryck och pinchos (tapas) för en billig peng. Grymt gott! Tydligen ska dessa vara kvar hela festivalen som påbörjas nästa vecka, så middagen framöver är fixad.

Hittills har vi hållt oss lugna på kvällarna, kollat på någon film eller serie. Men någon kväll framöver ska vi gå ut och testa på nattlivet här! Ella har testat det alltbra många gånger förr med goda recensioner, så jag har höga förväntningar. Men idag är det söndag - så det dröjer nog någon dagar till.


Solning vid en av stadens pooler


Jag och Ella på Plaza Mayor och en av de många kyrkorna i staden

Nu är det +33C och det är snart dags för lunch. I eftermiddag ska vi försöka komma igång med matten. Hur mår ni? Förresten har vi bestämt oss för att åka till San Sebastian nästa vecka!

Kommentarer
Postat av: Tu compañera

Claro, tantsnusk pa spanska is the shit! Mycket praktiskt att kunna fordriva pa taget med lite hoglsning ocksa; uppskattat av saval utisar som spanjackerna sjalva ;)

2010-09-09 @ 17:53:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0