Minnen - dedikerade till Malin, Malin och Malin

Jag läste lite på vår gamla resdagbok (Petra och Malin) och hittade några gamla godingar. Men det mesta är nertonat till "det var trevligt" eller "det var lite jobbigt". Vi skonade läsarna t ex om Malins 20:e födelsedag, dagen som jag fick bedbugs, då vi tvättade, då Åberg sprang runt på George Street i centrala Sydney i pyjamasshorts, då Malin fick tonfisk till födelsedagsmiddag hos Victor. Vilken dag! Eller hur tråkigt jobbet egentligen var på det där poststället, eller när Ahlin fotade fåglar, min fula röda snodda väska, hur äckligt Maze var, hur jag brukade sno andras salt. Här följer lite citat:

Petra har inte riktigt insett att vi har gatt av baten for hon ar fortfarande sjosjuk.

Mallan och Mallan fick ett eget litet horn, medan Petra lag pa hyllan med 8 andra i salongen. 

Vagen var rejalt guppig, vi akte till hoger och vanster och hoger och upp och ner i bussen, man blev nastan illamaende men det var en upplevelse. Pa nagot konstigt satt lyckades Malin somna ett par ganger... 

Vi sag en javla massa insekter och stora spindlar, till Ahlins stora gladje... Till Petras stora gladje sag vi hennes favoritdjur! Pa sanddynerna sag vi en liten babyorm slingrandes. Guiden, som varit en snakecatcher till yrket, springer fram skrikandes "it's showtime!" och ska ta upp ormen och visa sina kunskaper. Sen inser han att det ar en Brown Snake som ar varldens nast farligaste orm och angrar sig ganska snabbt. Darefter fortsatter gruppen ganska samlat pa den ganska korta stigen som skulle ta oss till stranden. Pa nagot satt hamnade Malin & Malin mellan tva grupper. Efter en stund hor Petra, som gick bakom dem, Johansson komma skrikandes och Ahlin panikskrattandes, de bada flaxar armarna och skriker nagot oforstaeligt pa engelska. Da visste Petra pa en gang att det var en ormjavel de hade sett. Guiden springer fram for att kolla laget och ber gruppen att backa undan nar han inser att det var en stor Brown Snake som ligger dar... Allt gick bra, men efterat var Malin ganska skarrad nar hon insag att hon var bara en meter fran att trampa pa varldens nast farligaste orm. Ahlin tyckte det var mest roligt nar hon tanker pa hur de skrek och flaxade, Petra var glad att det inte var hon som hade sett den. 

Vi fick ocksa ga in i en grotta fullt med spindlar. En tjej fragade hur farliga spindlarna var, men da svarade guiden bara att hon nog inte ville veta det.. 

Den tredje dagen var det samling kvart i sex pa morgonen for vi skulle ut och aka kanot. Dock blev det inte sa mycket paddling for oss eftersom det saklart var var kanot som borjade lacka in massor sa vi fick mest osa ur vatten.

Vi bor tillsammans med de andra som stadar har. De ar trevliga. - José var ju faktiskt trevlig.
Pa sondag ska vi ivag och gora ett endagsjobb. Vi ska plocka bocker och skivor. - Fy fan vad tråkigt och jag fick en fetaste utskällningen.

Petra har mest kranglat med forsakringsbolag och varit hos en lakare och sjukgymnast. - No shit vad jag krånglade.

Sa just nu ar det en ganska lugn stad. - Om Newcastle, som egentligen var en spökstad

Forra lordagsnatten blev Malin magsjuk vilket ledde till att vi bara slappade hela sondagen. - Fy, vilken natt...

Lektionen borjade bra och Malin kom snabbt upp pa bradan. Petra var nastan uppe da hon tappade balansen, foll av och kande att nagot gick valdigt fel - axeln var ur led igen... 

Nu ar vi tillbaka i centrala Sydney igen efter vara tva veckor i Collaroy. Vi trivdes bra dar och hade ett gang hollandska kompisar som vi umgicks mycket med. - Underbara Collaroy

Vi var ute i Sydney i lordags och det var trevligt. - Oj, hur mkt info utelämnade vi inte om denna kväll?! Hur vi slog i huvudena på bussen för vi somnade hela tiden? Hur vi kom till hostelet efter de andra checkat ut?!

Sen blir det fyradagars surfkurs :) (vi har fuskttranat lite i poolen, utan vagor :P) - Öhm, va? Vilken pool? Den som den döda kaninen låg i?

I torsdags var vi pa vinprovning. Det var kul men lite for mycket viner for var smak. - Observera! Detta var innan vi upptäckte goon.

Igar bytte vi hostel sa nu bor vi pa Glebe som ligger lite utanfor stadskarnan. Vi gick dit med vara backpack, men vi fick stanna tva ggr pa vagen for att det var sa tungt. - Lite utanför? Kändes som en mil dit. Vi skulle gå för att spara in pengarna vi sparade på att flytta ut dit. Fyfan.

Malin vaknar kl 3-6 pa morgnarna medan Petra sover som en gris tills Malin vacker henne. - Härliga tider.

Nu har vi varit pa stan ett tag, gick vilse i Chinatown och kakat for forsta gangen pa 18 timmar. - Efter 42 hs resande med muffins till flygplansmat, en timmes kö vid customs, ett brandlarm och en tupplur senare var vi lite hungriga. och oj, vad vi älskade China Town.

Perth ar en vacker stad med flera fina strander, men den ar inte sa livlig. - Inte så livlig? Vad har jag hört för historier? ;)

Igar packade jag vaskan och slangde massor. Spaciellt klader som blivit forstorda av de kara hosteltvattningarna.. - Shit pommes frites för hosteltvättningarna. Här utelämnades det lite info om att vi inte tvättade på en månad längs med östkusten. Mumma.

Vilken resa flickor! Dock ganska mkt saker som blev utelämnade för läsarna... Hahaha.

Kommentarer
Postat av: Malin (Åberg)

haha....men om du vill hitta beskrivningar i detalj och brutal ärlighet är det bara att kika in på min gamla bilddagbok. blev sugen att läsa igenom den nu :P

2009-08-02 @ 23:50:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0